$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Przeciągnięcie kabla od wnętrza do akumulatora. Scorpio MK3
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przeciągnięcie kabla od wnętrza do akumulatora. Scorpio MK3
Autor Wiadomość
Darol
[Usunięty]

Wysłany: |7 Sty 2011|, 2011 22:16   

mozna uzyc pustych miejsc w malej skrzynce, pompowanego zawiasu chyba kolega nie ma, albo dac duzy 60A od pre glow z diesla, jak zrobilem u siebie, wzmacniacz i tak ma najczesciej swoj bezpiecznik

Dmoch
[Usunięty]

Wysłany: |7 Sty 2011|, 2011 23:12   

Nie zależy mi na eksponowaniu tego, ale skoro jest gotowiec, to nie widzę potrzeby, by to puszczać przez skrzynkę. Kabel jest naprawdę gruby i ma na końcu takie mocowanie, że łatwo podpiąć go pod aku. Z wyjęciem aku był mały problem, bo mam 74Ah i jest wysoki. Ale troszkę nim pomerdałem i wyszedł w końcu ;) Jutro przy świetle dziennym będę szukał tych przelotek.

EDIT: też mam gaz, ale nie przeszkadzało to w wyjęciu aku.

EDIT2: To może żeby nie tworzyć kolejnego tematu, ktoś mi powie, jak się dostać do kabli głośnikowych, które wychodzą ze wzmacniacza nad schowkiem?
Ostatnio zmieniony przez Dmoch |7 Sty 2011|, 2011 23:24, w całości zmieniany 2 razy  

gufer-posepny 

Auto: M 120d
Wysłany: |8 Sty 2011|, 2011 10:45   

nad schowkiem otwierasz klapkę i może będzie z tej strony wtyczka do wzmaka . jak odwrotnie będzie to drugie miejsce to za radiem po lewej stronie będą dwa takie duże jajowate złącza . jedno to zasilania radia oświetlenie schowka a drugie to wzmacniacz i głośniki .

na tym polega właśnie upierdliwość osobnego wzmacniacza .

YGH 
Jaco

Auto: Laguna II 1.9dCi, Golf II GTD
Wysłany: |8 Sty 2011|, 2011 14:20   

ja przepchałem tym otworem (zdjęcie powyżej tylko na foto akurat nie ma tej gumy), w środku odciągnąłem kąsek wykładziny, znalazłem kabel i pociągnąłem, żadnego schowka nie ściągałem, nic nie odkręcałem. 5 min. roboty

Dmoch
[Usunięty]

Wysłany: |8 Sty 2011|, 2011 14:41   

No i o to mi chodziło YGH :) Wielkie dzięki. Nie chce się mi bawić w skrzynki bezpieczników. Mam wszystko gotowe, chodziło jedynie o przeciągnięcie kabla. Jak najszybsze i jak najprostsze :)

[ Dodano: |8 Sty 2011|, o 16:54 ]
No więc kabel już przeciągnięty. Było trochę zabawy, ponieważ przelotka polecona przez YGH jest u mnie zgrabnie zasłonięta komputerem gazu... Więc siłowałem się przeciągając kabel przez przelotkę za akumulatorem. Wreszcie udało mi się znaleźć miejsce, którędy wyszło za schowkiem i poszło, jak YGH mówił, progami do bagażnika.
Teraz mam OLBRZYMIĄ prośbę! Czy ma ktoś może zdjęcie obszaru za schowkiem i mógłby pokazać, która dokładnie puszka to wzmacniacz? A może jest na nim coś charakterystycznego. Mam tam komputer, a nad nim znalazłem skrzynkę, w której jest miejsce na trzy szerokie, dwupoziomowe kostki. Wpięte są dwie. Może to to?

radarek 

Auto: 2,0 16V sedan wieloryb
Wysłany: |8 Sty 2011|, 2011 23:27   

Skrzynka o której piszesz to sterownik centralnego a wtyczka której brakuje to wtyczka od czujek ruchu o ile dobrze pamiętam
Co do wzmacniacza to nie pomoge bo u mnie takowego niema

gufer-posepny 

Auto: M 120d
Wysłany: |9 Sty 2011|, 2011 14:37   

jest sporo wyżej wzmacniacz . na wysokości kratki nawiewu prawej .

takiego czegoś się spodziewaj :

http://allegro.pl/ford-ga...1387460221.html

w mk2 jest łatwy dostęp bo jest za tą drewnianą listwą z kratką nawiewu . tak to obrazuje .
Ostatnio zmieniony przez gufer-posepny |9 Sty 2011|, 2011 14:39, w całości zmieniany 1 raz  

Dmoch
[Usunięty]

Wysłany: |10 Sty 2011|, 2011 22:29   

Już zrobione. W MK2 jest łatwy, ale w MK3 trzeba się nagimnastykować. A wykręcić bez wykręcania deski rozdzielczej się chyba nie da :573:
Ostatnio zmieniony przez Dmoch |10 Sty 2011|, 2011 22:31, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu