|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
2,8 czy 2,9 ? Sam nie wiem co mam... |
| Autor |
Wiadomość |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Maj 2005|, 2005 08:33 2,8 czy 2,9 ? Sam nie wiem co mam...
|
|
|
Witam wszystkich.
Zbaraniałem juz do reszty. Nie wiem jaki mój scorpio ma silnik... napewno V6.
Z dowodu rejestracyjnego - 2,8 (pojemność wpisana 2792) natomiast z numeru VIN - jest rok produkcji 91 - a 2,8 produkowano 85-86. Czym róznia sie te dwa silniki (poza skokiem tłoka i wielkoscia momentu obrotowego - których nie moge sprawdzić) Z tyłu mam znaczek 2,9 - ale to o niczym nie świadczy. A chciałbym wiedziec...
P.S. Mój stary kupił kidyś Peugota. Fajnie - silnik 1,3 D - tak w dowodzie. Potem miałem dokupić jakąś tam część i w sklepie mnie wzieli za przypała ( nie było takich silników w Peugotach) Co się okazało - był 1,9 . Dowód dowodem i co kiedyś raz napisano ... odkręcic trudno
Może ww silniki mają jakąś cechę charakterystyczną po której bym je odróżnił.
Pozdrawiam, Andrzej
Jeżeli ten post umieściłem nie tu gdzi trzeba - wybaczcie... i możecie opierdzielić |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Maj 2005|, 2005 08:46
|
|
|
| No chyba ze ktos z poprzednikow zrobil przekladke silnika. Zobacz jakie masz numer wybite na bloku silnika i porownaj z numerem nadwozia. Powinny sie pokrywac z koncowka nadwozia. Wtedy masz oryginalny motor jesli tak jest. |
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Maj 2005|, 2005 09:12
|
|
|
teraz widzę... wcześniej nie miałem zdjęcia 2,8. Mój silniczek jest z pięknymi literkami EFI i nic nie jest podobny do 2,8 Dziekuję
Zaraz zmieniam dane w podpisie
P.s. Post był w odpowiedzniej rubryce?
Andrzej |
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Maj 2005|, 2005 09:21
|
|
|
Nie stresuje sie.
Tylo czytałem o zaśmiecaniu i zawracaniu d.......... I tez sie zgadzam, że porzadek jakis musi być. Dla nowicjuszy jest to troche trudne. I dochodzi jeszcze jeden motyw przynajmniej u mnie. Ja cały czas piszę z pracy z partyzanta, i tak lukam czy dyr mi tu nie węszy i prezes co Andrzej klika zamiast pracować. W tym napieciu można strzelić....... byka.
Pozdrawiam, Andrzej |
|
|
|
 |
Gierap [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Maj 2005|, 2005 09:32
|
|
|
ej no 2.8 także jest piękne,a nie ma kata i ma 150HP hehe
Nie no żartuję,a tak poważnie to nie raz widziałem takei wałki typu Sierra 1.6 w dowodzie 2.0,pod machą a klijent mówi że to 1.6 ale bardzo dobrze chodzi bo to wzmocniona wersja |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |12 Maj 2005|, 2005 13:32
|
|
|
gierap zrob dokłądne foto swojego silnika pliss |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Gierap [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Maj 2005|, 2005 14:08
|
|
|
| ok postaram się dziś pstryknąć ze 3 foty silnika i wrzuce w tym temacie ok?? |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |13 Maj 2005|, 2005 00:16
|
|
|
nie musi byc dzis tak chcialem pogladowo dla potomnych zeby ylo widac roznice |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Maj 2005|, 2005 12:28
|
|
|
| jak mogę dodać zdjęcie? |
|
|
|
 |
Gierap [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Maj 2005|, 2005 13:42
|
|
|
No to jak zapowaidałem parę fotek mojej 2.8,tak co by jush mieć jak rozróżnić,bo jak widać wiele osób ma z tym problem :
Mam nadzieje że komuś sie przyda,bo widać różnice między 2.8 a 2.9 |
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Maj 2005|, 2005 13:59
|
|
|
Dzięki Gierap
Najbardziej to mnie chyba interesowało - bo zbaraniałem... (wcześniej pisałem że w dowodzie mam 2,8...)
A teraz siedzę sobie we firmie szefa nie ma - więc nabijam klimatyzację do swojego scorpia... i będę miał chłodek
Pozdrawiam wszystkich
Oli |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |