|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Siłowniki w kombi MK1 |
| Autor |
Wiadomość |
tekki326 [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Kwi 2010|, 2010 17:53 Siłowniki w kombi MK1
|
|
|
Wczoraj stałem się szczęśliwym (mam nadzieję ) posiadaczem Scorpio w kombi i mam problem: poprzedni właściciel wymienił siłowniki na jakieś zamienniki, ale chyba od liftbacka - są strasznie krótkie i ledwo podnoszą klapę bagażnika ponad poziom. A, jako że mam 190 cm wzrostu, muszę je szybko wymienić - tylko nie wiem na jakie.
Stąd moje pytania:
1. Jakiej długości i z jakimi mocowaniami powinny być pasujące siłowniki?
2. Jaka cena wydaje się Wam rozsądna za zestaw dwóch siłowników?
3. Macie jakieś wskazówki dotyczące wymiany?
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi! |
|
|
|
 |
neos64 [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Lip 2010|, 2010 20:07
|
|
|
Przedwszystkim sugeruj się siłą dzuli słaby siłownik nie podniesie klapy zobacz przykąłdowo w fiestach MKIII w wersjach z silnikiem 1.3 wychodził siłownik pojedyńczy który miał za zadanie podnosić całą klape do góry szybko i bezpomocy użytkownika
Druga sprawa to długość jeśli te dwie sprawy się zgadzają to jest wszystko ok
najsilniejszy siłownik pojedyńczy jaki kiedyś zakładałem w Fiescie miał 710 czegoś nie wiem jakiej tam jednoski uzywali ale się skapniesz że to jest to To taka moja rada która bardzo sie przydaje bo nie ma nic gorszego niż irytująca klapa która się nie podnosi i trzeba ją głową przytrzymywać. |
|
|
|
 |
kat

Auto: E38 2,8 Shadow Line
Pomógł: 66 razy Wiek: 53 Dołączył: 18 Lis 2006 Skąd: katowice
|
Wysłany: |3 Lip 2010|, 2010 19:05
|
|
|
| mam takie silowniki od kombi jakbys chcial kupic |
_________________ Złodziej najgłośniej krzyczy " Łapać złodzieja !" |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |