|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Automat zrzuca |
| Autor |
Wiadomość |
Julek
510 571 845

Auto: '91 2,9 LSD,
Pomógł: 32 razy Wiek: 42 Dołączył: 15 Lut 2007 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: |16 Mar 2011|, 2011 23:18
|
|
|
| Waski, co tam raz na zawsze - zaraz poleci wysprzęglik, albo sprzęgło. No, chyba że założysz przy swapie nowe, ale wówczas koszt całej zabawy zamknie się w jakiś 3 tysiącach. Tymczasem mniej więcej tyle kosztowałaby naprawa uwalonej skrzyni z gwarancją na te dwa lata = 100tys, więc pytanie co tak naprawdę się opłaca.... |
_________________ Tak to jest normalne, że nie gadasz z bandytami. Nie zapraszasz ich do domu, nie odwiedzasz ich samych. Kto z kim przystaje, takim się staje... |
|
|
|
 |
mszwajnoch
668 198 154

Auto: '96 2.9 24V ASB sedan
|
Wysłany: |16 Mar 2011|, 2011 23:20
|
|
|
| Albo tego jaką skrzynie chcesz mieć w aucie. |
_________________ Używane i nowe części do Scorpio.
Tel. 668 198 154 |
|
|
|
 |
Waski
FST Member 000

Auto: FF '94 1.3 hitleredyszyn NO LPG
|
Wysłany: |16 Mar 2011|, 2011 23:23
|
|
|
| Julek napisał/a: | | Tymczasem mniej więcej tyle kosztowałaby naprawa uwalonej skrzyni z gwarancją na te dwa lata = 100tys |
reklamowałes kiedyś ASB po naprawie ?
ja robiłem to kilka razy (na szczescie nie dotyczyło to aut za remont których ja płaciłem) - zawsze jesteś winny zepsucia przy takiej reklamacji - walka z wiatrakami
akurat w moim przypadku to nei problem przez te 100 tys km dwa, trzy razy skrzynie wymienic na używkę i będzie taniej a pewnie lepiej
ja bym po prostu pojechał do kogoś kto ma manuala i wyszarpnął cały komplet po uprzednim wypróbowaniu tego
po pierwsze by było taniej a po drugie co jeden komplet to komplet
no i wymiana manuala czy ASB w scorpio to bułka z masłem w porównaniu np do mondeo |
_________________ Uwaga! Zwracaj uwagę na treść i formę swojej wypowiedzi ! Zanim wciśniesz "Wyślij", przeczytaj i przemyśl co napisałeś !
Posty nie wnoszące absolutnie nic do tematu, a także obraźliwe i nietaktowne, mogą zostać usunięte bez podania przyczyn !
------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
Bartu

Auto: Sierra '92
|
Wysłany: |18 Mar 2011|, 2011 21:11
|
|
|
Żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj w ramach offtopu:
Jaką grubość sprzęgła ma Scorpio 2.5 D/TD PSA?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Waski
FST Member 000

Auto: FF '94 1.3 hitleredyszyn NO LPG
|
Wysłany: |19 Mar 2011|, 2011 00:50
|
|
|
| Bartu napisał/a: | | Żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj w ramach offtopu: |
| Kod: |
3-5.
- OT w działach technicznych (Problem, Warsztat itp... )
|
tak jawnie napisane więc nie pozostaje nic innego jak wręczyć 3 pkt |
_________________ Uwaga! Zwracaj uwagę na treść i formę swojej wypowiedzi ! Zanim wciśniesz "Wyślij", przeczytaj i przemyśl co napisałeś !
Posty nie wnoszące absolutnie nic do tematu, a także obraźliwe i nietaktowne, mogą zostać usunięte bez podania przyczyn !
------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
Bartu

Auto: Sierra '92
|
Wysłany: |19 Mar 2011|, 2011 16:04
|
|
|
| Waski napisał/a: | | Bartu napisał/a: | | Żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj w ramach offtopu: |
| Kod: |
3-5.
- OT w działach technicznych (Problem, Warsztat itp... )
|
tak jawnie napisane więc nie pozostaje nic innego jak wręczyć 3 pkt |
Offtop tyczy się problemu ze skrzynią, więc chyba za samo słowo offtop te punkty... |
| Ostatnio zmieniony przez Bartu |19 Mar 2011|, 2011 17:04, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |