|
Nakretki Forda do felg alu |
| Autor |
Wiadomość |
berkant [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Maj 2005|, 2005 21:46 Nakretki Forda do felg alu
|
|
|
Czesc wszystkim, dawno mnie nie bylo, niestety mam kupe na glowie i nie zanosi sie na poprawe ale pocieszam sie faktem ze niedlugo wakacje
Do sprawy: Czy ktos sie orientuje ile moga kosztowac oryginalne fordowskie nakretki do felg alu? I czy cena na tej aukcji moze wskazywac na oryginalnosc tych nakretek? http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=50774037
Co sadzicie o tym czy w ogole zawracac sobie glowe czy to oryginal czy nie i czy temat nie jest zbyt błachy....? Pamietajac ze te sruby i nakretki trzymaja nasze cztery kolka
Anegdota: Musze kupic prawie na wszystkie kola te nakretki bo stare sa tak zjechane ze mialem cholerne problemy zeby zmienic kolo na trasie podczas majowki i zajelo mi to duzo czasu, nie wspominajac o przepakowaniu pelnego kufra zeby tylko wyjac kolo, a bagazu bylo po sam dach Cholerne dziury w drogach, moznaby wezwac policje zmarnowac 4 godziny na spisanie protokolu uszkodzenia pojazdu przez dziure w jezdni i pozniej wyslac do zarzadu drog i czekac 3 miesiace na odmowna odpowiedz ble ble ble i takie tam, wiec darujmy sobie.
PS Felga wyklepana i wytoczona na cacy, odrestaurowana z zewnatrz i zaimpregnowana wewnatrz oraz odwazniki zamocowane wewnatrz felgi, wyglada imponujaco (tylko troche glupio wyglada na tle pozostalych obskurnych ) Jak to powiedzial ten mistrz od alufelg w Sokolowie Podlaskim "felga aluminiowa ma wygladac, a nie szpecic". Koszt naprawy 100 zl.
Pozdrawiam
Maciej (berkant) |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Maj 2005|, 2005 22:49
|
|
|
| przerabiam ten motyw 2-3 razy do roku z moimi 20 letnimi srubami... jesli nie masz zapasowych śrub a objechała ci sie ta chromowana nakladka z góry to usuwasz ją a pod spodem powinna byc normalna nakretka u mnie rozmiar 18... a ten ruchomy pierscien- lubi przyrdzewiec do felgi ostroznie przy odkrecaniu. a jak zostanie na feldze to nabicie na nakretke z powrotem nie jest trudne. a srub za 10 nie kupie bo komplet srub wiecej wart niz felgi ktore mam na aucie. |
|
|
|
 |
Gierap [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Maj 2005|, 2005 22:58
|
|
|
a ja zakupiłem u siebie po 6zl za sztukę do felasi |
|
|
|
 |
berkant [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Maj 2005|, 2005 00:29
|
|
|
| No jestem ciekaw waszych opinii, tak na marginesie te sruby za 6 zeta to gdzie mozna kupic (bo ja jestem z wawki) i czy nie sa zrobione ze zbyt miekkiego materialu zeby sie nie deformowaly? |
|
|
|
 |
Gierap [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Maj 2005|, 2005 00:30
|
|
|
Słuchaj ja jej mam no i jak narazie raptem 1 miech,ale nie ma z nimi problemu,a nawet ładnie się prezentują(Pershing potwierdź widziałeś ).
PS.Uzupełnij opis kolego Berkant(model,rocznik,silnik autka )bo Cię Szeryf Speedo zaraz zajedzie |
|
|
|
 |
Pershing

Auto: .
|
Wysłany: |17 Maj 2005|, 2005 00:33
|
|
|
Felasie ładne, widzialem ale srobom sie nie przygladalem |
|
|
|
 |
Gierap [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Maj 2005|, 2005 00:34
|
|
|
No kurna hehe jak można było nie zwrócić uwagi na takie super-mega-hiper nakrętki(a felgi ponoć jak dekle od Poldolta hehe ) |
|
|
|
 |
Pershing

Auto: .
|
Wysłany: |17 Maj 2005|, 2005 00:38
|
|
|
Dopatrzylem sie podobienstwa |
|
|
|
 |
Gierap [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Maj 2005|, 2005 00:56
|
|
|
Pewne istenieje hehe bo sam przyznaję że po Twej sugestji sam się w nich dopatrzyłem,ale i tak cieszą me oko |
|
|
|
 |
COSSY [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Maj 2005|, 2005 01:42
|
|
|
| Mogę sprzedać takie , aby kolor jest czarny. 3 zł./szt. Nie wiem tylko ile mi ich tylko zostało. |
|
|
|
 |
megalith [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Maj 2005|, 2005 10:57
|
|
|
U "dilera" te nakrętki kosztują bodajże 24 zł/sztuka. Wiec nawet te 10zl sie oplaca jak to nówki - no ale jak koledzy się oferują po 3 zeta |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Maj 2005|, 2005 15:46
|
|
|
no kolo mnie 1 kolo 40 a w zasadzie ponad. sklep forda na slaskiej pytalem z pol roku temu. ale te 10 zl to straszzzzzzzzzzzzzznie drogo
ja kupilem to:
www.allegro.pl/show_item.php?item=51572957
za jedyne 9,5 zl/szt
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
berkant [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Maj 2005|, 2005 22:52
|
|
|
Kurcze, opis zawsze pisalem recznie co i jak ale teraz zapomnialem a jakos nie wchodzilem do opisu profilu, uzupelnie w kazdym razie.
Za 3 zeta to naprawde okazja tylko ze czarnych nie chce.
mmmk wykupiles mi polowe nakretek hehehe
Musze staremu powiedziec zeby kasa sypnal zeby cos ruszyc z tymi nakretkami bo jak przyjdzie w trase jechac to tragedia jak trzeba bedzie znowu kolo zmieniac
Musze pomyslec...
hmmm chyba jest juz pozno na moj umysl zeby byl trzezwy wiec lepiej oddale sie do wyra bo w pracy musze skonczyc projekt do piatku i w piatek zawiesc do Kamiennej Gory az mi sie nie chce. Chcialem jechac Scorpionem ale kolezanka z pracy tez lubi jezdzic samochodami i niestety nie poszla na zamiane i bedziemy sie tlukli 400 kilosow w cytrynie c15, tak to jest z babami inzynierami hehehe
PS I Tak na marginesie co ciekawego powiecie o swoich scorpionach? Jestem ciekaw co was zaskoczylo, rozczarowalo, wkurzylo, zdziwilo, ucieszylo, co odkryliscie itp.
PS II Musze dodac ze niestety wlascicielem naszego wieloryba sa starzy, mi jeszcze duzo brakuje zeby miec swojego wlasnego |
|
|
|
 |
COSSY [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Maj 2005|, 2005 23:38
|
|
|
| Kolor nakrętek ma nic do rzeczy, jeżeli są alusy z dużymi deklami zakrywające nakrętki. |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Maj 2005|, 2005 06:12
|
|
|
no to ja juz swoje z allegro dostalem. gosc jest ok. szybko wyslal, super zapakowane(w folii bomblowej po 2 sztuki) sam sie dziwie,ze mu sie az tak chcialo pakowac. ale stan tego jest jak nowy, wiec jak ktos potrzebuje niekomplet to ja go polecam.
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
|
|