|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Wytrzyma do zmiany na zimowki? |
| Autor |
Wiadomość |
maup
FST 008

Auto: Subaru OBK '96 2.2 MT LPG
|
Wysłany: |14 Wrz 2005|, 2005 10:31
|
|
|
Speedo - jak tatuś pójdzie do piachu albo na wózek to z zasiłku ZUSowskiego na długo nie starczy.
Auto niesprawne- autobusk/rower/okazja.
A poza tym sam wiesz, jak to się kończy.[/b] |
_________________ == Im lepsze auto terenowe ======
== tym dalej trzeba iść po ciągnik === |
|
|
|
 |
maup
FST 008

Auto: Subaru OBK '96 2.2 MT LPG
|
Wysłany: |14 Wrz 2005|, 2005 11:08
|
|
|
Speedo - ani nie mam zamiaru Cię pouczać ani nie myślę, żeby to było potrzebne. Jak wiesz, mam już swoje lata, rodzinę, dzieci etc. więc kryteria spełniam.
Miałem już niejeden samochód, niejeden wypadek - w tym m.in. kasację ukochanego podówczas Fiata 132 w dużej mierze ze względu na zły stan techniczny (hamulce mi z tyłu nierówno brały, w ekstremalnej sytuacji nie zmieściłem się na drodze i poleciałem ze skarpy).
Rozumiem, że można pewne rzeczy przecierpieć i - jak zresztą piszesz - np. na łysych gumkach w deszczu jechać 50. Inna sprawa, że mamy dość duże doświadczenie za kołem, w niejednych warunkach (i powinniśmy w związku z tym być mądrzejsi ale różnie z tym bywa ).
Gorzej, gdy taki tekst przeczyta młody, świeży kierowiec, stwierdzi, że jak Speedo (Maup/Struna/ktokolwiek) może, to on też i w sytuacji, która już będzie blisko krawędzi jego możliwości stan auta dołoży swoje 5 groszy.
Niech będzie, że marudzę, pouczam, smędzę i sączę smrodek dydaktyczny. I tak nie przestanę |
_________________ == Im lepsze auto terenowe ======
== tym dalej trzeba iść po ciągnik === |
|
|
|
 |
kuba

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
|
Wysłany: |14 Wrz 2005|, 2005 11:15
|
|
|
Maup - święta racja.
Speedo - ja tez mam pisklaka, no może nieco starszego niz Twój. Był okres że obydwoje nie mieliśmy pracy, tylko dorywczo coś czarowałem, wtedy, pomimo wielkiego bulu, Scoruś stał pod blokiem bo nie było na gumy, klocki czy co tam było potrzebne.
Zapamiętaj - przede wszystkim bezpieczeństwo. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |14 Wrz 2005|, 2005 16:53
|
|
|
| Taaa gierap - jak będziesz miał swoje auto to pogadamy - się dowiesz ile co kosztuje i jakie wybory będziesz wtedy robił. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Gierap [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Wrz 2005|, 2005 17:27
|
|
|
Daj spokój Struna,bo mnie zadziwiacie,rozumiem że można nie wymienić żarówki od zegarów,czy dziurawego wydechu,ale takie sprawy jak oponki,klocki to chyba trzeba na czas i skoro nie bedzie mnie stać tego robic(bo niby jakieś wybory bede miał)to auto stoi do następnego czekając na kasę,na łysych oponach nie bede jeździł,albo bez hamulcy kurna co wy poszaleliście,i nie wciskajcie Mi poczekaj jak bedziesz miał rodzine i bla bla,skoro masz ważniejsze wydatki(normalne ze rodzinka jest na 1 miejscu)to furka czeka,a jak mnie nie będzie stać to MPK lata,pół zycia jeżdze autobusikiem pare lat mi nie zrobi różnicy,wam by pewnie też nie zrobiła,ale lepiej gadać że rodzinka nie bedzie miała co jeść,jak ma nie miec to goń w cholere auto,bo cie normalnie na nie niestać
PS.Trochę sie uniosłem,bo jak tak sobie pomyśle że co 2 kierowca ma taki jak wy tok rozumowania,.to strach wyjeżdżać na droge bo może akurat opon nie ma a przeciez nie zostawi auta tylko jeździ do oporu |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |14 Wrz 2005|, 2005 17:37
|
|
|
No to Gierap rozważ takie coś - masz coś nei halo w aucie np. słychac że trze juz blaszka w tylnuim kole na klocku - oki nie mam kasy odstawiam auto a tu dziecko ma gorączkę na dworze -20 stopni a Ty pewnie o 23 w nocy zapierdzielał będziesz MPK ? bo ja jakoś nie bardzo
Pożyjemy zobaczymy |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
drblade [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Wrz 2005|, 2005 18:16
|
|
|
IBOL- mysle ze jak polozysz w garazu to wytrzyma do zmiany na zimowe |
|
|
|
 |
Gierap [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Wrz 2005|, 2005 18:32
|
|
|
Taa teraz Speedo co chcesz mi udowodnić,bo skoro Ty teraz jesteś Ojcem,to oznacza ze jestes duzo groszym tatusiem od swojego ojca I nie róbcie ze mnie tu teraz wroga nr.1 dla mnei taka opona to szmelc i wogóle nikt nie powinien nawet zastanawiać sie czy ją zostawić i dla mnie ktoś kto jedzie niesprawnym( w dodatku świadomie) autem jest takim samym zagrożeniem na drodze jak ten co jedzie nawalony. |
|
|
|
 |
Marcin
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
|
Wysłany: |14 Wrz 2005|, 2005 18:35
|
|
|
| Gierap napisał/a: | | Taa teraz Speedo co chcesz mi udowodnić,bo skoro Ty teraz jesteś Ojcem,to oznacza ze jestes duzo groszym tatusiem od swojego ojca |
to oznacza, że na małe dzieciaki wydajesz wiecej kasy niż na duże |
_________________ Było:
-Scorpio sedan; 2.0 DOHC; 1990r
-Scorpio sedan; 2.3 DOHC; 1996r
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r |
|
|
|
 |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Wrz 2005|, 2005 19:38
|
|
|
| Speedo napisał/a: | jasne, gorzej jak stajesz przed wyborem opony czy mleko dla dziecka, wtedy juz priorytety troche sie zmieniaja |
Przy założeniu, że pójdą te po lewej, akurat jak będziesz jechał naprzeciwko TIR-a (a tego nigdy nie wiesz) wybór może przebiegać na osi mleko dla dziecka czy renta posmiertna...
[ Dodano: 2005-09-14, 19:41 ]
| Struna napisał/a: | No to Gierap rozważ takie coś - masz coś nei halo w aucie np. słychac że trze juz blaszka w tylnuim kole na klocku - oki nie mam kasy odstawiam auto a tu dziecko ma gorączkę na dworze -20 stopni a Ty pewnie o 23 w nocy zapierdzielał będziesz MPK ? bo ja jakoś nie bardzo [...] |
Ja też nie bardzo.
W takich przypadkach dzwonię po pogotowie.
[ Dodano: 2005-09-14, 19:43 ]
| maup napisał/a: | [b]
[...] Gorzej, gdy taki tekst przeczyta młody, świeży kierowiec, stwierdzi, że jak Speedo (Maup/Struna/ktokolwiek) może, to on też i w sytuacji, która już będzie blisko krawędzi jego możliwości stan auta dołoży swoje 5 groszy.
[...] |
Jak sądzicie, ci którzy biorą udział w wypadkach, uważają, że są jakimi kierowcami? |
|
|
|
 |
KOREK [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Wrz 2005|, 2005 20:11
|
|
|
... podsumowując temat oponiarsko - rodzicielsko - egzystencjalny
opona ta nadaje się już tylko na odbojnik przy kei na przystani żeglarskiej
EOT |
|
|
|
 |
Pershing

Auto: .
|
Wysłany: |14 Wrz 2005|, 2005 23:45
|
|
|
Ibol- opona bez dwoch zdan nadaje sie na smietnik. Kup sobie 2 uzywki to nie jest duzy wydatek ja do swojego za 2 szt zaplacilem 50zl (okazja?) Kup cokolwiek byle bieznik mialo bo jak toto wystrzeli podczas jazdy to nie bedzie co zbierac |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |15 Wrz 2005|, 2005 00:52
|
|
|
oipony smietnik
a Gierap - pozyjemy pogadamy za kilka lat. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Marcin
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
|
Wysłany: |15 Wrz 2005|, 2005 07:39
|
|
|
| Pershing napisał/a: | | za 2 szt zaplacilem 50zl (okazja?) |
okazja, albo u Ciebie takie tanie, u mnie to się płaci 60-70/szt za 195/65/15 |
_________________ Było:
-Scorpio sedan; 2.0 DOHC; 1990r
-Scorpio sedan; 2.3 DOHC; 1996r
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Wrz 2005|, 2005 10:52
|
|
|
no patrzcie co macie za pecha za 4 stan calkiem dobry bieznik kolo 4 czy 5 mm rozmiarek 215 55 R16 index predkosci do 300 km/h jedyne 100zl za 4 sztuki
pozdrawiam
maciek
p.s. juz sie kiedys tym chwalilem mam je oczywiscie z allegro |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |