|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Potrzebna pomoc z Zielonej Góry w zakupie scorpio.. |
| Autor |
Wiadomość |
Wilim [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Sie 2005|, 2005 11:06 Potrzebna pomoc z Zielonej Góry w zakupie scorpio..
|
|
|
| Jestem zainteresowany tą scorupką czy ktoś z kolegów miałby trochę czasu i przyjrzeć się dokładnie scorupce? http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C433938. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |16 Sie 2005|, 2005 11:54
|
|
|
| piękniutki |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Pershing

Auto: .
|
Wysłany: |16 Sie 2005|, 2005 12:03
|
|
|
Wilim - widzialem ze licytowales rowniez jakiegos bordowego kombi |
|
|
|
 |
Wilim [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Sie 2005|, 2005 15:13
|
|
|
Tak licytowałem ale zostały mi udzielone info na priva i zrezygnowałem,w sumie mam 3 scorupki do wyboru wszystko się wyjaśni do konca tego tygodnia(tyle mam tylko urlopu i musze coś kupić) |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |16 Sie 2005|, 2005 15:31
|
|
|
| z zielonej jest speedo ale chyba chwilowo na wywczasach i nieuchwytny |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Wilim [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Sie 2005|, 2005 15:36
|
|
|
Ale widać że to autko z Zielonej to igla (takie mialem poprzednie) |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |16 Sie 2005|, 2005 15:41
|
|
|
| znaczy się silniorek wypucowany pięknie pod spraedaż - a co jest w rzeczywistości to sie dopiero okaże. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Marcin
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
|
Wysłany: |16 Sie 2005|, 2005 15:44
|
|
|
trzebybyło sprawdzić czy oleum z niego nie wycieka...
ja tak dałem się zrobić w starym deohacu |
_________________ Było:
-Scorpio sedan; 2.0 DOHC; 1990r
-Scorpio sedan; 2.3 DOHC; 1996r
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r |
|
|
|
 |
Wilim [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Sie 2005|, 2005 15:52
|
|
|
| Dlatego dobrze by było.aby ktoś z tych okolic to oglądnął.. |
| Ostatnio zmieniony przez Wilim |16 Sie 2005|, 2005 21:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bobi [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Sie 2005|, 2005 20:24
|
|
|
| cześć oglądałem go, rzuca się w oczy, wcześniej go chyba z raz widziałem na ulicy-wygląda jakby dopiero co wyjechał z lakierni, nie przyglądałem sie dokładnie czy cały był malowany czy tylko polerowany ale na którymś z błotników tylnych widziałem rysy po papierze ścernym pod względem technicznym go nie oglądałem jak chcesz to mogę jutro tam podjechać i coś wypytać, pooglądać powiedz co chcesz wiedzieć to spróbuję sie dowiedzieć |
|
|
|
 |
Wilim [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Sie 2005|, 2005 21:24
|
|
|
Słuchaj on jest na naszych blachach czyli ktoś tu w kraju tym jezdził a co chce wiedzieć podejdz do tego tak jakbyś ty miał to kupić .Cóż więcej pisać Struna słusznie zauważył że silnik wypucowany .Będę wdzięczny za okazaną mi pomoc.
[ Dodano: 2005-08-18, 18:26 ]
bobi i coś tam wypatrzył w Zielonej.. |
|
|
|
 |
bobi [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Sie 2005|, 2005 17:02
|
|
|
oglądałem i jeżdziłem. nie wiem co dokładnie o nim sądzić bo nie mam dobrego porównania, jeździłem praktycznie tylko swoim. chłopaki w komisie nie wiedza nic o samochodzie jedynie od kiedy w kraju, że od roku, że pierwszy właściciel w kraju jakiś młody chłopak. samochód na moje oko poza dachem i maską cały malowany (wypolerowany no i trochę zakurzony) jak wcześniej pisałem na tylnym prawym błotniku pod lakierem widać rysy po papierze ściernym. gdzieniegdzie parę pypciów na lakierze. nie wiadomo czy z tyłu robione były reperaturki czy tylko połatane, wg mnie nie był spawany, progi nie robione wyglądają dobrze. koła 17" aronal opony 225/45/17 dosyc dobre, tarczę ham. nie najgorsze, klocki prawie fuul. tylna szyba rocznik 91, nie wiem co o tym sądzić. brak katalizatora - wspawana rura - trochę to słychać ale nie wiem czy to furczenie pod samochodem to rezonans w tej rurze czy przedmuchy, drugi tłumik do wymiany cały połatany. pod maską silnik jak na zdjęciu , pod jedną pokrywą klawiatury troche zapocony olejem, od spodu suchu lecz na połączeniu silnika ze skrzynią mokrawy elektryka cała, co mogłe sprawdzić działa wypas super, klima też chodzi i chłodzi. koleś nie mógł odpalić bo albo bateria siadła od stania albo klemy były lyźne siedziałem w samochodzie i próbowałe a gostek podłączał kable, jak dostał prądu zagadał od razu i znacznie szybciej jak mój dohc, nic nie klepało ani nie stukało, wg mnie bez zarzutów, po dodaniu gazu niezauważalnie przeszedł na lpg , było słychać tylko elektrozawór, po odpaleniuale już drugim czyli ciepły ani dymku z wydechu. w środku cały do czyszczenia, siedzenia jak po 200 tyś km, podsufitka dość brudna. wrażenia z jadzy dobre, nie wysłuchałem aby coś stukało, mostu nie słychałc biegi jak na mój gust zmienia dobrze rwie do przodu, przy chamowaniu bicia nie ma lecz w czasie jazdy b. delikatnie drży być może przez te wielkie koła na koleinach trzeba bardzo uważać ale na wmiare dobrej drodze prowadzi sie dobrze, zauważyłem, że gumy wahacz-stabilizator trochę zmurszałe, w środku nie trzeszczy i nie stuka jedynie trochę pod zegarami i tylna półka ale wnią wstawionych jest kilka głośników lecz chyba nie podłączone,aaa coś jedynie niepokojącego to jakby po rozgrzaniu w czasie jazdy w środku czuć zapach oleju przekładniowego (jak dla mnie to typowego hipola) ale ze skrzyni pod spodem wycieków nie widać.
jak dla mnie super ale ja boję sie samochodu malowanego, o którym nie można się nic dowiedzieć, to jak kupować kota w worku. sam kiedyś pracowałem w komisie i chyba w komisie ja nie kupiłbym |
|
|
|
 |
Wilim [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Sie 2005|, 2005 17:14
|
|
|
Ślicznie dziękuje kol.bobi i tu masz racje, ja tez bym się bał (chodzi o malowanie) no cóż sprawdza się stare porzekadło ze nie wszystko złoto co sie swieci.. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |