|
przelacznik wycieraczek |
| Autor |
Wiadomość |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |3 Mar 2005|, 2005 21:37
|
|
|
z regulacja ma 5 w starychj a 6 w nowych, albo 6 w starych, a 7 w nowych nie pamietam. Sorka niek ktos wyciagnie i zobaczy.
Przekaznik jest czerwony (nie pomaranczowy) i ma litere R najczesciej. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |4 Mar 2005|, 2005 12:28
|
|
|
| No o to mi chodziło że taki czerwono-pomarańczowy - intensywniejszy niż inne w skrzynce. stare mają 5 styków a jak mówisz przejściówki 6. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
zajcev [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Mar 2005|, 2005 10:32
|
|
|
| Przemko napisał/a: | Jakieś groszowe sprawy na pifo lub 2
Tylko musiałbyś mi napisać numer czy cos w tym stylu bo po rozbiórce, to wszystkie przekaźniki wsadziłem do 1 pudła i pewnie nie będę wiedział który?
Pozdr. |
Przemko, jak z tym przekaznikiem? znalazloby sie cos? daj znac, dzieki |
|
|
|
 |
Przemko [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Mar 2005|, 2005 10:48
|
|
|
Mam ale na 5 styków więc do rocznika 92 raczej nie pasi.
Jak by co to mogę wysłać.
Przemko |
|
|
|
 |
zajcev [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Mar 2005|, 2005 11:33
|
|
|
to jak mozesz to podaj cene i namiar banku. kasiorke (razem z przesylka) przesle na konto
jak nie bedzie pasowal to trudno, a jak bedzie git to bedzie git. |
|
|
|
 |
will [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 13:51
|
|
|
| ja szukam przekaznika do wycieraczek z 6-scio stopniowa regulacja znacie moze dane?i na ktorym miejscu jest w skrzynkce ???Dzieki koledze Strunie wiem ze ma miec 5 nóżek, a moze ktos zna jego dokladny numer?? |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 14:07
|
|
|
A tak podepne sie do tematu wycieraczek.
Jak potrzebuje wlaczyc na jedno machniecie i pykne wajhe w gore i od razu wylacze to machaczki (fajowe stwierdzenie:)) zatrzymuja sie tam gdzie akurat sa a powinny powrocic do punktu wyjscia. Co jest nie tak ?? Niby zadna usterka ale mnie meczy. |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 14:52
|
|
|
| To jest wina wyłącznika krańcowego w samej przekładni. Zaciął się, wytarł... |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
COSSY [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 18:54
|
|
|
| Panowie, zapomnieliście o jednym drobnym ważnym szczególe. Do hatchbacka i sedana są 2 inne włączniki wycieraczek! Hatchback ma dodatkową funkcję wycierania tylnej szyby a włącznik do sedana tego nie ma i to pchnięcie do przodu jest zblokowane. Nie pamiętam też czy przekaźnik jest ten sam do obu wersji włączników. |
|
|
|
 |
ebastian [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 21:36
|
|
|
| to sie zgadza bo akurat mam lifta z wajchą od sedana i na tylniej wycieraczce zaraz zacznie rosnąć trawa :] |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 21:50
|
|
|
| No ja mam lifta i przelacznik mam wlasciwy. Zastanawiam mnie tylko dlaczego w starej ('85 rok) CL-ce mialem regulacje predkosci wycieraczek a w nowszej ('89 rok) GL-ce tego nie mam. Czy ktos wie czy GL mialy to w standardzie ?? Byc moze mam wymieniony przelacznik i po wymianie mialbym wszystko jak nalezy. Dodam tylko jeszcze ze wogole znaku zycia nie daje mi spryskiwacz. |
|
|
|
 |
KOREK [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Cze 2005|, 2005 00:55
|
|
|
A'propos spryskiewacza to jak zmieniałem tylną klapę to oczywiście robiło się ciśnienie, ale nie leciał płyn. Ponieważ robiłem to ok północy po całym dniu, byłem już ostro zmęczony i zakręcony. Włącząłem co chwila i wyłaczałem. I raz ustawiem niechcący wajhę na czasowym biegu. Poszedłem do tyłu i w trzpeiń na który jest osadzana wycieraczka i do którego jest podłączona rurka biegnąca w ramieniu wycieraczki (wycieraczkę miałem jeszcze zdemontowaną ), zaczalem wtykać odpowiednio wymodelowany spinacz biurowy. Przepycham i w pewnym momencie "wycieraczka" zrobiła ruch. Drucik zadziałał prawie jak korkociąg i odetkał zator i z trzpienia dostałem po twarzy brązową breją.
Wyglądałem jakbym stał przed wentylatorem na który ktoś puszcza g....no
Tak się na mnie mój humorzasty Scorpiak odegrał po całym dniu dłubania. |
|
|
|
 |
|
|