|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
W czepku urodzony? |
| Autor |
Wiadomość |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Lip 2005|, 2005 13:38
|
|
|
z tymi amerykanskimi filmami to zawsze w liceum facet od P.O gadal,ze to ludziom psyche skrzywilo i kazdy sie boi a nawet jak zapali sie benzyna w baku to nic nie wybucha tylko sie dosc mocno pali(wierze w to co gadal) wiec smialo mozna podejsc i pomoc. ale ludzie sie jednak boja......
pozdrawiam
maciek
p.s. a ludzie po wypadku w szoku to robia rozne dziwne rzeczy np jedna kobieta ktora byla bardzo bardzo duza probowala wyjsc przez okno w 126p. dopiero bylaby akcja jakby sie tam zaklinowala |
|
|
|
 |
SirTrojan

Auto: Infiniti FX35 '06 AWD 290 KM :)
|
Wysłany: |16 Lip 2005|, 2005 21:11
|
|
|
Moja akcja ze 2 latka temu. Jechałem z moją kobietą katowicką i mijałem lagunę , przyspieszała zwalniała itd. Wyprzedziłem ją i dojechałem do Janek. Stanąłem na śwatłąch na lewym pasie za autobusem, Pomyślałem ze nie będę czekał i zjechałem na pas obok. W tym czasie autobus podjechał do przodu o długość 2-3 aut i nadjechała laguna. Spojżałem w bok i pomyślałem że musi mieć zajebiste chamulce, jedzie szybko a przed nią jakieś 10 m. Nie miała . Wbiła się pod autobus i wyskoczyła spod niego. Zjechałem na pobocze, awaryjne, kazałem kobiecie zostać w środku. Szarpię za klamę zamkniete- wszystkie 4 . W środku śmietana - proszek z poduszki i nic nie widać. Pasażer z tyłu wywalił szybę w drzwiach piętami. Wysiada i ogłąsza: Proszę sie rozejść nic się nie stało!!! Kiedy otworzyłem resztę drzwi powypadali z niego panowie którym w zasadzie nic się nie stało. Kierowca miał chyba złąmaną nogę i rozbity poduszką nos . Sprawdziłem pobierznie ręce, nogi i miał poważne zgrubienie na piszczeli. Cały samochodzik najebanych kolesi włączając kierowcę. Odjechałem.
Ps. LEO z Legionowa zna sie na rzeczy bo napisał same mądre instrukcje. Tego uczą na kursach pierwszej pomocy przedmedyczej. Swoją drogą jeżeli udało by się zorganizować na zlot fantoma to można zrobić krótkie szkolenie. Osobiście może nie jestem "zlotowy" ale mogę poszukać materiałów dotyczących P P P i przekazać kolegom "zlotowym".
Leo wiadomości masz ze Szkółki w Legionowie?Wiesz z której
Jeżlei nie możecie ludziom pomóc to GADAJCIE DO NICH a raczej rozmawiajcie. Że w porządku , nic się nie stało, że zaraz będzi karetka , że pozbieraliści już rzecy , że pozostali w porządku itp. Matki najbardziej interesuje stan dzieci. Pytajcie kto z nimi jechał ile osób , czy coś ich boli i czy im nie zimno ( bardzo ważne - ofiary bardzo często są wyziębione nawet podczas ciepłych dni), można ich przykryć kocem lub folią termoizolacyjną. Unikajcie kontaktu z krwią. Aby wyczuć tętno u zakrwawionego można użyś torebki foliowej jako zabezpieczenia. Najlepiej jednak mieć rękawiczki.
Oby jednak te informacje przydały się tylko teoretycznie.
Wątek II to TIRy i drogi. Dlaczego w tym jebanym kraju nie ma autostrad. Ktoś zarabia na śmierci w wypadkach drogowych? Czechy , Słowacja niech przyjadą i pokażą naszym INŻYNIERKOM jak się buduje 1000 Km autostrad w ciądu 1-2 lat. Do wrocławia nie będzie się jechało z W-wy 350 4-5 H tylko 2,5. Aj kurwa co tu gadać wkurwiłem się .... nara |
_________________ INFINITI FX35 '06 290 KM
www.emakeup.pl
www.emakeup.eu
-Pzdr-
Grzegorz |
|
|
|
 |
leo [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Lip 2005|, 2005 08:30
|
|
|
| SirTrojan napisał/a: |
Leo wiadomości masz ze Szkółki w Legionowie?Wiesz z której
|
Wprawdzie trochę mam do czynienia z tą wesołą Szkółką, ale akurat te wiadomości nabyte gdzie indziej i wykorzystywane niestety dość często ;-( - w zawodzie strażaka |
|
|
|
 |
KOREK [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Lip 2005|, 2005 08:36
|
|
|
| Leo to może na zlocie potniemy jakieś auto w ramach pokazów ?? |
|
|
|
 |
leo [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Lip 2005|, 2005 08:40
|
|
|
nie widzę przeszkód - tylko nożyczki potrzebne ........ no i autko |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |18 Lip 2005|, 2005 10:48
|
|
|
ja jak wracałem z sylwestra FST z Asią to tez dzwon był konkretny i się zatrzymaliśmy oczyuwiście i heja do auta pomóc - mokro było i jakoś nie kwapili się ludzie zebrani żeby sobie ubrudzić ubranko próbując cokolwiek zrobić.
Mieszkając w sporym mieści enapatrzyłem się nieraz na totalną znieczulice i nie mam zamiaru w niej uczestniczyć - stąd jakby dosyc często mi się takie akcje zdarzają. A to jakas padaczka na drosze, a to najebany koleś przy -25 w nocy leży a ludzi ego boczkiem obchodzą itp. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Kevin Xy
WSK x3

Auto: '90, 2.9 12V, GHIA, ASB, wreszcie SEDAN
|
Wysłany: |18 Lip 2005|, 2005 10:58
|
|
|
| taa- poziom znieczulicy potrafi zaskoczyc- kiedys widzialem w tv akcje jak kolesia polozyli w centrum jakiegos miasta na glebie, ze niby cosik z nim nie tak- koles lezal na sniegu, ludzie sobie na luzie przechodzili az nagle zjawia sie pacjent, zawija temu lezacemu czapke z glowy i idzie sobie dalej jak gdyby nigdy nic !! |
_________________ Kevin Xy
535 015 788
'88 2.0 OHC GL
'90 2.9 12V GHIA ASB
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'96 2.3 16V GHIA ASB SEDAN |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |