$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - A jakże - kluczyki...
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
A jakże - kluczyki...
Autor Wiadomość
_Mu.
[Usunięty]

Wysłany: |21 Gru 2009|, 2009 04:24   A jakże - kluczyki...

Elo.
No to ja, podobnie, jak kolega z rozładowanym aku i odginaniem tylnych drzwi - ale aku akurat mam ok, problem tylko polega na tym, że mi się kluczyk rozsypał w garści. Został mi tylko metalowy trzpień - próbowałem kombinerkami - ale nie da rady - bo tym kluczykiem to trzeba było taki sprytny ruch na okrętkę zrobić. Orientuje się ktoś może czy i gdzie dorabiają na podstawie jednego kluczyka drugi, albo gdzie zgrabnie osadzą stary trzpień w nowej oprawie? W sumie potrzebuję tylko na parę otworzeń , dopóki nie dotrą do mnie wkładki z kluczami od adamlele, to je sobie wymienię i będzie git.
Ostatnio zmieniony przez _Mu. |21 Gru 2009|, 2009 04:25, w całości zmieniany 2 razy  

lukruś
[Usunięty]

Wysłany: |21 Gru 2009|, 2009 06:06   

jeżeli w wawce to pod centralnym przy samym wejściu do WKD tam mi dorobili niedawno do ścierwa

Boni 

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
Wysłany: |21 Gru 2009|, 2009 09:26   

Jak na trochę, to przyspawaj se kawałek czegoś, podkładki choćby, do tego "gwoździa" co ci został, w byle warstatcie. W pierwszym Scorpio jak tak na chybcika przyspawałem kawałek nierdzewki, to do końca samochodu został elegancki nierdzewny niezniszczalny kluczyk, tyle że go przepolerowałem po miesiącu (prowizorki są wieczne ;) ).

pablo19 
Tropiciel

Auto: '89 12V :P NO LPG
Wysłany: |21 Gru 2009|, 2009 09:57   

Castorama-Jerozolimskie :) mnie zwykły bez latarki kosztował ok. 30-35 zł :) , i też z samego trzpienia dorabiali :) , ale jeżeli to ma być tymczasówa na 5 razy to idź za radą Boni-ego i dospawaj jakiś hebelek :D
2.9 12V6 MSB <- złociutkie 8) razy dwa
2.8 Ghia ASB '85 <- Ikona 8)
2.9 Team
Ostatnio zmieniony przez pablo19 |21 Gru 2009|, 2009 09:58, w całości zmieniany 2 razy  

Boni 

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
Wysłany: |21 Gru 2009|, 2009 21:28   

BTW okolic Wawy i dziwnych kluczyków (bo gwozdek do Scorpio to dorobi bele kto i bele gdzie) - w Tesco w Piastowie jest punkt i facet ma niezły wybór egzotycznych "czystych", np. po dłuższych poszukiwaniach dopiero tam dorobiłem do Pontiaka, z Tbirdem też chyba muszę tam uderzyć.

Odpowiedz do tematu