|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Oświetlenie wnętrza...nie działa |
| Autor |
Wiadomość |
zylu1 [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Maj 2005|, 2005 21:30 Oświetlenie wnętrza...nie działa
|
|
|
| Mam problem z oświetleniem wnętrza,nie działa włączanie podczas otwierania drzwi.Sprawdzając przedni czujnik po stronie kierowcy słyszałem tylko ciche cykanie dochodzące z puszki z bezpiecznikami.Oświetlenie nie działa zarówno z przodu jak i z tyłu, co jest tego powodem bezpiecznik,przekażnik czy coś innego?? |
|
|
|
 |
Marcin
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Pomógł: 22 razy Wiek: 41 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: |14 Maj 2005|, 2005 21:44
|
|
|
a nie masz przypadkiem ustawione, żeby nie swieciły |
_________________ Było:
-Scorpio sedan; 2.0 DOHC; 1990r
-Scorpio sedan; 2.3 DOHC; 1996r
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r |
|
|
|
 |
Księgowy [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Maj 2005|, 2005 22:52
|
|
|
| Jeżeli świecą gdy włączysz przelącznikiem a nie świecą tylko przy otwieraniu drzwu to będzie to najprawdopodobniej przekaźnik. |
|
|
|
 |
awb [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Maj 2005|, 2005 15:12
|
|
|
| dokladnie w innym przypadku sprawdz takze bezpiecznik oraz lampki .... |
|
|
|
 |
zylu1 [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Maj 2005|, 2005 20:58
|
|
|
| Lampki są ustawione w pozycji takiej aby działało oświetlenie wnętrza przy otwarciu drzwi, a tak poza tym to wyczyśiłem je i sprawdziłem(działają w obydwu pozycjach przełącznika). |
|
|
|
 |
awb [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Maj 2005|, 2005 10:04
|
|
|
| ok no to bezpiecznik jak to nie pomorze napisz zagladne do madrej ksiazki pozdrawiam |
|
|
|
 |
Księgowy [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Maj 2005|, 2005 10:10
|
|
|
Juz się trochę pogubiłem kiedy świecą a kiedy nie. Ja jednak obstawiam przekaźnik.
Wstaw w miejsce przkaźnika oświetlenia wnętrza taki sam przekaźnik (jest szansa że masz drugi taki sam od wycieraczek)
Jeżeli wtedy będą działać to będziesz wiedzaił co jest nie tak |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |16 Maj 2005|, 2005 10:42
|
|
|
niekoniecznie, mozliwe ze zrobilo mu sie to samo co mnie, mnie znikneła masa po otwarciiu dzwi, znaczy sie zrobilem zwarcie i gdzies poszedł kabel... rozwiazaniem bylo wstawienie zworki w skrzynce bezpieczników.
Wez miernik i sprawdz cz dochodzi prad i masa do lampki, przy otwartych dzwiach. Jak nie bedzie masy , to bedziesz musiał ja sprobowac podac w skrzynce bezpiecznikow, na jedna z nozek przekażnika (dojdziesz metoda probi bledow ktora) a mase w skrzynce trzeba wziasc z takij zworki, gdzie powinien byc normalnie przekażnik sciamniacza oświetlenia wnetrza, albo z pod nozki tego przekaznika jesli go masz.
Jest jeszcze szansa ze poszedł przekaznik, albo wlasnie ten od sciemniacza albo od lampek. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |