$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Akumulator - potrzebna koncepcja ... :)
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Akumulator - potrzebna koncepcja ... :)
Autor Wiadomość
Boni 

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
Wysłany: |14 Sie 2005|, 2005 22:54   

Gwelezemba, duży alternator na szrocie kosztował 200-300 zet (BTW tamten 70A, chyba od diesla 2.3, leży ciągle u mnie, ale nie jest na sprzedaż, to rezerwa na wypadek wypadku :) )

A tak w ogóle na skutek tej dyskusji polazłem zobaczyć jaki mam aku w obecnym samochodzie, bo jakoś mu się nie przyjrzałem jeszcze :) i jest to 50Ah, oryginalny, firmowy i markowy, TADA! od Peugeota :D

A co do przeróbek elektryki, rzeczywiście, bezpieczniki twoim przyjacielem, i dwa razy trzeba sprawdzać. Kiedyś w pośpiechu dołożyłem jakiś przewód w maluchu prosto na aku, i parę dni później zadymił mi spod kierownicy i zaczął gasnąć na środku mostu w Wawie, cudem zdążyłem zjechać i nie zrobić korka giganta (oczywiście, naprawa polegała na dołożeniu paru następnych przewodów "na krzywy ryj" w miejsce popalonej wiązki, i już 15 minut później pojechaliśmy dalej, jak tylko teściowa doszła do siebie po prawie-pożarze i po naprawie w tempie serwisu rajdów WRC :D )

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |14 Sie 2005|, 2005 23:12   

chyba ktos ma takie cos na allegro znaczy sie alternator jakis taki duzy ale niestety wiecej szczegolow nie pamietam. jak mi to znowu wpadnie w lapy to doedytuje posta.
pozdrawiam
maciek

[ Dodano: 2005-08-14, 23:21 ]
no i juz mam tylko ceny nie ma. pewnie se sam wymslilem ale jest jakby co namiar do wlasciciela a reszte rzeczy ma za normalna kase.

www.allegro.pl/show_item.php?item=60690121

Gwelezemba 
Megajebutron

Auto: '91 2.0 DOHC EFI Ghia NoLPG i Peugeot 106
Wysłany: |16 Sie 2005|, 2005 18:36   

Ahaa, Dzięki za wytłumaczenie problema.

Czyli wychodzi na to że nie warto wymieniać tego co mi pan Ford władował do samochodu, a rozładowywanie się akumulatora w warunkach miejskich jest jak najbardziej normalnym zjawiskiem.
Mam w tej chwili wszystkie oryginalne części takie jakie pakowane są do Skorpionów, czyli akumulator i sporo części firmy Motorcraft, a i cała reszta z kablami włącznie ze znaczkami Forda. Podejrzewam że jak bym kupował pojazd z polski to spora ilość części eksploatacyjnych była by jakiś różnych dziwnych niekiedy firm.
Tak że powinno być wszystko taj jak producent tego chciał. 8)
. :-d :-d Reeety u mnie z dziury w ścianie wyłażą jacyś ludzie ! :-d :-d

Kevin Xy 
WSK x3

Auto: '90, 2.9 12V, GHIA, ASB, wreszcie SEDAN
Wysłany: |16 Sie 2005|, 2005 22:41   

mialem do puszczenia alternator od ohaca ale chyba zostawie do terazniejszego !! chyba tylko kolkiem pasowym sie roznia- jak je wymienic, to kolko ??
'90 2.9 12V GHIA ASB
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'96 2.3 16V GHIA ASB SEDAN

Gwelezemba 
Megajebutron

Auto: '91 2.0 DOHC EFI Ghia NoLPG i Peugeot 106
Wysłany: |17 Sie 2005|, 2005 02:38   

A tak jak już jesteśmy przy akumulatorach i innych takich to mam pytanie:
Zamierzam kupić prostownik w TESCO, jest różnica w jakości prostowników. Znaczy sie chodzi mi o to czy nie padnie albo nie rozsypie się po jakimś czasie jak to zwykle bywa z tanimi produktami? Czy lepiej kupić coś porządnego czy też nie ma różnicy i to sie nie psuje?
. :-d :-d Reeety u mnie z dziury w ścianie wyłażą jacyś ludzie ! :-d :-d

Odpowiedz do tematu