|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Car Audio-pare pytań. |
| Autor |
Wiadomość |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Lip 2005|, 2005 21:01 Car Audio-pare pytań.
|
|
|
sluchajcie bede montował koncowke ISO w skorupce ( zadnej wtyczki nie mam w aucie tylko urżnięte kable co do których ma mniej wiecej pewność co do ich przeznaczenia)
zamierzam wywalic ten smieszny dżojstik na desce - co poza ucięciem kabli głosnikowych od niego i doprowadzeniem ich w okolice miejsca na radio trzeba zrobic?
koljena rzecz na jakiej zasadzie tweetery działają? jest jakas zwrotnica pod deską/w drzwiach? czy moze tony wysokie separuje ten kondensator przy tweeterach?moze powodowac ze tweeter nie gra mimo ze przewody są doprowadzone?
kabel zasilający wzmiacniacz antenowy ma byc wpiety pod implus do anteny elektrycznej z radia? jakiego koloru jest u was ten kabel (doszedlem ze czerwony - prawda li to?)
dzieki za wszelkie sugestie |
|
|
|
 |
awb [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Lip 2005|, 2005 22:30
|
|
|
raz -wez sobie miernik elektryczny i odseparuj plus i minus
dwa-pozostaje zabawa z kabelkami od glosnikow maja swoje kolory ale to akurat czesto nie zgadza sie z tym co zastaniesz w aucie a wiec -chybil trafil
trzy-wzmacnaicz antenowy u mnie nie ma zadnego zasilana fakt podpiety jest pod plus od anteny-
cztery-co do tweeterow raczej jest to kondensator jesli nie graja to masz spalone glosniki (w co watpie) badz przerwane lub nie doprowadzone kable -w razie czego kolega mmmk powinien jeszcze miec takie na sprzedaz -nie w kazdym te glosniki byly monttowane -sam kupilem sobie
piec-co dom czerwonego kabla to czerwony z regoly jest plusem wiec raczej odpada ale jak mowielm wyzej sprawdz to miernikiem aby uniknac spalenia czegos
------------------------------pozdrawiam witas--------------------------- |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Lip 2005|, 2005 23:23
|
|
|
plus i minus mam bo juz montowałem radio przez zwyklą kostke. kolory głosnikowych sie względnie zgadzają, instalacja w mojej glce jest fabryczna.
czyli kondesatory. jak sprawdzic ze spalony glosnik? bo cała lewa strona przód gra jakby ciszej... i bez twetera. moze ktorys kabel naderwany? ablo dżojstic jest wyrąbany bo raz lewa strona gra prawie dobrze a raz prawie wogole..dlatego mysle go wywalic...
a zasilanie do wzmiacniaca antenowego mas podpiete pod wyjscie na antene ele w radiu? |
|
|
|
 |
awb [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Lip 2005|, 2005 13:00
|
|
|
| no dokladnie mysle ze joyst6ic bedzie zrabany a do anteny mam podlaczony pod plus od anteny nie pod wysuwanie anteny |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |