$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Jak nam się cofa Scorupami
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak nam się cofa Scorupami
Autor Wiadomość
monter
[Usunięty]

Wysłany: |31 Maj 2005|, 2005 13:29   

No i ja sie podpinam pod temat. Niestety moja duma kierowcy strasznie ucierpiala ato baaardzo boli... :( Zeby to pierwszy Scorpio to powiedzialbym ok jest duzy itp ale to cholera drugi i t w pierwszym dniu jak go kupilem. Cofalem i przyp.... Patrze do tylu ?? nic - patrze w lusterka ?? nic. Mysle cholera co jest pewnie jakis smietnik. I nie uwierzycie. Latarnia - nie musze mowic jaka wielka. Centralnie PT rog - pekniecie od samej gory do dolu.

IBOL
[Usunięty]

Wysłany: |31 Maj 2005|, 2005 14:35   

Moja duma caly czas cierpi, bo nie moze przyzwyczaic sie do braku wyczucia tylu. Przod juz mam opanowany niemal do perfekcji ale tylu nie czuje wogole. Zazwyczaj z ostroznosci zostawiam pol metra miejsca za soba :( ... a w kanciaku moglem wjezdzac na grubosc zapalki.

Adam_2000 

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
Wysłany: |31 Maj 2005|, 2005 14:48   

Cytat:
Cofalem i przyp.... Patrze do tylu ?? nic - patrze w lusterka ?? nic

... no to mamy Monter podobne doświadczenia :)
Ja, jak zrobiłem już na cacy swojego fiacika, to umówiłem się z kumplem, który pracował w warsztacie na rolki, żeby sprawdzić hamulce.
Zwolniłem się z roboty, jadę przez całą Łódź, dojeżdzam... a ten gamoń zapił i zapomniał :evil:
Taki wkurzony wskoczyłem do auta, zapiąłem wsteczny, popatrzałem w lusterka, do tyłu i rura !.... jak przyp...łem, to mało mi łeb nie odpadł (nie było zagłówków). Ten cholerny, betonowy słup wlazł mi prawie do połowy bagażnika !
Bolki z warsztatu wyskoczyli i pokładali za śmiechu... a ja... a co Wam będę mówił :oops: :mrgreen:

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |1 Cze 2005|, 2005 11:19   

ja w maluchu mialem lepiej, jade sobie z dostawą małym fiaciorkiem pada deszcz, ja szosty dzien w pracy na nocke po 14 godz i do tego na cieżkim kacyku, wjedzam w boczną uliczke i zamiast patrzec na droge to patrze na kartke z adresem...a TU LATARNIA! na jezdni:) oczywiscie za pozno zuwazylem:) 1cm od reflektora z zewnetrzenj strony, nibi nic wielkiego ale caly maluszek został przekoszony po blotniku i drzwi nie dało sie otworzyc. jezdzilem tym jeszcze miesiąc wożąc mlotek by w wolnych chwilach klepac blotnik :mrgreen:

monter
[Usunięty]

Wysłany: |1 Cze 2005|, 2005 19:59   

Speedo co za inronia - a ja Ci ostatnie wyrwalem ale mowiles ze masz jescio jakas zapasowa na szafie. Przyznam szczerze ze te rameczki sa wytrzymale bo niedawno przywalilem tez w metalowy slupek ktory widzialem jak wjezdzalem w miejsce parkingowe. Niestety Scorpio dlugi wiec nie chcialem aby wystawal na droge. Slupek niski wiec szybko przestalem go widziec. No i ciezko mowic o wyczuci skor sie nie widzi do czego sie prakuje.

Ja nie mam problemow ani z przodem zni z tylem.

zbyszek 
WKZ U 802

Auto: '96, 2.9 24V, ASB LPG
Wysłany: |2 Cze 2005|, 2005 09:21   

Co do cofania to też miałem miłe zdarzenie 8) . Wyszliśmy z kumplem z pracy, za moim scorpio stał jeszcze jaguar następnego kumpla. Z kolegą zaczeliśmy oglądać to cacko, później do samochodu, wsteczny, i mały huk :roll: . Dobrze, że miałem hak 8) w jaguarze poszła tylko tablica rej. 8) u mnie bez strat własnych :mrgreen: Teraz stawia jaguara z daleka od mojego :roll: (czy on trochę nie przesadza?), w wielorybie nie mam haka zapiętego i mam czujki cofania :mrgreen:

Dochodzenie odszkodowań

Pershing 

Auto: .
Wysłany: |2 Cze 2005|, 2005 09:46   

Problemow z cofaniem nie mam, moze dlatego ze to liftback i samochod konczy sie kawalek za tylna szybą :) W sedanie... kto wie ?

Zysio 
LKR 55077

Auto: '06 Citroen C8 2.0 HDi 136KM
Wysłany: |2 Cze 2005|, 2005 16:06   

W sedanie jest rzeczywiście kłopot z cofaniem. Dlatego zazwyczaj zostaje mi dosyć spora odległość między zderzakiem a przeszkodą. Chyba się po wakacjach o czujniki cofania pokuszę. :roll: A na razie na przeszkody większych gabarytów mam hak :D
'06 Citroen C8 2.0 HDi
Było:
'03 Yamaha TDM 900
'99 W210 E430
'05 Volvo V70 2.4 D5
'88 2.9 V6 Ghia + LPG

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |2 Cze 2005|, 2005 22:46   

w lifcie sie fajnie cofa pod warunkiem ze sie nie ma jakiegos durnego spojlera wystającego w gore na ponad 7 cm. nic cholera nie widać. ale jakby co - hak:) prae rejestracji wymodelowanych:)

monter
[Usunięty]

Wysłany: |2 Cze 2005|, 2005 22:59   

U mnie pod chata sa 4 kwadratowe parkingi po 16 aut kazdy. Jakos od lat wraz z ojcem upolowalismy sobie jedno miejsce i tak jakos zawsze tam stawiamy. Niestety jakis czas temu jakis kretyn postwail na waskim oddzielajacym pasie zieleni kontener PCK. Teraz niedawno postwaili inny bo poprzedni osobiscie troche zdewastowalem :) Zawsze parkuje tylem i zawsze az dobije kolami do kraweznika. Niestety PCK za blisko. Nawet Civikiem go tluklem. Ale Scorpio juz masakrowalo go knkretnie. Teraz jak mam next Scorpio to juz zalatwolem go tak ze wlasnie wymienili.

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |2 Cze 2005|, 2005 23:24   

dobre! popieram obywatelskie nieposłuszeństwo:) a z drugiej strony wiem czemu masz zderzaki do lakierowania:)

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |3 Cze 2005|, 2005 02:12   

a widzicie, z kolei w sedanie spojler na klapie bardzo pomaga, duzo latwiej wyczuc koniec tyłu.
http://tinyurl.com/qhaqjsk

monter
[Usunięty]

Wysłany: |3 Cze 2005|, 2005 07:56   

Jestem i zawsze byla tego zdania co Rafal. Dopoki nie mialem w Poldku Atu spoiera to sie meczylem a jak juz go zamontowalem to na zapaleczki parkowanko.
A pozniej zaciemnilem szyby z tylu na 99% i juz mi zostalo tylko parkowanie na lusterka - nawet w dzien.

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |6 Cze 2005|, 2005 13:12   

no to żes pokazał - tuning był na 99% :D :D

Odpowiedz do tematu