|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Linka gazu do 2.5 TD VM '95 - pomoc potrzebna!!! |
| Autor |
Wiadomość |
Anthrax [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Sie 2005|, 2005 08:44 Linka gazu do 2.5 TD VM '95 - pomoc potrzebna!!!
|
|
|
Halo witam,
Jestem na kupnie linki gazu do mojego wieloryba.
Jak w temacie silnik 2.5 TD VM.
Wersja bez TCS.
Wg XXXXXXX wyskakuje numer, kupuje linkę (maja oryginał na miejscu) na opakowaniu i samej lince numer się zgadza, czyli niby ok.
No i próuje montować.
Sama linka ma jakies 1,5 metra! Moja stara (pomijając że urwana) ma jakieś 30 parę cm wewnątrz komory silnika i kawałek do pedału pózniej.
2 opcje- mimo wszystko nie ta linka (czy ktoś może ostatnio kupował - jaka powinna być) w sklepie jeszce raz sprawdzaliśmy numery, typ wszytko idealnie pasuje nawet dobierając po VIN'ie wyskakuje ten dokładnie numer jaki mam.
- jakieś mocowanie tajemnicze o którym nie wiem (nie daję głowy czy mam wsadzony oryginał ale biegnie tak jak wszytkie linki które do tej pory widziąłem, czyli chyba z nim jest wszystko jest ok)
Może ktoś ostatnio wymieniał albo ma doświadzczenia w w/w temacie.
Pozostaje jeszce opcja że będe miał linkę taka jak do wersjio z TCS (choć ani kontrolki ani wyłacznika TCS u mnie niet, no i koła kręca przy ruszaniu jak należy i kiedy należy a nie kiedy system pozwoli
Niestety sprowadzenie takiej linki w zasadzie nie psoostwia możliwości zwrotu, dlatego chiałbym od kogoś konkretne info, co i jak z ta linka.
Pozdrawiam, Grzegorz
BTW XXXXXXX zniknął z ftp'a bcm.edu (a właściwie to jakiś kłopot chyba z samym serwerem) zanim całego zrzuciłem, gdzies jeszcze on przesiaduje - pomijam emule i takie tam... |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |8 Sie 2005|, 2005 11:49
|
|
|
| dobrana po VINIE powinna pasowac wiec cos jest nie tak, chyba ze dluny serwis... poczekaj az ktos z TD sie pojawi ipowie jak to wyglada |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Sie 2005|, 2005 13:50
|
|
|
| Well - prawdopodobnie miałeś do czynienia z przeróbą lub... przebijaniem numerów nawdozia/silnika or both. Ale jeśli przeróba się spisywała, to się nie pierdol, zdemontuj starą linkę, weź ją w łapę i smaruj z nią do sklepu żądając takiej samej - jak nie wiedzą o co chodzi lub nie mają - zmień sklep. |
|
|
|
 |
Anthrax [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Sie 2005|, 2005 15:05
|
|
|
Mistrzu MU
Jeżeli chodzi o to co mam zamontowane to jest upieprzona końcówka linki i skręcona śrubkami.
Ile wytrzyma - nie wiadomo ale pewnie niedługo a nie chciałbym zaby sie zerwała 1003948347 milionów kilometrów od domu
Nr silnika = końcówka nr nadwozia - raczej przebitki nie było.
Co ciekawe ta linka ma pasowac do wszystkich dizloków bez znaczenia od 95 roku do 97 chyba czy jakoś tak.
Pyatnie skierowane było raczej do wilorybników w dieslu coby ktoś mógł spojrzeć do siebie mioze ta linka jakoś idzie dziwnie albo może mam do angielskiej wersji bo 150 cm linka gazu to nie wiem gdzie miałaby być poprowadzona.... |
|
|
|
 |
Tlukas [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Sie 2005|, 2005 09:46
|
|
|
| U mnie to wygląda tak że linka po przejściu przez przegrode jest "owinięta" wkoło kielcha kolumny McPersona a dopiero potem idzie do silnika. Tak na oko to może byc jakieś 1,5m. Jakby Ci bardzo zależało to mogę jakąś fotke zrobić. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Anthrax [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Sie 2005|, 2005 08:38
|
|
|
Gdybyś mógł zrobić zdjęciucho to byłbym wdziędczny.
To jest właśnie to o co mi chodziło.
Wygląda że linka dobra tylko sposób montazu dziwny.
Pozdrawiam,
G.
[ Dodano: 2005-08-10, 15:42 ]
Ok, temat zamknięty dzięku zdjęciu Tlukas'a widac że rzeczywiście linka i numery były ok, tylko mi ktoś wpakował jakąś zastępczą linkę.
Będe miął teraz tak jak on, czyli zakładam że dobrze
Dzięki za pomoc,
Pozdrawiam, Grzegorz |
|
|
|
 |
Tlukas [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Sie 2005|, 2005 21:46
|
|
|
Nie ma sprawy polecam się
Ja też zakładam że to co mam to jest dobrze, w każdym razie najważniejsze że działa
Pozdrawiam. Łukasz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |