$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Diesel czy benzyna??
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Diesel czy benzyna??
Autor Wiadomość
Janek
[Usunięty]

Wysłany: |7 Cze 2009|, 2009 20:22   

Speedo, -ciekawe-Waski -'93 2.0 DOHC EFI LPG
- Aneta -2.3 '98 lpg
-Pershing -'91 2.0 DOHC sedan + LPG
-Struna -COSWORTH '96 GHIA 2.9 24V6
-ZOMO -Nysan Patrol 2.9 24V LPG
:-d :-d :-d -jedynie twoje autko kolego to disel-Mondeo 1.8TD MSB Kombi-to chyba ani scporpio ani v-m -jeśli się mylę to popraw !
tylko jeśli jest to miejsce disli to czemu chłopie nie pilnujesz tego kto TU i jak pisze !
Wszyscy tutai zarejestrowani i którzy w większości mają v-my to nie mają zamiaru ich się pozbyć i krew zalewa gdy tutai zaczynają pisać wszyscy inni którzy nie mają albo mieli i zarżnęli takie autko..................
Ostatnio zmieniony przez Janek |7 Cze 2009|, 2009 20:37, w całości zmieniany 2 razy  

Waldi_L_N 
VM pa,pa!

Auto: Na szczęście bez Forda :D
Wysłany: |7 Cze 2009|, 2009 20:44   

Janek napisał/a:
Ci,któży dobili swoje v-my,ciągle na tym forum krytykują te auta!Czemu nikogo niezastanawia fakt iż dalej jest bardzo dużo tych aut i ich miłośników. Komu one nie podobaą się to mogą je krytykować na innych forach(VOLVO,MERCEDES)

Kochany Kolego.
Czy krytykuję ogólnie diesle? Bądź sprawiedliwy.
Poza tym ja nie dobiłem swego Vm-a, ja go reanimowałem ze stanu w jakim kupiłem. I na pewno sprzedałem go w dużo lepszym stanie niż do mnie trafił... To nie ja go dobiłem, tylko on mnie. Po remoncie głowic, wymianie wtrysku sterującego, skrzynki, kompletu rolek z paskiem wielorowkowym, szyberdachu, nivo i wielu innych sprawach, których już nie pamiętam zafundował mi nieszczelność sprężarki i kondensatora klimatyzacji. I to zaważyło na jego sprzedaży. Ja wyprowadziłem swój silnik "na ludzi" (mogę powołać na świadków uczestników Zlotu Montera w '07), ale mimo wszystko nie mam o nim dobrego zdania.

Janek
[Usunięty]

Wysłany: |7 Cze 2009|, 2009 21:13   

Waldi_L_N, -OK.(nie ciebie miałem na myśli pisząc )- Traił się tobie naprawdę kiepski egzemplarz ! ale w końcu możesz mieć teraz satysfakcję gdyż z twoich PORAD wszyscy tutai korzystamy-są bezcenne-powinniśmy Ciebie wpisać do honorowei księgi tego forum ;) -tylko żeby wszyscy tacy byli :oops:

Adam_2000 

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
Wysłany: |7 Cze 2009|, 2009 22:03   

Janek napisał/a:
Aneta -2.3 '98 lpg

Hehe... czytaj uważnie. Aneta i LPG :))

[ Dodano: |7 Cze 2009|, o 22:24 ]
A tak poza tym, to chyba Was trochę ponosi.
W zasadzie nawet nie zaglądam do tego działu, bo nie uznaję prób adaptacji silników od maszyn rolniczych do samochodów osobowych. Ale widzę, ze co poniektórym zaczyna walić w dekiel, jak słyszą/czytają jakąkolwiek krytykę dizla.
To jest forum Forda Scorpio i każdy juzer ma prawo do własnej opinii, nawet jeżeli jest ona skrajnie różna od innych. Nie podoba się, to możecie sobie założyć własne, śmierdzące ropą forum, do którego dopuścicie tylko wybrańców.

arturrrr
[Usunięty]

Wysłany: |7 Cze 2009|, 2009 23:34   

Janek napisał/a:
przydałby się jakiś nam zomo-vm :695:

ja sie zglaszam na ochotnika.

Adam_2000 napisał/a:
Nie podoba się, to możecie sobie założyć własne, śmierdzące ropą forum, do którego dopuścicie tylko wybrańców

Pierdoly wypisujesz kolego - skoro administracja dokonala podzialu i wyodrebnila diesle to trzeba to uszanowac..bo jakos nikt z posiadaczy diesli nie zniza sie do oczerniania reputacji bezyniakow na pozostalej czesci forum - chociaz wad w nich nie malo a moze i wiecej nawet niz w VM-ie

Proponuje zasade : o Scorpio w dieslu z silnikiem VM niech sie wypowiadaja wylacznie jego posiadacze.
Tylko tak bedzie obiektywnie.

moderatorowi dzialu tez proponuje przesiasc sie na Scorpio diesla :)
Ostatnio zmieniony przez arturrrr |7 Cze 2009|, 2009 23:37, w całości zmieniany 2 razy  

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |7 Cze 2009|, 2009 23:40   

arturrrr napisał/a:
o Scorpio w dieslu z silnikiem VM niech sie wypowiadaja wylacznie jego posiadacze.
jasne, a co jak chce ktoś kupić taki kuter ? to potencjalnie nie posiada VM-a więc wg. Twojej teorii to nie powinien tu zabierać głosu tak ?

Boni 

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
Wysłany: |7 Cze 2009|, 2009 23:55   

A w ogóle o DOHCach niech się wypowiadają (pochlebnie) tylko szczęśliwi posiadacze DOHCów, o cossie (pochlebnie) tylko posiadacze cossie, o klekotach (pochlebnie) tylko posiadacze klekotów, a posiadacze OHV tylko o OHVach. A najlepiej niech się nie wypowiadają ;) kolegom jak widzę pięknie się rozwija syndrom oblężonej twierdzy.

A tak z innej beczki - czy jest na forum zadowolony użytkownik kolejnego VM? Ktoś kto przesiadł się po latach z VM do nowszego czy innego Scorpio VM?

Kevin Xy 
WSK x3

Auto: '90, 2.9 12V, GHIA, ASB, wreszcie SEDAN
Wysłany: |8 Cze 2009|, 2009 00:23   

dupa
'90 2.9 12V GHIA ASB
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'96 2.3 16V GHIA ASB SEDAN
Ostatnio zmieniony przez Kevin Xy |8 Cze 2009|, 2009 00:40, w całości zmieniany 1 raz  

arturrrr
[Usunięty]

Wysłany: |8 Cze 2009|, 2009 02:01   

Struna napisał/a:
taki kuter

a to dobre :690: :690: :690:

To co - mam sie zastrzelic bo akurat smigam Scorpio diesel ?
A moze posiadacze MK3 diesel maja czuc sie winni z tego powodu ?
Panowie z dzialu diesel nie wtracaja sie z ,,madrymi radami,, w sprawie wyboru benzol czy diesel w pozostalych dzialach - robimy to na wlasnym dziale i to TYLKO jak nastapi prowokacja przez glupie pytanie :bezyna czy diesel :roll:
wiec wara od nas :027:

Moja sugestia jest taka , zeby za zapytanie :
/co lepsze - diesel czy dezyna ..??? /
umieszczone w dziale dla diesel - karac BANEM - bo to jest k :one: :one: :one: a
prowokacja ...wiadomo, ze kazdy szanujacy sie posiadacz Scorpio diesla bedzie bronic swoich przekonan - nie sadzisz ???

WSPOLNE DOBRO a nie rywalizacja - nie zapominac ludziska ;)

Boni 

Wysłany: |8 Cze 2009|, 2009 07:57   

Ale opanuj się arturrr, jak ktoś pyta "diesel czy benzyna", to chyba każda sroka może swój ogonek chwalić. Dział nie jest "wasz" czy "nasz", forum jest dla wszystkich, tu akurat padło pytanie, tu jest dyskusja, jak jutro ktoś zapyta w ogólnych i będzie tam gadka jw. to też będziesz strzelał focha że to nie miejsce i w ogóle? A że czyjeś opinie są niepochlebne dla twojego VM, to co z tego, kochasz go - to broń go merytorycznie, a nie wołaj o cenzurę czy wydzielenie kącika pochlebców.

No i pytanie nadal jest w mocy i moim zdaniem to bardzo ważna intersubiektywna wskazówka dla pytających jak w temacie - ilu jest na forum zadowolonych użytkowników w kategoriach, powiedzmy "ma w ciągu 5 lat drugiego VM", "ma w ciągu 5 lat drugiego DOHCa" i "ma w ciągu 5 lat drugiego V6". To daje bardzo dobre pojęcie o tym co userzy naprawdę myślą i jak głosują porfelem, a nie co se mówią i jak się zaperzają. Żeby nie było - przy pierwszym swoim Scorpio OHCu na gaźniku też myślałem ze mam całkiem fajny silnik...

Reader 

Auto: '96 24V sedan +LPG
Wysłany: |8 Cze 2009|, 2009 09:26   

Ja piernicze. Co się tutaj dzieje !!

Zahaczyłem o ten wątek ponieważ zauważyłem temat o pytaniu "diesel czy benzyna??" . Pytanie kogoś kto stoi na rozdrożu i niewie co wybrać.
Niefortunnie zostało umieszczone to w dziale DIESEL.
Jakbym wiedział że, fani diesla są tak wrażliwi na punkcie swojej jednostki napędowej a niektórzy to i potrafią się łatwo wzruszyć to pewnie bym się nie odzywał.
Już nawet niedociekam skąd taka nerwowość u miłośników diesla.
Proponuję wziąść głęboki wdech i pomysleć że i tak jedziemy na tym samym wózku ....Scorpio. :)
Więcej tolerancji Koledzy !
Miłego dnia.

Reader
Ostatnio zmieniony przez Reader |8 Cze 2009|, 2009 09:27, w całości zmieniany 1 raz  

Struna 

Wysłany: |8 Cze 2009|, 2009 09:59   

Reader napisał/a:
Już nawet niedociekam skąd taka nerwowość u miłośników diesla.
pewnie zupa była za słona albo jakie dzieciństwo ciężkie ;)

arturrrr
[Usunięty]

Wysłany: |8 Cze 2009|, 2009 10:14   

ale nazwa kuter co smiedrzi ropa... :690: itp. nie bede tu przytaczal :690:
to chyba nie jest
Boni napisał/a:
ważna intersubiektywna wskazówka dla pytających jak w temacie
- nie prawda :): ???

Jak zaraz ,,pojade,, z jakas insynuujacym epitetem na temat benzola lub LPG to zapewne dostane ostrzezenie za nasmiewanie lub OT w najlepszym razie :roll:

Szanse w dyskusj sa nie rowne, co posiadzacze diesla poradza na to , ze niewielu forumowiczow / patrz statystyki /stac na exclusive typu: VM diesel ;) a paradoksalnie ich opini w temacie prawie ze nie ma :027:
i co wy na to- jakos najwiecej maja do powiedzenia posiadacze benzoli.

wiec zalatuje mi to wszystko stronnictwem... a nie obiektywizmem.

Boni 

Wysłany: |8 Cze 2009|, 2009 10:58   

Wiesz, wnioski to już może każdy dorosły sobie sam wyciągnie, czy dlatego tak mało VM i ich wiernych miłośników wzg. V6 czy ogólnie benzyn, że te VM to takie topowe, exclusive i dobre, czy dlatego że ludzie wolą coś innego niż akurat VM w Scorpio.

Struna 

Wysłany: |8 Cze 2009|, 2009 10:59   

arturrrr napisał/a:
ale nazwa kuter co smiedrzi ropa... :690: itp. nie bede tu przytaczal :690:
potoczna nazwa, i co ? jak ktoś powie silniczek krokowy to też sie mamy obrazić ?

Odpowiedz do tematu