|
czy to immobilajzer? |
| Autor |
Wiadomość |
dyktatori [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Wrz 2005|, 2005 19:35 czy to immobilajzer?
|
|
|
Witam!!!
Mój samochód stoi już w warsztacie od tygodnia bo nie mogę dostać nigdzie modułu immobilajzera a w serwisie chcą za niego 700 pln dodatkowo mechanik powiedział mi ze nie jest na 100% pewien czy to jest wina tego modułu wiec nie chce kupować na darmo.
A dzieje się tak gaśnie mi samochód podczas jazdy i gdy chce go odpalić ponownie to nie chce zgasnąć kontrolka od alarmu tylko cały czas mryga, samochód się odpala i od razu gaśnie. Jak postoi trochę (godzinę a czasem musi nawet cala noc) to kontrolka gaśnie i w tedy dopiero odpala bez problemu. Po jakimś czasie zaczęło się jeszcze dziać tak ze nawet jak już postał i lampka gasła to tez zanim ruszyłem to zgasł mi parę razy a potem jeszcze w drodze gubił obroty. W warsztacie podłączyli go pod komputer i wyszedł jakiś błąd immobilajzera ale nie wiedza dlaczego odłączają się tylko 3 cylindry.
I teraz nie wiem co zrobić czy kupować ten moduł a jak tak to gdzie mogę go dostać taniej niż w serwisie i czy w ogóle jest to możliwe
jeszcze dodam ze jest to silnik 29 24V COSWORTH
Bardzo proszę o pomoc z góry dziękuje. |
|
|
|
 |
COSSY [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Wrz 2005|, 2005 20:11
|
|
|
Gdzie kupić części? Tego Ci nikt nie odpowie. Szukaj np. w ogłoszeniach, na Allegro. Czuj sie szczęsliwym posiadaczem Coswortha. Jeździj jak Cosworth i płać jak Cosworth
Trzeba dużo cierpliwości, jeżeli chodzi o części do Coswortha.
Mój znajomy dał ostatnio około 16 tys zł. za częsciowy remont silnika z Coswortha '98 z przebiegiem około 120 tys |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |13 Wrz 2005|, 2005 21:38
|
|
|
| sam moduł jak by padl to pewnie by wogole nie jechał, szukał bym raczej usterki w kablach niekontaktach zwarciach, moze skrzynka bezpiecznikow ? zamokła? kupno samego moduyłu tez nic nie pomoze bo musisz pozniej kluczyki przeprogramować. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
dyktatori [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Wrz 2005|, 2005 23:06
|
|
|
| bezpieczniki i kable były sprawdzane i jakieś pod kierownicą były poprzycierane ale już sie z tym zajeli tyle że nic to nie dało |
|
|
|
 |
sierars1 [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Wrz 2005|, 2005 23:27
|
|
|
cossi to fajny samochód jak się nie psuje i ten prestiż
Z tego co mi wiadomo imobilaizer można całkowicie odłączyć tylko trzeba trochę pogrzebać i znać sięco z czym ugryść
A tak pozatym to witamy w klubie |
|
|
|
 |
dyktatori [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Wrz 2005|, 2005 00:21
|
|
|
dzieki
w warsztacie mi powiedzieli że mi nie odłączą imobilajzera a jakbym chciał to gdzieś zrobić to by mnie kosztowało wiecej niż jego naprawa poza tym nadal nie wiem czy to napewno imobilajzer |
|
|
|
 |
sierars1 [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Wrz 2005|, 2005 00:35
|
|
|
| Sądze że odłączenie imobilaizera to kwota rzędu 300zł. |
|