|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Pytanie praktyczne |
| Autor |
Wiadomość |
GREGOR T [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Maj 2008|, 2008 23:06
|
|
|
czyli tak jakby rozrzad przestawic na kole zebatym pompy wtryskowej??
mnie sie wydaje ze silniki te roznia sie jakos komorami spalania.wtryskami i cisnieniem pod jakim jest wtryskiwane paliwo.+ilosc tego paliwa. a turbina poprostu laduje wiecej powietrza w ssacy kolektor niz silnik sam bylby w stanie sobie zassac.
roznica jest tez w wytrzymalosci materialow z jakich zrobiony jest silnik.ma znaczenie jesli idzie o trwalosc a nie o moc.
czyli jak by silnikowi bez turba dolozyc turbo.zmienic pompe,wtryski to byc moze by to jakos jezdzilo tylko by szybko padlo...
ale o flaszke bym sie nie zalozyl czy to by dzilalo.... |
| Ostatnio zmieniony przez GREGOR T |20 Maj 2008|, 2008 23:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Platyn [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Maj 2008|, 2008 18:47
|
|
|
| Co do komór spalania to nie wiem. Nie rozbierałem innych diesli ale z widzenia komory spalania w tych silnikach - przynajmniej w głowicy - są płaskie jak stół. Ale różne są konstrukcje tłoków. Jedne mają tłoki z wgłębieniem i stożkiem w denku (jak cytryna) a inne są niemal płaskie (jak VM). VM ma tylko frez na zawory i malutkie wgłębienie a i tak śmieszne sprężanie (jak na diesla). Przypuszczam że w dizlu komorę spalania przejmuje tłok. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |