|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Refleksja |
| Autor |
Wiadomość |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |31 Maj 2005|, 2005 14:20
|
|
|
Ja miałem jeszcze starego kanciaka, któren to nazywał się jeszcze Polski Fiat 125p.
Było to autko z 1978 r. Boże, czego ja w nim nie robiłem...:)
Z blachy, to chyba trochę podłogi przy tunelu i dach były oryginalne...
A silniczek (1300 ccm) to jak z kolegą po szlifach spasowaliśmy, to chodził tylko na "czerwonej" (98 ), bo ciśnienie sprężania miał prawie 14 atm. !
Zapłon elektroniczny własnego pomysłu... i jak nim zostawiałem nowe Polonezy daleko z tyłu, to nikt nie chciał wierzyć, że to tylko 1300
Jak go sprzedałem, to zapomniałem gościowi powiedzieć o tym paliwie. Do domu dojechał na tym co było w baku, ale jak zatankował jakiej zupy na wsi, to ledwie się do mnie dotoczył i z mordą, że mu rozpieprzony silnik wcisnąłem !
Poinstruowałem go w tym względzie ... przestawiłem zapłon i pojechał |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
IBOL [Usunięty]
|
Wysłany: |31 Maj 2005|, 2005 14:37
|
|
|
Czego to sie w kanciakach nie robilo ... moze takie to byly czasy a moze czlowiekowi nie szkoda bylo auta. Ja w swoim nozycami do blachy powycinalem dziury na glosniki z tylu a z przodu male wsadzilem w miejsce nawiewow, ktore i tak nie dzialaly. Wogole tyle przerobek co to auto mialo ...
W Scorpio jakos mam dystans do jakichkolwiek. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |