|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Dokładki RS MKI-spawanie |
| Autor |
Wiadomość |
Jankes [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Kwi 2011|, 2011 09:05 Dokładki RS MKI-spawanie
|
|
|
| Cześć. Czy jest Ktoś na forum, kto przerabiał temat spawania dokładek rs. Próbowałem przetopić to rożnymi temperaturami, ale to zamiast sie topić, po prostu się kruszy. Moze Ktos zna jakis sposób na posklejanie dokładek. |
|
|
|
 |
kondzio508

Auto: Passat b7 12r. 1,6 TDI
Pomógł: 8 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Lut 2008 Skąd: Białystok
|
Wysłany: |10 Kwi 2011|, 2011 09:12
|
|
|
Jankes,
miałem teraz zabawę z pakietem St który to przedni zderzak przyszedl rzekłbym w niemal 2 kawałkach ...
klejem super glue połaczyłem fragmenty zeby sobie ułatwic zadanie , kiedy zderzak juz mniej wiecej sie trzymał (elemnet z elemntem ) to od drugiej strony wewnetrznej dałem matę szkalną z Zywicą , trzyma lepiej jak by nie był pęknięty ... teraz uderzajac pewnie w innym miejscu peknie a nie w tym klejonym , bo lutowanie to tylko strata czasu .. potem polakierujesz i popęka na lutowanych miejscach .. |
_________________ Passat b7 2012 1,6 TDI .
Touran 2004 1,6 FSI . |
|
|
|
 |
Jankes [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Kwi 2011|, 2011 09:19
|
|
|
Ja nie mówie o lutowaniu, bo lutownica tak nie przetopisz, ja mówie o spawaniu gorącym powietrzem z uzupełnieniem materiału.
Wszystkiego rodzaju żywice odpadają, w każdym tego słowa znaczeniu.
[ Dodano: |10 Kwi 2011|, 2011 09:20 ]
Z tego co pamiętam to pakiet st jest twardy jak zderzaki, a rs jest elastyczny, dlatego nie mozna tego kleic materiałami które po zastygnięciu sa sztywne. |
|
|
|
 |
pader

Auto: "86 2.0 OHC EFI Liftback
|
Wysłany: |10 Kwi 2011|, 2011 09:20
|
|
|
A z jakiego tworzywa wykonana jest ta dokładka?
Niektóre tworzywa daje się sklejać a niektóre spawać |
_________________ @ - spotkanenaulicy@gmail.com
FORD SCORPIO 86r 2.0 i GL
|
|
|
|
 |
kondzio508

Auto: Passat b7 12r. 1,6 TDI
Pomógł: 8 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Lut 2008 Skąd: Białystok
|
Wysłany: |10 Kwi 2011|, 2011 09:21
|
|
|
no to powodzenia .. bo spawałem z kolegą w astrze f 3 dni temu gril przedni z jakiegos dziwnego tworzywa i pęka po lekkim stuknieciu , a było to robione specjalnym spoiwem +siatka zbrojeniowa do tego . |
_________________ Passat b7 2012 1,6 TDI .
Touran 2004 1,6 FSI . |
|
|
|
 |
Jankes [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Kwi 2011|, 2011 09:23
|
|
|
pader, niemam pojecia z czego ona jest wykonana, bo nie napisali, bo jakby przynajmniej oznaczenie wytłoczyli to zaden problem.
Ona jest coś w rodzaju jak ta guma pod zdrzakiem, tylko troche grubsza. |
|
|
|
 |
ford2fast
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
Pomógł: 77 razy Dołączył: 28 Lip 2008 Skąd: Zabrze Maciejow
|
Wysłany: |10 Kwi 2011|, 2011 10:00
|
|
|
RS z MkII dawałem do spawania najlepszym fachowcom na Śląsku jakich znam
Niestety poddali się
Spawanie to nie tylko rodzaj spoiwa , ważna jest też technika |
_________________ Scorpio 4ever |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |10 Kwi 2011|, 2011 11:59
|
|
|
To jest nie do zespawania, też trochę próbowałem, mam wrażenie, że to tworzywo z włóknem (podobnie jak ABS z włóknem, tyle że to raczej NIE ABS ), może do sklejenia, ale trzeba by poeksperymentować z najbardziej agresywnymi klejami, do których mało kto ma już dostęp. W sumie sposób w stylu: poskładanie na ślinę/taśmę/kropelkę, porządne zmatowienie z tyłu, i podklejenie laminatem szklano-poliestrowym, jest chyba najpewniejszy i najłatwiejszy. |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
Jankes [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Kwi 2011|, 2011 12:18
|
|
|
Tez myślałem o klejach czy o jakis mieszankach z szafy wujka chemika Boniego, ale na tym się nie znam
Nie będę kleił tylko szczelinę łączenia wypełnię masa plastyczna która da się szlifować, a i tak dokładka będzie się trzymać zderzaka. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |