|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
kompresja bije do kolektora ssacego! |
| Autor |
Wiadomość |
mistrzuniu26 [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Sty 2009|, 2009 10:37 kompresja bije do kolektora ssacego!
|
|
|
| Witam moje vm juz dawno stoji w garazu poniewarz ma peknieta glowice i w mroz nie daje rady odpalic. Gdzie najcześciej wystepuja pekniecia i czy da rade to jakos zrobic czy trzeba kupowac nowe glowice??? |
|
|
|
 |
Waldi_L_N
VM pa,pa!

Auto: Na szczęście bez Forda :D
|
Wysłany: |4 Sty 2009|, 2009 10:44
|
|
|
mistrzuniu26, połowa tematów w dziale Diesel tego dotyczy. Opcja "szukaj"...
Acha, i witaj w klubie |
_________________ Waldi |
|
|
|
 |
slawektg

Auto: Merkur XR4Ti XXXKM
|
Wysłany: |4 Sty 2009|, 2009 11:42
|
|
|
| A jak sie ma peknieta glowica do kompresji w kolektorze ssacym?Owszem,jest to mozliwe,ale w VMie raczej nie spotykane. Glowice pekaja do plaszcza wodnego. Wedlug mnie problem lezy w gniazdach zaworowych, chyba ze juz masz to potwierdzone w 100proc. Jesli tak,to czekam na opis,bo jestem szalenie ciekaw..... |
_________________ 806 turbo,XR4 turbo czyli biTURBO!!!!!JAK TURBO NIE DYMA,TO SILNIKA NI MA!!!! |
|
|
|
 |
mistrzuniu26 [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Sty 2009|, 2009 12:31
|
|
|
| Jeszcze głowic nie sciągalem ale prawdopodobnie jest tak jak mowisz ze gniazda sa pekniete i dlatego kompresja bije do kolektora bo do ukladu chlodzenia nie bo sie nie gotuje ani nie wywala plynu. |
|
|
|
 |
Waldi_L_N
VM pa,pa!

|
Wysłany: |4 Sty 2009|, 2009 12:57
|
|
|
| Głowica pęka przede wszystkim od komory pośredniej do zaworu ssącego przechodząc przez płaszcz wodny, który jest tam jakieś 5mm wyżej (sprawdzałem na rentgenie). |
|
|
|
 |
mistrzuniu26 [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Sty 2009|, 2009 17:57
|
|
|
| I co spawają to??? czy wymiana na druga:) |
|
|
|
 |
Waldi_L_N
VM pa,pa!

|
Wysłany: |4 Sty 2009|, 2009 19:47
|
|
|
Spawają. Mnie to kosztowało 1200 (spawanie, obróbka gniazd, dotarcie zaworów, planowanie). Zrobili super. A niedługo potem go sprzedałem |
|
|
|
 |
mistrzuniu26 [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Sty 2009|, 2009 21:55
|
|
|
OK dzięki waldi za informacje:) pozdro Mariusz
[ Dodano: |27 Sty 2009|, o 20:04 ]
W sobotę rozebrałem w końcu swoją VM-e i dałem głowice do sprawdzenia czy nie są pęknięte. Na szczęście okazało się ze głowice są całe. Prawdopodobnie przyczyną bicia kompresji do kolektora ssącego były nieszczelne zawory na dwóch głowicach. Dziś mieli je całkowicie rozebrać i postawić diagnozę. Więc jutro już wszystko będę wiedział na 100% |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |