|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Jak wygląda temat wymiany pierścieni olejowych w 24V |
| Autor |
Wiadomość |
ruszomir [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Lip 2005|, 2005 12:16
|
|
|
Hej,
dzisiaj wieczorem będziemy wiedzieć dużo więcej na temat tego auta, Jimbo się wybiera obejrzeć (szacunek!)
Jest jeszcze jeden cosworth, ale zdecydowanie droższy tutaj:
http://www.otomoto.pl/ind...show&id=C309177
Rozmawialem z właścicielem, ponoć ten nie miał żadnych "przypadków", silnik ma nr VC60084, więc z września 97, czyli już poprawione łańcuchy rozrządu.
No i przed faceliftem jeszcze
Art:
Właściciel zeznał, ze był robiony zderzak przedni, może dlatego nie maja spryskiwaczy i wygląda inaczej niż Twój. Mówił też, ze wymieniał maskę a błotniki przednie pomalował. Na moje, tam jest kilogram szpachli na błotnikach, a auto po większym dzwonie. Jimbo zabrał czujnik grubości lakieru, to się okaże
Cossy:
Czy wszystkie cossworthy mają takie zarąbiste fotele, jak te na focie katalogowej?
greetz,
Sławek |
|
|
|
 |
Jimbo [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Lip 2005|, 2005 13:23
|
|
|
Witam wszystkich, tak jak Ruszomir wspomniał, dzisiaj obejżę to auto, przemierzę je i zrobię parę fotek, wieczorem lub w dniu jutrzejszym dam Wam znać.
Co do foteli, te które można zobaczyć na zdjęciach od Cossiego - to niestety ekstra wypas dostępny na specjalne zamówienie - były dostępne za dopłatą. Jeżeli się nie mylę są to siedzenia (sportowe) z firmy Recaro - oczywiście w skórze. |
|
|
|
 |
Art [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Lip 2005|, 2005 18:25
|
|
|
COSSY - oczywiście że nie kupowałem nowego w salonie. Widocznie ktoś je zdjął (właściciel lub nie-właściciel). Ja go dodatkowo ogołociłem ze znaczków Ghia i SCORPIO na słupkach tylnych drzwi ...
RUSZOMIR: Ja też wymieniałem zderzak, ale na taki już z wycięciami pod spryskiwacze.
Nie wiem w jakim pakiecie były spryskiwacze reflektorow, bo jak już wspominał chyba Cossi, możesz znależć Coswortha z manualną klimą, korbami w tylnych drzwiach i bez podgrzewanej przedniej szyby.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości w poszukiwaniach.
Art |
|
|
|
 |
COSSY [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Lip 2005|, 2005 19:11
|
|
|
Chodzi o numer seryjny silnika a nie sam numer silnika. Sprawdź jeszcze raz
nr VC60084 nic nam nie mówi |
| Ostatnio zmieniony przez COSSY |14 Lip 2005|, 2005 20:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Art [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Lip 2005|, 2005 20:15
|
|
|
W sprawie drugiego ogłoszenia - jeśli jest to model przed faceliftingiem to wymieniał grill bo ma od nowszego. A jeśli po facelifcie to wymieniał lampy i zderzak bo te ma od modelu wcześniejszego. Oba przypadki wskazują że "coś mogło być robione z przodu".
Nie wiem dokładnie kiedy był facelifting w 97 - czyżby od stycznia?
O ile pamiętam to autko to widziałem chyba z pół roku temu na gratka.pl.
Nie wiem tylko czy sprzedawał ten sam właściciel co teraz. |
|
|
|
 |
COSSY [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Lip 2005|, 2005 20:35
|
|
|
| Facelift od 11/97 |
|
|
|
 |
Jimbo [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Lip 2005|, 2005 09:18
|
|
|
W przypadku konieczności poszukiwania zderzaka do wersji ze spryskiwaczami to niestety należy zakupić (jeżeli w grę wchodzi nowy zderzak przedni do wieloryba) jedyny dostępny czyli pełny, tzn. bez otworów na spryskiwacze. Według serwisu, otwory te należy dopiero wyciąć w zderzaku podczas jego wymiany.
Jak wspominałem Ruszomirowi, facet przesunął termin spotkania na sobotę. Dodatkowo poinformował jeszcze, że cena na alegro jest jedynie ceną wywoławczą, spodziewał się dużego zainteresowania, natomiast on za to auto chce 18 tys. zł a nie jak w ogłoszeniu
16 tys. zł - zatem cena wyjściowa jest wyższa niż się spodziewaliśmy. |
|
|
|
 |
COSSY [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Lip 2005|, 2005 14:22
|
|
|
| Jimbo, masz złe informacje co do zderzaka, jest zderzak z owtorami na spryskiwacze. |
|
|
|
 |
Art [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Lip 2005|, 2005 15:04
|
|
|
| Ja tez wątpię żeby w ASO potrafili tak precyzyjnie wyciąć otwory o nieregularnych kształtach . |
|
|
|
 |
Jurand [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Lip 2005|, 2005 20:01
|
|
|
| W tym pierwszym (zielone kombi) chyba brakuje spojlerka pod zderzakiem... albo mi się zdaje. |
|
|
|
 |
Jimbo [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Lip 2005|, 2005 09:24
|
|
|
Co do zderzaków to przedstawiłem Wam informacje, jaką otrzymałem w ASO, kiedy interesowałem się tematem. Jeżeli jest inaczej to tylko może potwierdzić poziom wiedzy pracowników ASO.
Co do autka z Zabrza to niestety Ruszomir chyba będzie szukał innego. Ja bynajmniej nie polecam go, gdyż zbyt dużo trzeba do niego włożyć w poprawki blacharsko - lakiernicze, chcąc je doprowadzić do stanu idealnego. Samochód został przywieziony jako rozbity, a naprawę przeprowadzono powiedzmy niezbyt fachowo. Uszkodzony był przód, jak i tył. W zasadzie to tylko drzwi- 2 szt były niemalowane, a na pozostałych elementach jest kilka warstw lakieru i szpachli. Silnik niestety też jakoś dziwacznie chodził, a każde szczegółowe pytanie np. w sprawie ostatniej wymiany, pogłębiały tylko moje wątpliwości.
Podsumowując: myślę że w podobnej kwocie można znaleźć egzemplarz w lepszym stanie, ale decyzję musi podjąć Ruszomir. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |