|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
!!! wycieki w okolicach wtryskow !!! |
| Autor |
Wiadomość |
protrek9 [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Lut 2008|, 2008 11:00 !!! wycieki w okolicach wtryskow !!!
|
|
|
WITAM,
jestem zupelnie swiezym wlascicielem SCORPIO 2.5 TD z 1998 . mialem juz do czynienia z dieslami ale nigdy z fordem to pierwsze auto tej fabryki jakie mam . silnik pracuje w miare stabilnie nie slychac niebezpiecznych odglosow , takie tradycyjne klakanie diesla . z rana przy niskiej temperaturze przy uruchamianiu wypusci z rury mala chmurke koloru sinego potem natychmiast chmurka ginie czy to cos zlago ? gorsza sprawa jaka zauwazylem jest pod maska . w okolicach ostatniego wtrysku widac wyrazne slady paliwa . wtrysk wyraznie sie poci . jaka moze byc tego przyczyna ? jakie koszta naprawy i gdzie szukac czesci ? jakie sa ceny takich czesci i uslug ich wymiany ? z gory dziekuje za porade . wspomne tylko ze jestem raczej tylko uzytkownikiem nigdy sam nie grzebalem przy silniku bo zawsze mialem szczescie do aut i trafialem przy kupnie na jaks sprawna jednostke czy tym razem szczescie mnie juz opuscilo ? |
|
|
|
 |
adamf

Auto: ford scorpio 2,5TD
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 04 Mar 2007 Skąd: Lubaczów
|
Wysłany: |24 Lut 2008|, 2008 13:42
|
|
|
| witam sprawdż najpierw węzyki te które sa od wtrysku do następnego wtryskiwacza nimi przepływa nadmiar paliwa .najlepiej kup w sklepie 1metr nowego weża -stary na wzór pokaż ażeby dopasować jego grubość i wymień wszystkie 4.niedotykaj tego kabelka na wtryskiwaczu sterującym.jeżeli niepomoże to sprubuj lekko dokręcić nakrętke na przewodzie metalowym[rurke] jeżeli poci się od dołu to trzeba zmienic podkładke pod wtryskiwaczem ewentualnie minimalnie dokrecić. niech to zrobi ci ktoś kto tylko w dieslach siedzi -naprawiw pozdrawiam adamf |
|
|
|
 |
Jajcuś [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Lut 2008|, 2008 15:16
|
|
|
u mnie też tak było, jak wymienisz te trzy przewody łączące wtryskiwacze to obejrzyj przewodzik którym ten nadmiar wraca do pompy, poniewaz on tez morze byc walniety
[ Dodano: 2008-02-26, 15:17 ]
i jeszcze jedno u mnie wygladały jak nowe te wezyki a jednak przepuszczały, takze warto zmienic koszt jakies 5 złotych z jedym piwem |
|
|
|
 |
protrek9 [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Lut 2008|, 2008 09:30 !!! PODZIEKOWANIA !!!
|
|
|
!!! SERDECZNIE WAM DZIEKUJE !!! OBIE PORADY BYLY TRAFINE W DZIESIATKE !!!
niestety mam teraz jeszcze jeden problem ale natury bardziej elektrycznej i zrobie dla niego nowy temat . JESZCZE RAZ DZIEKUJE |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |