|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Drgania wału |
| Autor |
Wiadomość |
ceezar [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Mar 2009|, 2009 08:52
|
|
|
Koła i przeguby wykluczam. Wczoraj jeszcze raz zdjąłem i rozłożyłem wał. Chciałem obadać czy łożysko na swoim miejscu i wyglądało że jest ok więc złożyłem, zakładam i dalej to samo. Wpadłem na pomysł że obrócę wał na flanszy mostu o 180 stopni.
Powiem wam że trochę pomogło. Już da się jeździć normalnie ale to jeszcze nie to.
Zauważyłem , że drgania nasilają się przy chamowaniu silnikiem.
Czyli myślicie że wał krzywy czy do wyważenia? |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |23 Mar 2009|, 2009 09:07
|
|
|
| Na początek do wyważenia. Ale inna sprawa, że mi się trafiła kiedyś dawno temu taka podróbka podpory (guma wokół łożyska), że wywaliłem ją po paru kilometrach, bo właśnie waliła gorzej niż stara (stara lekko wibrowała, nowa waliła jak młotkiem)... |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Mar 2009|, 2009 14:47
|
|
|
| swoja droga dziwne moja podpora ma straszne luzy a wibracje sie pojawiają dopiero jak dam buta przy ruszaniu np na sliskim... a i to pewnie spowodowane jest szperą. |
|
|
|
 |
ceezar [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Mar 2009|, 2009 19:35
|
|
|
Gdzieś na forum znalazłem jak wyważyć wał domowym sposobem. Na początek spróbuje tego. Jak da to jakiś efekt to podzielę się z wami doświadczeniami.
Pozdrawiam i dzięki za pomoc. |
|
|
|
 |
pepi
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
Pomógł: 48 razy Wiek: 50 Dołączył: 28 Sty 2007 Skąd: Krzczonów
|
Wysłany: |23 Mar 2009|, 2009 20:28
|
|
|
| ceezar napisał/a: | | Wpadłem na pomysł że obrócę wał na flanszy mostu o 180 stopni | - tak a nie pisałem o tym
[ Dodano: |23 Mar 2009|, o 20:29 ]
ale domowym sposobem to raczej ci się nie uda |
| Ostatnio zmieniony przez pepi |23 Mar 2009|, 2009 20:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |