|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Dzwon i siła Scorpio. |
| Autor |
Wiadomość |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Cze 2005|, 2005 12:47
|
|
|
| Boni napisał/a: | | _Mu. napisał/a: | Jak tak sobie czytam te wasze wywody, o tym jakie to auto twarde, mocne itp. to śmiać mi się chce. Wóz jest duży, ma strefy zgniotu, jest ciężki i to wszystko.
|
Mu, to nie jest "i to wszystko", każda bryka to kompromis jakości, bezpieczeństwa i ceny. Przywołujesz wozy które są oczywiście solidniejsze i bezpieczniejsze, ale może nie porównujmy ceny Scorpio z porównywalnym Mercem czy Volvo, ok?[...] |
Jeśli porównujemy Scorpio z mniejszymi samochodzikami, oraz zestawiamy ich stan powypadkowy z ich stanem a nawet stanem ciężarówek, to mówienie o podobnych klasach wozów uważam za bezprzedmiotowe. Albo auto jest twarde albo miękkie. Scorpio jest "miętkim ciulem robione" Gnie się pod palcem. (; (Co nie wyklucza, że bezpieczne - ale w wątku o twardości mowa). |
|
|
|
 |
zbyszek
WKZ U 802

Auto: '96, 2.9 24V, ASB LPG
|
Wysłany: |3 Cze 2005|, 2005 12:53
|
|
|
Artnow jak to, bo nie rozumie Szkoda całkowita i tylko 1100???? |
_________________ był 2.0 CL 89
byl 2.9 24v 92
jest 2.9 24V 96
Dochodzenie odszkodowań |
|
|
|
 |
artnow [Usunięty]
|
|
|
|
 |
kuba

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
|
Wysłany: |3 Cze 2005|, 2005 13:34
|
|
|
| _Mu. napisał/a: | Jak tak sobie czytam te wasze wywody, o tym jakie to auto twarde, mocne itp. to śmiać mi się chce. Wóz jest duży, ma strefy zgniotu, jest ciężki i to wszystko.
A tak naprawdę to miętki jest - wystarczy palcem blachę nacisnąć i się gnie.
Twardymi wozami to są Volvo, stare merce no i Granada. Taką, niestety mamy erę miętkich autek. W stanach już plastikowe chryslery i cadillaki robią, tyle, że oparte na siatkowej konstrukcji. Blachy zaś w nich coraz mniej... Nie wiem czy poza Volvo coś jest jeszcze jednocześnie twarde i bezpieczne dla pasażera zarazem... |
jest SAAB |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |3 Cze 2005|, 2005 13:42
|
|
|
Nie za bardzo. Najpierw sprawdź papiery, jak i za co liczyli wartość samochodu (bywają różne dziwne rzeczy, np. Scorpio 2.0 ze wspomaganiem i szyberdachem zmienia się nagle w "gołe" 1.8). Z papierami możesz przejść się do jakiegoś innego brokera albo ubezpieczyciela, poprosić żeby spojrzeli w Eurotax i zweryfikowali "po znajomości" itp. To jest najważniejszy w tej chwili punkt - co i jak liczyli.
Jak nie uda się podwyższyć kwoty, to jedyne co ci ewentualnie zostaje, to odmówienie przyjęcia szkody całkowitej, i wniosek o przywrócenie samochodu do stanu sprzed wypadku. To jest tak - samochód był wg. nich wart 1100 przed wypadkiem, teraz 0. Ty mówisz im - "ok. ale ja nie chcę kasy, chcę mieć samochód wart 1100, proszę wskazać warsztat, który to zrobi". To czasem działa, ale przy tak starych wozach jest trudne, zapierają się jak mogą, żeby wtrynić ci szkodę całkowitą.
Polecam niezły FAQ nt:
http://www.rzu.gov.pl/vad...ikacyjne_oc.htm |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
IBOL [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Cze 2005|, 2005 23:32
|
|
|
W razie czego znajomy ma dobrego prawnika, ktory wygrywa mu wszystkie sprawy z ubezpieczalniami a troche ich juz mial. Ostatnia byla wlasnie ta, w ktorej ubezpieczalnia zanizyla wartosc auta przy uznaniu szkody calkowitej. Teraz dostanie tyle co mu sie nalezalo i nie powiem - dobrze na tym wyjdzie
Jsak cos to tez jest z Lodzi, wiec jesli jestes zainteresowany to pisz na PW. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |