|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Kompatybilnosc obudowy i silniczka od szyberdachu w mk1,2,3 |
| Autor |
Wiadomość |
cesanne [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Mar 2009|, 2009 13:42 Kompatybilnosc obudowy i silniczka od szyberdachu w mk1,2,3
|
|
|
jak w temacie:)
musze szukac jakiegokolwiek zeby nie odstawalo i nie wygladalo jak picasso
czy byle od skorupy dowolnego rocznika i bedzie gitara?:) |
|
|
|
 |
Miszcz
2.0 Team

Auto: '94, 2.0 DOHC EFI, lift., without lpg
Pomógł: 4 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lip 2006 Skąd: Zd-Wola / Łódź
|
Wysłany: |6 Mar 2009|, 2009 21:40
|
|
|
Z rocznika w Twoim profilu wynika, że masz MK2. W związku z tym musisz założyć silniczek z MK1/MK2, gdyż w MK3 były inne wielokliny i dlatego też takowy nie pasuje. Jeśli chodzi o obudowę, to najlepiej z MK2, żeby wszystko było cacy. Z MK1 pasuje bez problemu, ale jest ona nieco większa, gdyż jest przedłużona o zegarek/termometr, który w MK2 powędrował na tablicę rozdzielczą. Obudowa z MK3 nie pasuje, bo ma w nieco innym miejscu usytuowany otwór na przycisk.
Jeśli coś niejasno napisałem to proszę pytać |
_________________ Jest:
- Scorpio '94 2.0 EFI DOHC,NO LPG
- Sierra '91 2.0 EFI DOHC+LPG+BLOS
Tel. 697-977-363
Pozdrawiam, Piotr. |
| Ostatnio zmieniony przez Miszcz |6 Mar 2009|, 2009 21:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Waski
FST Member 000

Auto: FF '94 1.3 hitleredyszyn NO LPG
|
Wysłany: |6 Mar 2009|, 2009 22:11
|
|
|
cesanne, wez może troszkę poczytaj na forumie o tym o Cie trapi i interesuje a nastepnie zadawaj pytania - czesc z tych rzeczy jest wałkowana już po kilka razy na tym forum i pisanie o tym po raz kolejny to strata czasu
Pozdrawiam
Wąski |
_________________ Uwaga! Zwracaj uwagę na treść i formę swojej wypowiedzi ! Zanim wciśniesz "Wyślij", przeczytaj i przemyśl co napisałeś !
Posty nie wnoszące absolutnie nic do tematu, a także obraźliwe i nietaktowne, mogą zostać usunięte bez podania przyczyn !
------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
cesanne [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Mar 2009|, 2009 19:15
|
|
|
posty dotyczace szybera znalazlem o jego naprawie a nie przerobkach:)
zawsze najpierw szukam bo jak sie zastanawiam to chce wiedziec od razu z kilku punktow widzenia
a zadanie pytania i czekanie na odp tego nie gwarantuje:)
dzieki i pozdr |
|
|
|
 |
darecki111
BI

Auto: scenic 2.0 16v 140KM
Pomógł: 3 razy Wiek: 54 Dołączył: 30 Kwi 2008 Skąd: Białystok
|
Wysłany: |10 Mar 2009|, 2009 20:17
|
|
|
Witam. Ja do swojego MKII silniczek zaadoptowałem z MKIII. Żeby wszystko grało trzeba było oprucz silnika i obudowy przełożyc jeszcze zęmbatke w którą z jednej strony wchodzi mechanizm z przekładnią a z drugiej strony jest ciągnięta taka cwana linka przesuwającą szyberdach.
[ Dodano: |10 Mar 2009|, o 20:22 ]
| Miszcz napisał/a: | | Obudowa z MK3 nie pasuje, bo ma w nieco innym miejscu usytuowany otwór na przycisk |
To prawda, pod warunkiem że obudowe pasujemy na silnik i przekladnie z MKII. Ja przekładałem wszystko łącznie z zębatką i wszystko pasowało idealnie. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |