|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
wycena ubezpieczalnia |
| Autor |
Wiadomość |
bingo
PO 656 EY

Auto: 1992, 2.9 V6 12V, manual, TURNIER 4x4 GHIA RS
|
Wysłany: |4 Sty 2011|, 2011 13:09
|
|
|
| no butla przyszła, ale wywróciłem ją na drugą stronę, by ten włącznik zlokalizować .... i się nie udało .... |
_________________ nigdy nie mów nigdy |
| Ostatnio zmieniony przez bingo |4 Sty 2011|, 2011 13:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Waski
FST Member 000

Auto: FF '94 1.3 hitleredyszyn NO LPG
|
Wysłany: |4 Sty 2011|, 2011 13:10
|
|
|
no widzisz a ja CI wysyłałem ją chyba 30tego i już przyszła
chciałem mieć z głowy w starym roku to zobowiązanie |
_________________ Uwaga! Zwracaj uwagę na treść i formę swojej wypowiedzi ! Zanim wciśniesz "Wyślij", przeczytaj i przemyśl co napisałeś !
Posty nie wnoszące absolutnie nic do tematu, a także obraźliwe i nietaktowne, mogą zostać usunięte bez podania przyczyn !
------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
bingo
PO 656 EY

|
Wysłany: |4 Sty 2011|, 2011 13:11
|
|
|
tia, a przyszła chyba 29 ....
[ Dodano: |4 Sty 2011|, o 13:11 ]
Poczta polska potrafi zagiąc przestrzeń .... |
|
|
|
 |
Waski
FST Member 000

|
Wysłany: |4 Sty 2011|, 2011 13:14
|
|
|
nie mogła przyjsc 29tego bo na pieczątce jest 29121015
więc jednak 29go wysłałem
a tak na marginesie w temacie ubezpieczeń to napiszcie pismo jak macie numer sprawy a nie dzwonicie
wysyłasz polecony za potwierdzeniem odbioru w którym powołujesz się na paragrafy
do wiadomosci rzecznika jakiegos i już się z Tobą lepiej obchodzą
do tego dopisujesz roszczenia z tytułu przestoju auta, utraty na wartosci i ze wywołasz 3 wojne swiatowa jak nie wypłaca
samo dzownienie nic nie daje
musi byc slad na papierze |
_________________ Uwaga! Zwracaj uwagę na treść i formę swojej wypowiedzi ! Zanim wciśniesz "Wyślij", przeczytaj i przemyśl co napisałeś !
Posty nie wnoszące absolutnie nic do tematu, a także obraźliwe i nietaktowne, mogą zostać usunięte bez podania przyczyn !
 |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |4 Sty 2011|, 2011 13:23
|
|
|
| bingo napisał/a: |
a jak masz papiery z
Policji lub oświadczenie, to jeszcze jakaś gatka ze sprawcą jest? bo jakoś w PZU lub Warcie nie kojarzę - ostatniu=o jak w PZUi Warcie likwidowałem, to pieniżżki na kącie był zawsze w ciągu maks 3 dni od oględzin (poniewaz był to rozsadne pieniądze kończyło się podpisaniem protokołu z oględzin) , w Warcie zresztą była gotówka od razu, nie przypominam też sobie, bym coś musiał potwierdzać jak była szkoda z 5 lat temu z mojego OC, również w PZU, dostałem tylko powiadomienie o wypłacie odszkodowania. |
No jasne, że tak jest normalnie, ale np. jak sprawca się zapiera, albo TU ma wątpliwości co do jego trzeźwości, czy okoliczności zdarzenia (cóż prostszego niż sfałszować oświadczenie o szkodzie, a że to zagrożone bodajże full skalową cywilką, i karną do lat 5? drobiazg dla niektórych ), i zylion innych wątów, to i tak OBOWIĄZUJĄ terminy ustawowe. Właśnie dlatego zostały wypisane w ustawie wprost, żeby nas TU nie waliły po rogach ze względu na niezwykłą trudność i koszta postępowania etc etc.
Żeby było jasne - w ustawowych terminach może być bardzo dobra decyzja w typie "nie dajemy złamanego centa bo [tu dobre uzasadnienie]" i dalej pozostaje tylko sąd. Ale to inny przypadek niż kiedy TU nie chce gadać, wydać kwitów czy decyzji w terminie.
No i wszystko na piśmie, jak wujek Wąski pisze, "mowa trawa, pyśmo grunt" (to chyba ukraińskie przysłowie). |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
| Ostatnio zmieniony przez Boni |4 Sty 2011|, 2011 13:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
sobolaqe

Auto: '96 2,3 manual, kombi + sekwencja
|
Wysłany: |4 Sty 2011|, 2011 13:37
|
|
|
| bingo napisał/a: | a jak masz papiery z
Policji lub oświadczenie, to jeszcze jakaś gatka ze sprawcą jest? bo jakoś w PZU lub Warcie nie kojarzę - ostatniu=o jak w PZUi Warcie likwidowałem, to pieniżżki na kącie był zawsze w ciągu maks 3 dni od oględzin (poniewaz był to rozsadne pieniądze kończyło się podpisaniem protokołu z oględzin) , w Warcie zresztą była gotówka od razu, nie przypominam też sobie, bym coś musiał potwierdzać jak była szkoda z 5 lat temu z mojego OC, również w PZU, dostałem tylko powiadomienie o wypłacie odszkodowania. |
zawsze TU potwierdza u sprawcy.
niewazne czy byla policja czy tylko oswiadczenie bylo spisywane.
inna sprawa ze nie zawsze TU czeka na potwierdzenie sprawcy, mnie ostatnio TU na 100% wyplacilo kase zanim sprawca potwierdzil, bo dzwonil do mnie ze przyszlo mu pismo z PZU w sprawie potwierdzenia ale on jest 2 tyg na wakacjach i odesle im to po powrocie.
a kasa byla na koncie z 3-4 dni po jego telefonie
innym razem jak ja bylem sprawca to spisalem oswiadczenie, naa drugi dzien pojechalem do PZU z kolesiem zeby podpisac na miejscu wszystkie papiery(nie czekajac na listowne przesylanei papierow bo jechalem na urlop niedlugo i nie chcialem gosciowi procedury wstrzymywac) a skonczylo sie na tym ze jeszcze z 2 mies po stluczce PZU mnie na ogledziny wezwalo z moim samochodem |
_________________ pzdr
piotrek
508 RXH '15 2.0 HDI 180KM
Bylo
508 SW '14 i '12 2.0 HDI
407 SW '07 2.0 HDI
Scorpio '96 2.3 16V
Scropio '87 2,4 V6 |
|
|
|
 |
Waski
FST Member 000

|
Wysłany: |4 Sty 2011|, 2011 13:50
|
|
|
| sobolaqe napisał/a: | a skonczylo sie na tym ze jeszcze z 2 mies po stluczce PZU mnie na ogledziny wezwalo z moim samochodem |
bo to mało spotykane żeby ktoś tak komuś szedł na rękę i smierdziało wałkiem |
 |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |4 Sty 2011|, 2011 14:07
|
|
|
| sobolaqe napisał/a: | | bingo napisał/a: | a jak masz papiery z
Policji lub oświadczenie, to jeszcze jakaś gatka ze sprawcą jest? |
zawsze TU potwierdza u sprawcy.
niewazne czy byla policja czy tylko oswiadczenie bylo spisywane.
|
Tak ogólnie, to mylą ci się zagadnienia między sprawca a TU, z zagadnieniami między poszkodowanym a TU+sprawca. Co obchodzi poszkodowanego jakaś historia między TU a sprawcą, o ile tylko "złapałeś" właściwego sprawcę i jego właściwe TU |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
bingo
PO 656 EY

|
Wysłany: |4 Sty 2011|, 2011 16:04
|
|
|
| Waski napisał/a: | nie mogła przyjsc 29tego bo na pieczątce jest 29121015
więc jednak 29go wysłałem | - ty, ale to chyba było jednak 29 u mnie, bo 30 to ja rano już szukałem włącznika w tym, a z tego co pamiętem, noc spędziło sobie w biurze .... |
|
|
|
 |
sobolaqe

|
Wysłany: |4 Sty 2011|, 2011 16:16
|
|
|
| Waski napisał/a: | | sobolaqe napisał/a: | a skonczylo sie na tym ze jeszcze z 2 mies po stluczce PZU mnie na ogledziny wezwalo z moim samochodem |
bo to mało spotykane żeby ktoś tak komuś szedł na rękę i smierdziało wałkiem |
hahahah no moze
po pierwsze to glupia sprawa bo przez moja nieuwage skasowalem kolesiowi samochod wiec chcialem byc jak najbardziej OK i isc na reke ile sie da zeby mial jak najmniej problemow
po drugie po 2 mies powiedzialem panu na ogledzinach ze tylko taki wariat jak ja olal klepanie drzwi bo sie zamykaja i otwieraja i nic nie robilem. kazdy normalny by naprawil drzwi i po 2 mies by mogli nowe drzwi ogladac a nie szukac sladow lakieru z samochodu poszkodowanego
[ Dodano: |4 Sty 2011|, o 16:17 ]
| Boni napisał/a: | Tak ogólnie, to mylą ci się zagadnienia między sprawca a TU, z zagadnieniami między poszkodowanym a TU+sprawca. Co obchodzi poszkodowanego jakaś historia między TU a sprawcą, o ile tylko "złapałeś" właściwego sprawcę i jego właściwe TU |
nic mi sie nie myli, opisuje tylko jak to dziala. |
_________________ pzdr
piotrek
Bylo
508 SW '14 i '12 2.0 HDI
407 SW '07 2.0 HDI
Scorpio '96 2.3 16V
Scropio '87 2,4 V6 |
| Ostatnio zmieniony przez sobolaqe |4 Sty 2011|, 2011 16:16, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
pepi
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
|
Wysłany: |4 Sty 2011|, 2011 19:11
|
|
|
sprawa się wyjaśniła jak dali odpowiednią kwotę to odpuściłem więc kase już mi wysłali
co do wycewny to by mi przysłałi ale już mi nie potrzebna
ps - jedno jest pewne traktują ludzi jak leszcze dają mało i czekają co się robi i zazwyczaj 90 % ludzi się na to łapie
dali więcej niż dałem za to auto a koszt naprawy jak dla mnie 200-300 zł |
_________________ v8 4.2 agis p13
nie bądź łosiem kup Fał Osiem |
| Ostatnio zmieniony przez pepi |4 Sty 2011|, 2011 19:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Piotr

Auto: daimler 88 + e46 compact
|
Wysłany: |4 Sty 2011|, 2011 19:37
|
|
|
| Cytat: | dali więcej niż dałem za to auto a koszt naprawy jak dla mnie 200-300 zł |
na poczet przyszłych mandatów ?? |
|
|
|
 |
sobolaqe

|
Wysłany: |4 Sty 2011|, 2011 20:02
|
|
|
| pepicosi napisał/a: |
dali więcej niż dałem za to auto a koszt naprawy jak dla mnie 200-300 zł |
ja mialem podobnie w generali(tzn nie dali tyle co dalem za samochod ale dali sporo, a naprawa wyszla grosze
no to gratuluje pomyslengo zakonczenia sprawy |
_________________ pzdr
piotrek
Bylo
508 SW '14 i '12 2.0 HDI
407 SW '07 2.0 HDI
Scorpio '96 2.3 16V
Scropio '87 2,4 V6 |
|
|
|
 |
pepi
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
|
Wysłany: |4 Sty 2011|, 2011 20:29
|
|
|
| Piotr napisał/a: | | na poczet przyszłych mandatów ?? | - nie zapłacili mi na te co już zapłaciłem za niego jak go prowadziłem |
_________________ v8 4.2 agis p13
nie bądź łosiem kup Fał Osiem |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |