|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Czym przykleić lusterko wsteczne? |
| Autor |
Wiadomość |
Reader

Auto: '96 24V sedan +LPG
Pomógł: 52 razy Dołączył: 03 Mar 2009 Skąd: Puławy / Błonie
|
Wysłany: |8 Gru 2009|, 2009 10:27
|
|
|
| marcys napisał/a: | jakkolwiek slyszalem o pekajacych szybach z powodu uzycia np: kropelki |
Potwierdzam , z tym że nie słyszałem a widziałem. Róznica tylko w tym że, klejone na coś w stylu distal. Bardziej chodzi to o naprężenia niż reakcje chemiczne. |
_________________ Pozdrawiam
Reader |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |8 Gru 2009|, 2009 12:18
|
|
|
| Każdy klej poza poliuratanem i siliconem może popękac szybę w koło, od naprężeń. Niby można przykleić na poliuretan do szyb, to co w koło idzie, albo silikon do luster czy akwariów, tylko po co się syfić i babrać, jak dobra taśma trzyma 10 czy 15 lat |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
bigpast [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Gru 2009|, 2009 14:50
|
|
|
| Ze dwa lata temu też odpadło lusterko mojemu wielorybu. Próbowałem kilku specyfików i nic. Kupiłem na Orlenie jakiś dwuskładnikowy amerykański klej (koszt ok. 10 zł). Jednym składnikiem smarowałeś stopkę lusterka, drugim miejsce na szybie. Trzyma jak złoto. |
|
|
|
 |
dariusz [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Gru 2009|, 2009 15:58
|
|
|
Najlepszy jest klej do tego przeznaczony polecam Firmy Boll mogę wysłać cena 14zł.
Jest to klej dwuskładnikowy ... odkręcamy "podstawe" do którego jest przykręcone lusterko
oczyszczamy dokładnie docinamy siateczke dołączoną do kleju, oczyszczamy szybę.
Na przygotowaną siateczkę wylewamy klej i dociskamy do szyby(kleju oczywiście nie za dużo) trzymamy kilka sekund i po 2 godzinkach zakładamy lusterko GOTOWE
Ps. cała instrukcja na opakowaniu kleju |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |9 Gru 2009|, 2009 20:37
|
|
|
| dariusz napisał/a: | | docinamy siateczke dołączoną do kleju | o to to to , własnie taki własnie braciak kupił i użył. Też siateczka była. Trzyma bardzo dobrze. A klejone było ponad dwa lata temu. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |