|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Laguna 1.8 16V 2000 vs Scorpio 2.9 24V 1993 |
| Autor |
Wiadomość |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |11 Kwi 2005|, 2005 12:40
|
|
|
no V6 to najfajniej ciągnie na 3 od 50 do prawie 150 1 jest krótka, dwójka taka sobie.
A jeszcze mału OT - IBOL daruj sobie 2.5 V6 w omedze - porażka - 3.0 V6 owszem - zajebiste ale 2.5 sa strasznie wadliwe. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
IBOL [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Kwi 2005|, 2005 13:35
|
|
|
Dzieki za sugestie, jednak poki co daleko mi do zakupu. Po prostu Omega mi sie podoba a ostatnio wyprzedzala mnie taka z 2.5V6 a ze mialem uchylone okno to posluchalem sobie tego pieknego dzwieku, ktory ucichl w oddali |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |11 Kwi 2005|, 2005 13:38
|
|
|
| no musze powiedzieć że to jakby z mojego punktu widzenia jedyne auto w przystępnej cenie, ktore może się ze Scorpio równać. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
IBOL [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Kwi 2005|, 2005 13:48
|
|
|
| To tak jak u mnie, ale znow niestety slyszalem sporo poglosek o jego awaryjnosci. Czy ktos moze to potwierdzic/zdementowac? |
|
|
|
 |
SirTrojan

Auto: Infiniti FX35 '06 AWD 290 KM :)
|
Wysłany: |11 Kwi 2005|, 2005 21:16
|
|
|
Omega 2,5 to porażka. Pali tyle smo co MV6- 3,0 a jedzie duużo gorzej.
Omega jest jedyny porównywalnym kandydatem w chwili obecnej. Laguna nie ma charakteru.
NIe mogę porównać swojego scorpio z '91 r 2,5 TD do żadnego innego diesla w tej klasie. Mogę tylkopowiedzieć kilka ciepłych słów w Volvo. Stare 740 z 2,3 śmigało dobrze. Zbyt wysokie zawieszenie ujmował komfortu przy 180 km/h ale za to wspomaganie bez porównania lepsze. Rownież średnica zawracania ( niestety!) poza tym że jest paskudne w środku - wszystko zbyt kwadratowe. Fotele fajne ale zbyt płaskie.
Inne Volvo s70 2, 0 z 1999 r. kiedy nim jeździłem miało ok. 2 lat i niewiele mogę złego o nim powiedzieć. Zakochałem się. Załowałem że nie miało turbiny
Ostatnie moje doświadcze dosłownie z przed tygodnia.
Jeżdziłem wypożyczonym fiatem punto II albo III. W środku pięknie ... jak w krainie kiepskich plastików. Mimo że wersja wypas ele, komp, klima to auto nie dla mnie. Fotel nie do wyregulowania , niewygodny a po 90 km na autostradzie wręcz męczący. Za każdym podmuchem wiatru samochodzik myszkuje po drodze - przerażające!!! Szacunek dla funkcji CITIMATIC! Czasami jestem zmęczony kombinowaniem z parkowaniem , kręceniem kółkiem , szukaniem miejsca i poprawianiem samochodu tak aby do sąsiadujących ludzie mogli wsiąść- cóż uroki Scorpio.
Taki mały samochodzik z takim zaje.... wspomaganiem zaparkuje wszędzie i to bez tudu.
Ogólnie - autko do miasta i pod żadnym pozorem nie wyjeżdzać na autostrady.
Tyle ode mnie .... to mówiłem ja Jarząbek, trener II klasy.. |
|
|
|
 |
BC_Leszcz [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Kwi 2005|, 2005 23:50
|
|
|
Mazda 6 3.0 V6 rocznik 2004 - znajomy lekarz (specjalista radiolog, nie domowy łapiduch) sprowadził sobie taką z niemiec (u nas nidostepna) - muszę przyznać że to auto w pełni zapokoiło by moje ambicje. Prowadziłem ją tylko chwilę, ale to naprawdę super auto.
Począwszy od eleganckich a zarazem sportowych zegarów, poprzez liczne schowki, samo prowadzenie się, przyspieszenie, działanie automatu itd. - w każdym szczególe bije moją scorupę na głowę.
PS: Auto kosztowało 160tys ... więc może za 10 lat |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |