|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Widział ktoś wieloryba TD z komputerem pokładowym ? |
| Autor |
Wiadomość |
Mysza
508303797

Auto: mk1 h-b 2.9 GL '88 MT75 + Blos
|
Wysłany: |10 Mar 2009|, 2009 12:56
|
|
|
| Struna napisał/a: | | ok, jak zrobisz to się dowiem | ale po co Ci to? Dynzdzla planujesz? |
_________________ 2.0 CL '87
2.0 GL '89
2.9 GL '90
2.9 CLX '96
2.8 GL '85
2.9 24v Ghia '96
2.9 Ghia '96
2.0 CLX '95
2.0 16v Ghia '95
2.0 DOHC '94 |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |10 Mar 2009|, 2009 13:47
|
|
|
| Mysza napisał/a: | Dynzdzla planujesz? | nie, po prostu chcę się dowiedzieć jak to diesel liczy. W benie to jakby jest z czego policzyć dosyć dokładnie.
A nawet jeśli bym planował (czasem mi takie myśli chodzą po głowie jak mnie nieraz jakiś diesel na autobanie śmignie ) to nie scoprio na pewno |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
juran_k [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Mar 2009|, 2009 07:39
|
|
|
Udało się, prawie wszystko śmiga jak powinno bo nie sprawdziłem żarówek przed włożeniem zegarów i ni nie podświetla lewej strony zegarów.
Ale zato mam Dizlo-wiertarke kręcę go teraz do 7 tyś
jest jakiś sposób na wyskalowanie tego obrotomierza?
na jakiej zasadzie on działa jest to Voltomierz czy jakiś licznik impulsów?? |
|
|
|
 |
woso1975 [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Mar 2009|, 2009 08:46
|
|
|
Juran_k, ja ten problem z obrotami rozwiązałem przekładając całą elektronikę z licznika dieslowskiego. Fakt ,że skalę z obrotomierza mam też do 7000rpm, ale przynajmniej wskazówka nie wychodzi poza zakres obrotów Ale zamierzam wrócić do cyferblatu z diesla bo teraz mam w mph i ostatnio żona z policjantem się kłóciła, że przecież ona jechała 50 Tylko w starych zegarach okienko muszę jakoś ładnie wyciąć na drugi wyświetlacz. A wie ktoś z tu obecnych jak ściąga się wskazówki? I czy muszą być zamontowane dokładnie w takim samym położeniu czy one same się kalibrują (wychylenie prawo i w lewo). |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |11 Mar 2009|, 2009 10:41
|
|
|
| woso1975 napisał/a: | | A wie ktoś z tu obecnych jak ściąga się wskazówki? I czy muszą być zamontowane dokładnie w takim samym położeniu czy one same się kalibrują (wychylenie prawo i w lewo). | zdejmujesz ciągnąc, nie trzeba pozycjonować, jak zegary zrobią reset to się same wypozycjonują - taki plus zegarów w mk3 |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
juran_k [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Mar 2009|, 2009 14:30
|
|
|
| woso1975 napisał/a: | | ja ten problem z obrotami rozwiązałem przekładając całą elektronikę z licznika dieslowskiego. |
tego wolałbym uniknąć. Ja mam zapędy na Kowala i przeważnie jak robię coś 1 raz to albo papram się z tym pół dnia albo więcej spieprzę niż to wszystko warte. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |