$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - TUNING (!) układu chłodzenia
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
TUNING (!) układu chłodzenia
Autor Wiadomość
danyy90
[Usunięty]

Wysłany: |21 Kwi 2005|, 2005 05:33   

nie ma wielkiego chłodzenia jak ciągniesz fure na "motylu"
bo on ma kółka o śr. ~22cm.i nie pojedziesz z tym badziewiem więcej jak 60 na h.
a tak apropo to odradzam komukolwiek ciąganie auta na tym,no chyba że do pokonania jest jakieś 10 czy 20 km
a co do temperatury to widać jest bardzo zdradliwa ta skala :lol:

IBOL
[Usunięty]

Wysłany: |21 Kwi 2005|, 2005 12:27   

Fakt, ze nie zawsze wolno wierzyc tym wskazoweczkom. Znajomy z Sierry musial sobie podniesc wskazowke, bo za malo pokazywala. Nie wiem czy nie byloby dobrze zaopatrzyc sie jednak w jakis termometr na wysoka skale z dwoma czujkami np na pierwszy i ostatni cylinder :)

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |21 Kwi 2005|, 2005 15:12   

60 km /h daje juz spory wiatr :) jak nie wiezysz to sobiepojezdz na motorzez tą predkoscia bez kasku :) albo jeszcze lepiej w kasku bez szybki, dla chłodzenia to wystarczy taki przepływ powietrza
http://tinyurl.com/qhaqjsk

IBOL
[Usunięty]

Wysłany: |21 Kwi 2005|, 2005 15:15   

Niektorzy przyzwyczajeni do wiekszych predkosci nie doceniaja juz sil panujacych przy 60km/h

Ja przy takich mniej wiecej predkosciach jezdzac na motorze bez kasku dzien pozniej dostalem zapalenia tchawicy.

Rafał A.(antek) 

Wysłany: |21 Kwi 2005|, 2005 15:39   

totez wlasnie napisalem :) tak sie mowi ale 60 to juz sporo:) mozna zabic sie nawet w aucie przy tej predkosci!

Rafał A.(antek) 

Wysłany: |21 Kwi 2005|, 2005 16:12   

moze napraqw se wylacznik termiczny co :)

lancer
[Usunięty]

Wysłany: |21 Kwi 2005|, 2005 16:33   

wyłącznik sprawny..... tylko coś na wtyczce czasem nie styka

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |21 Kwi 2005|, 2005 17:31   

to napraw se wtyczkę :D

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |21 Kwi 2005|, 2005 17:50   

60 to nic. uwierzcie komus kto jechal 100 bez przedniej szyby i tylko w okularach slonecznych. a swoja droga oczywiscie zartowalem. jezdze po blacharzach z otwierajca sie maska(w zasadzie zamek jest ok tylko sie dol od gory odrywa i sie otwiera,krokodyl z otwarta paszcza :mrgreen: ) boje sie jechac nawet 40km/h.
pozdrawiam
maciek

lancer
[Usunięty]

Wysłany: |21 Kwi 2005|, 2005 17:53   

Struna napisał/a:
to napraw se wtyczkę :D

trochi ciężko bo wylatał ten drucik i cholera wie gdzie to wypadło

megalith
[Usunięty]

Wysłany: |21 Kwi 2005|, 2005 18:38   

Ojoj, widze ze mi sie dostalo za poprawianie fabryki.

Ale mój się grzeje mocno zwłaszcza w korkach, wentylatory zalaczaly sie u mnie czesto - termostat gotowalem i ok, nagrzewnica daje porządne ciepło, chłodnica równomiernie gorąca - więc układ mam raczej w porządku.

Termometry są: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48643967

_Mu.
[Usunięty]

Wysłany: |21 Kwi 2005|, 2005 18:57   

mmmk napisał/a:
[...] jezdze po blacharzach z otwierajca sie maska(w zasadzie zamek jest ok tylko sie dol od gory odrywa i sie otwiera,krokodyl z otwarta paszcza :mrgreen: ) boje sie jechac nawet 40km/h.

Odpuść sobie blacharzy i zaopatrz się w następujące akcesoria: strzykawkę, oraz samochód ford Sciorpio. :mrgreen: Pobierz torchę płynu hamulcowego ze zbiorniczka i wstrzyknij go do wnętrza wężyka od zwalniania zamka od strony kabiny kierowcy, oraz z drugiej. Pomanewruj dźwigienką, żeby płyn się "rozszedł". Rzygnij tez tym po zamku i poruszaj - powinno pomóc. Ja tak zrobiłem po tym jak mi się maska przy ok. 100 km/h otworzyła i pomogło. (:

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |21 Kwi 2005|, 2005 20:54   

no ale ja mam maske rozerwana po akcji strazakow. jest do wyklepania i zespawania albo raczej wymiany tylko ceny w stulu 500 i 600 nie bardzo. co tu ukrywac na az tyle mnie nie stac. a blacharz bedzie ja jutro ogladal. sam nie wiem co robic bo wydac 200 czy 300 na naprawe a potem peknie szpachel to mi sie nie usmiecha. a do rocznika 92-94 tylko oryginal. nie znalazlem w podrobie a ceny serwisowe hehe :lol: :lol: :lol:
pozdrawiam
maciek

IBOL
[Usunięty]

Wysłany: |21 Kwi 2005|, 2005 21:52   

Megalith, dzieki za linka. Sadze, ze to dobre rozwiazanie, dla osob ktore nie wierza wskazowkom. Ja swego czasu choc szukalem dlugo to nie znalazlem a teraz uwazam, ze nie jest mi to potrzebne za takie pieniadze.

megalith
[Usunięty]

Wysłany: |22 Kwi 2005|, 2005 10:28   

Ten link to tylko przykladowy (zeby wiedziec czego szukac), na allegro sa tez tansze, a u mnie w elektroniku kosztuja 32 zl

Mam juz dziada kupionego tylko nie mam kiedy zalozyc, moze w weekend pobawie sie autkiem jak sie wyspie w koncu :wink:

Odpowiedz do tematu