|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
MONTAŻ SPRĘŻARKI SCORPIO 2.0 8V rok 1996 |
| Autor |
Wiadomość |
david997 [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Lip 2010|, 2010 19:56 MONTAŻ SPRĘŻARKI SCORPIO 2.0 8V rok 1996
|
|
|
Witam serdecznie. miesiąc temu kupiłem wieloryba jak w temacie 2.0 8V z 1996 roku poprzedni właściciel dał mi sprężarkę i drugą chłodnicę klimatyzacji, niemal byłem pewny że mam założoną sprężarkę (skoro dał drugą chłodnicę), jednak po wizycie w warsztacie zajmującym się serwisowanie klimatyzacji okazało się że jednak niema kompresora więc moje pytanie jest następujące - jak założyć tą sprężarkę klimy, nurtuje mnie to pytanie ponieważ wydaje mi się że skoro sprężarka nie jest założona to chyba obecny pasek klinowy będzie za krótki (pewnie założony jest taki jak w wersji bez klimatyzacji). Więc proszę Forumowiczów o wyczerpujący opis lub najlepiej zdjęcie, jak to wygląda w państwa delfinkach.
Ze względu na ograniczony fundusz wolałbym zrobić to sam a Panom od klimatyzacji dać tylko do sprawdzenia szczelności i mam nadzieje do nabicia za nabicie klimatyzacji i odgrzybienie chcą 250 złotych.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam |
|
|
|
 |
ZOMO

Auto: Nysan Patrol 2.9 24V LPG
|
|
|
|
 |
gufer-posepny

Auto: M 120d
Pomógł: 104 razy Wiek: 45 Dołączył: 08 Sie 2007 Skąd: Katowice
|
Wysłany: |19 Lip 2010|, 2010 21:54
|
|
|
| pasek na pewno inny , przykręcasz z boku silnika na takim wysięgniku i tyle . a węże są ? skoro jezdziłeś bez kompresora z otwartymi wężami to naleciało wody i syfu sporo . będzie roboty z czyszczeniem tego o ile to ma sens . |
_________________ W nocy wszystko jest czarne . |
|
|
|
 |
david997 [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Lip 2010|, 2010 15:42
|
|
|
węże są a na końcu gdzie łączą się rurki z kompresorem założona była gazeta myślę że przynajmniej przed kurzem ona zabezpieczyła dziękuję za bardzo szybka odpowiedz.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |