|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Audio- głośniki |
| Autor |
Wiadomość |
COSSY [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Lip 2005|, 2005 21:42 Audio- głośniki
|
|
|
Porównałem 2 oryginalne identyczne zestawy głośników z sedana, rocznik '92 i '98. Parametry techniczne głośników są identyczne i odpaliłem obydwa zestawy na tym samym wzmacniaczu. Efekt? Te starsze o niebo lepiej grają, np. bas słychać prawie 2 razy lepiej niż w nowych, szczególnie te tylne.
Mam wrażenie, że czym nowsze auto tym większy badziew. |
|
|
|
 |
irek
Member 021

Auto: Peugeot 508 2012r. sedan hybryd4 200 kucy
|
Wysłany: |27 Lip 2005|, 2005 21:59
|
|
|
Hej
Cossy to już nie jeden stwierdził, że starsze auta robili o wiele lepiej i dokładniej, ale to tyczy się tylko paru marek.
Irek |
_________________ Ford Ranger Wildtrak 2020
Peugeot 508 2.0 Hybryd4
Fiat Sedici 2.0 MultiJet 4x4
Mundek 99r. 2.5 V6 sedan
był
Pacifica 2006 3.5 V6 4x4 |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |27 Lip 2005|, 2005 22:24
|
|
|
| Cossi, telepata cy co? Pierwsze co miałem zrobić najsampierw jak zmieniłem scorupę, to jakoś przełożyć roczne głośniki wyjęte z lifta do sedana. Ale stwierdziłem, że te oryginalne w sedanie nie są takie złe, bas i brzmienie ujdzie. A dzisiaj rano bawiłem się radiem, i stwierdziłem, że standardowe dla mnie nastawy, bas i wysokie minimalnie w górę, są jednak za mocne, i pierwszy raz od lat ustawiłem charakterystykę flat. I jest dobrze. I nie bardzo rozumiem jak to możliwe przy muzealnych głośnikach. |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Lip 2005|, 2005 22:42
|
|
|
Panowie zapytajcie Megalitha. Jego Scorek na standardacg + radio CD-MP3 producena noname gra jak pierwszorzedna dyskoteka bez zadnych modyfikajcji. Ja mam tez podobnie jak on fabryczne audio (w sensie glosniki) ale za to radyjko mam teoretycznie lepsze bo CD JVC a u mnie nie dosc ze cicho to jeszcze kupa z marchefkom. Obaj mamy lifty mk1. Zazdroszcze mu |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |28 Lip 2005|, 2005 02:13
|
|
|
| potwierdzam co pisal cossy, moje w sedanie 92 + wzmacniacz ( całosc oryginał) grały o niebo lepiej i głosniej niz obecnie w sedanie 97. CO do aprametrow glosnikow to sa 18 i 20 W napewno, ora sa takie z wysokotonowymi i bez nich ( i przod i tył) ja poszukuje obecnie wlasnie takich z wysokotonowymi, i radia CD |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Bongo [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Sie 2005|, 2005 23:41
|
|
|
| wiecie czemu tak jest ?? bo zapewne fabryczne glosniki byly liczone do objetosci drzwi ew. bagaznika...i dlatego bas z nich jest lepszy niz z jakis uniwersalnych sony czy innych...takie jest moje zdanie... |
|
|
|
 |
Pinio [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Sie 2005|, 2005 06:30
|
|
|
| Sam sie wlasnie zastanawialem nad wymianom glosnikow,nie to zeby obecne zle graly,poprostu wizalnie sa troche zajechane.radijko sony CD,MP3,wzmacniacz.Chcialem wstawic cztero drozne,a teraz bende musial sie nadtym dobze zastanowic.Pozdro |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Sie 2005|, 2005 13:46
|
|
|
zalezy co doczego podepniesz, jakis no name ma zwykle kolo 20 wat na kanał to bedzie w sam razu ale (tu do montera) jak sie podepnie 4x 45 lub wiecej na kanał to jakim cudem 20 wat ma grac dobrze? sam mam panasonica mp3 4x 50W i fabryka na dole niezle ale jak troche podkrecilem to byla straszna lipa. moze juz byly zuzyte, ale kupilem jakies dwudrozne polipropylenowe 100 watowe glosniki i graja o niebo lepiej. a kosztowaly az 25 złotych |
|
|
|
 |
megalith [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Sie 2005|, 2005 23:42
|
|
|
Nie wszystkie są jednak tak udane jak w Scorpio. W tamtym tygodniu jeździłem edmundem '93, na fabrycznym radiu i głośnikach - kompletna porażka, moja komórka gra lepiej...
Ale za to tam jest pełno miejsca w drzwiach na głosniki jakie się chce (przód + tył), troche kasy i idealne auto pod występy caraudio - miejsce na 6 głośników i spory kawał tuby wlezie do bagażnika. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |