|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
ABS - I'm sorry !!! |
| Autor |
Wiadomość |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |9 Cze 2005|, 2005 11:32
|
|
|
| Cytat: | | Do Struny - jak robisz drifty w takich miejscach i okolicznościach, gdzie są w stanie zaskoczyć cię "święte krowy" za zakrętem, to może się chwilę zastanów nad sobą, a nie nad wyłącznikiem ABSu. |
... święta prawda Boni To jest to , o czym już wspominałem - myśleć i przewidywać. Tylko jak dobrze pamiętam, będąc w wieku Struny - robiłem to samo co on
Dopiero z czasem, jak człowiek zakoduje sobie w mózgu, że w domu czekają dzieci i żona, to ta nasza sarmacka fantazja jakoś zanika... |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |9 Cze 2005|, 2005 11:38
|
|
|
wiesz - ja też mam dziecko - ale co to ma do tego - jedni sobie spokojnie używaja autka a inni wyciskaja z nich nieco więcej. Fakt - dawniej to że tak powiem się wyczyniało bardziej ryzykowne i nieprzemyślane manewry. I czy ja wiem czy to jakas fantazja - ja poprostu to lubię bardzo i pewnie juz mi tak zostanie - jak to mawiają - ten typ tak ma |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |9 Cze 2005|, 2005 11:38
|
|
|
| IBOL napisał/a: | Mimo tego co sie tu napisze, tak na prawde sami najlepiej wiemy jakimi jestesmy kierowcami - wystarczy tylko chwile sie nad tym zastanowic, pomyslec z ilu ciezkich sytuacji udalo nam sie wyjsc obronna reka a z ilu nie. Jak czesto stwarzamy zagrozenie na drodze i popelniamy bledy a jak czesto unikamy takich sytuacji.
Chyba nie ma o czym gadac, bo i tak do niczego nie dojdziemy.
|
Jakby ludzie byli tak obiektywni co do siebie, potrafili ocenić jakie sytuacje były ciężkie a jakie wydawały się ciężkie, z ilu wyszli dzięki umiejętnościom, z ilu dzięki szczęściu, kiedy minęli śmierć o włos a kiedy o metr, kiedy stwarzają zagrożęnie, a kiedy nie, albo gdyby lata i kilometry za kólkiem przekładały się wprost na umiejętności, wszystko jak sugerujesz, to każdy mógłby być sędzią we własnej sprawie, a prokuraturę i sądy możnaby skasować. Zgadzam się, nie ma o czym gadać, EOT. |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |9 Cze 2005|, 2005 11:46
|
|
|
... uwielbiam te POLAKÓW ROZMOWY
Już sobie wyobrażam, jakby wyglądała ta dyskusja wieczorem, przy ognisku, z browarkiem...
to Boni : jak widzę uruchomiłeś już swojego V6 |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Cze 2005|, 2005 14:15
|
|
|
Musze sie lekko wytlumaczyc. Nie napisalem ze jestem najlepszym kierowca i fogle. Chodzilo mi o to ze przejechalem w zyciu baaardzo duzo kilometrow i bardzo wieloma autami. W stosunku do moich znajomych jest zasadnicza roznica. Na przyklad moj ojciec robi tyle przez 5 lat co ja w rok. I jakbyscie z nim porozmawiali na temat jazdy to na bank wspomi ze kiedys (luty 1992r.) duzym fiatem jak wyjezdzal na sniegu to tak go zarzucilo ze malo latarni nie skosil. Taki czlowiek w porownaniu do mnie ma male szanse wyjscia z niekontrolowanego poslizu - bo ja treanuje a on boi sie trenowac i zal mu auta. Nie twierdzilem ze jestem guru tylko ze mam umiejetnosci wyzsze od przecietnego kierowcy ktory po prostu wsiada i jedzie i nie przewiduje co moze sie stac.
Wiem tez doskonale ze niebezpiecznym jest ze jezdze w czerwcu na zimowkach (a z tylu letnie). Niestety uwierz mi Ksiegowy ze chcialbym mic letnie ale niestety na razie mnie na to nie stac. Powiesz pewnie ze uzywane kosztuja 60zl a to niewiele. Ok rozumiem. Niestety od 3 lat jestem bezrobotny a mam zone i male dziecko wiec mam bardzo duzo innych wydatkow z miesiecznych dochodow ktore wynosza ZERO zl. Wiec skoro juz moi rodzice nas utrzymuja to nie bede dodatkowo dodawal im kosztow - niestety Kulczykami nie sa. |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |9 Cze 2005|, 2005 15:24
|
|
|
Monter, w szczególe akurat jeżdzenie na zimówkach w lecie ma sens, odwrotnie to już niekoniecznie, a w ogóle - nikt nie musi się tłumaczyć. Motto na dziś - "dorosły jest ten, kto nie ma pretensji do siebie o cudze błędy, i do innych o swoje błędy".
Do Adama - tak, ruszyłem wczoraj V6 na serio. Dzieci nie poznały ojca i samochodu na parkingu (stały i się patrzyły na mnie w samochodzie, ale mózgi im nie przyjęły do wiadomości, że to tata ), żona się ze mnie śmieje, że oszczędzam wóz w porównaniu z OHCem, V6 mruczy cudownie, sprawdziłem cruise control, bo zapomniałem kupując (działa ), automat cyka. I co najlepsze, przy spokojnej jeździe pokazuje chwilowe 8 do 10 litrów na 100, jak to prawda, to ja chromolę LPG, zjeżdżony OHC palił tyle albo i lepiej, mogę zasuwać na beni
Przy okazji, czy to prawda, że jeżdżąc po mieście automatem 4 z dużym silnikiem sensowne jest wyłączenie overdrive (czyli w Scorpio - jeżdżenie na 3, zamiast na D) bo oszczędza skrzynię (konwerter, sprzęgła i hydraulikę) i daje lepsze przyspieszenia, przy praktycznie takim samym zużyciu paliwa? Bo jest to logiczne i znam takie opinie o wielu "amerykanach" i japońskich (Camry i Maxima), ale o Scorpio nie wiem, a doświadczenia mam ~0 ? |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |9 Cze 2005|, 2005 16:35
|
|
|
No to kolejny user został urzeczony dźwiękiem V6 - muzyka dla ucha jak te silniczki w Scorpio gadają.
No ale straszny OT się zaczyna bo wątek o ABS jest więc o automacie i jeździe na 3 czy inaczej może walniecie osobny temacik - z pewnościa i inni się dołączą do dyskusji. |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |10 Cze 2005|, 2005 12:07
|
|
|
Boni - prosiłeś o kierunki białe w nowym temacie no i masz a skrzynke tez widze że przenieść trzeba boście się rozgadali ostro
Oki zrobione - tu sobie gadajcie w temacie ASB
http://forum.ford-scorpio.pl/viewtopic.php?t=3760 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |