|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Przeciągnięcie kabla od wnętrza do akumulatora. Scorpio MK3 |
| Autor |
Wiadomość |
Darol [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Sty 2011|, 2011 22:16
|
|
|
| mozna uzyc pustych miejsc w malej skrzynce, pompowanego zawiasu chyba kolega nie ma, albo dac duzy 60A od pre glow z diesla, jak zrobilem u siebie, wzmacniacz i tak ma najczesciej swoj bezpiecznik |
|
|
|
 |
Dmoch [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Sty 2011|, 2011 23:12
|
|
|
Nie zależy mi na eksponowaniu tego, ale skoro jest gotowiec, to nie widzę potrzeby, by to puszczać przez skrzynkę. Kabel jest naprawdę gruby i ma na końcu takie mocowanie, że łatwo podpiąć go pod aku. Z wyjęciem aku był mały problem, bo mam 74Ah i jest wysoki. Ale troszkę nim pomerdałem i wyszedł w końcu Jutro przy świetle dziennym będę szukał tych przelotek.
EDIT: też mam gaz, ale nie przeszkadzało to w wyjęciu aku.
EDIT2: To może żeby nie tworzyć kolejnego tematu, ktoś mi powie, jak się dostać do kabli głośnikowych, które wychodzą ze wzmacniacza nad schowkiem? |
| Ostatnio zmieniony przez Dmoch |7 Sty 2011|, 2011 23:24, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
gufer-posepny

Auto: M 120d
Pomógł: 104 razy Wiek: 45 Dołączył: 08 Sie 2007 Skąd: Katowice
|
Wysłany: |8 Sty 2011|, 2011 10:45
|
|
|
nad schowkiem otwierasz klapkę i może będzie z tej strony wtyczka do wzmaka . jak odwrotnie będzie to drugie miejsce to za radiem po lewej stronie będą dwa takie duże jajowate złącza . jedno to zasilania radia oświetlenie schowka a drugie to wzmacniacz i głośniki .
na tym polega właśnie upierdliwość osobnego wzmacniacza . |
_________________ W nocy wszystko jest czarne . |
|
|
|
 |
YGH
Jaco

Auto: Laguna II 1.9dCi, Golf II GTD
|
Wysłany: |8 Sty 2011|, 2011 14:20
|
|
|
| ja przepchałem tym otworem (zdjęcie powyżej tylko na foto akurat nie ma tej gumy), w środku odciągnąłem kąsek wykładziny, znalazłem kabel i pociągnąłem, żadnego schowka nie ściągałem, nic nie odkręcałem. 5 min. roboty |
|
|
|
 |
Dmoch [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Sty 2011|, 2011 14:41
|
|
|
No i o to mi chodziło YGH Wielkie dzięki. Nie chce się mi bawić w skrzynki bezpieczników. Mam wszystko gotowe, chodziło jedynie o przeciągnięcie kabla. Jak najszybsze i jak najprostsze
[ Dodano: |8 Sty 2011|, o 16:54 ]
No więc kabel już przeciągnięty. Było trochę zabawy, ponieważ przelotka polecona przez YGH jest u mnie zgrabnie zasłonięta komputerem gazu... Więc siłowałem się przeciągając kabel przez przelotkę za akumulatorem. Wreszcie udało mi się znaleźć miejsce, którędy wyszło za schowkiem i poszło, jak YGH mówił, progami do bagażnika.
Teraz mam OLBRZYMIĄ prośbę! Czy ma ktoś może zdjęcie obszaru za schowkiem i mógłby pokazać, która dokładnie puszka to wzmacniacz? A może jest na nim coś charakterystycznego. Mam tam komputer, a nad nim znalazłem skrzynkę, w której jest miejsce na trzy szerokie, dwupoziomowe kostki. Wpięte są dwie. Może to to? |
|
|
|
 |
radarek

Auto: 2,0 16V sedan wieloryb
|
Wysłany: |8 Sty 2011|, 2011 23:27
|
|
|
Skrzynka o której piszesz to sterownik centralnego a wtyczka której brakuje to wtyczka od czujek ruchu o ile dobrze pamiętam
Co do wzmacniacza to nie pomoge bo u mnie takowego niema |
_________________ Sierra 84 r 2,3 D Była
Sierra 83 r 2,3 V6 B/G Była
Scorpio 95 r 2,0 16V B/G Jest |
|
|
|
 |
gufer-posepny

Auto: M 120d
Pomógł: 104 razy Wiek: 45 Dołączył: 08 Sie 2007 Skąd: Katowice
|
Wysłany: |9 Sty 2011|, 2011 14:37
|
|
|
jest sporo wyżej wzmacniacz . na wysokości kratki nawiewu prawej .
takiego czegoś się spodziewaj :
http://allegro.pl/ford-ga...1387460221.html
w mk2 jest łatwy dostęp bo jest za tą drewnianą listwą z kratką nawiewu . tak to obrazuje . |
_________________ W nocy wszystko jest czarne . |
| Ostatnio zmieniony przez gufer-posepny |9 Sty 2011|, 2011 14:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Dmoch [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Sty 2011|, 2011 22:29
|
|
|
Już zrobione. W MK2 jest łatwy, ale w MK3 trzeba się nagimnastykować. A wykręcić bez wykręcania deski rozdzielczej się chyba nie da |
| Ostatnio zmieniony przez Dmoch |10 Sty 2011|, 2011 22:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |