$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Laguna 1.8 16V 2000 vs Scorpio 2.9 24V 1993
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Laguna 1.8 16V 2000 vs Scorpio 2.9 24V 1993
Autor Wiadomość
Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |11 Kwi 2005|, 2005 12:40   

no V6 to najfajniej ciągnie na 3 od 50 do prawie 150 :) 1 jest krótka, dwójka taka sobie.

A jeszcze mału OT - IBOL daruj sobie 2.5 V6 w omedze - porażka - 3.0 V6 owszem - zajebiste ale 2.5 sa strasznie wadliwe.

IBOL
[Usunięty]

Wysłany: |11 Kwi 2005|, 2005 13:35   

Dzieki za sugestie, jednak poki co daleko mi do zakupu. Po prostu Omega mi sie podoba a ostatnio wyprzedzala mnie taka z 2.5V6 a ze mialem uchylone okno to posluchalem sobie tego pieknego dzwieku, ktory ucichl w oddali :)

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |11 Kwi 2005|, 2005 13:38   

no musze powiedzieć że to jakby z mojego punktu widzenia jedyne auto w przystępnej cenie, ktore może się ze Scorpio równać.

IBOL
[Usunięty]

Wysłany: |11 Kwi 2005|, 2005 13:48   

To tak jak u mnie, ale znow niestety slyszalem sporo poglosek o jego awaryjnosci. Czy ktos moze to potwierdzic/zdementowac?

SirTrojan 

Auto: Infiniti FX35 '06 AWD 290 KM :)
  Wysłany: |11 Kwi 2005|, 2005 21:16   

Omega 2,5 to porażka. Pali tyle smo co MV6- 3,0 a jedzie duużo gorzej.
Omega jest jedyny porównywalnym kandydatem w chwili obecnej. Laguna nie ma charakteru.
NIe mogę porównać swojego scorpio z '91 r 2,5 TD do żadnego innego diesla w tej klasie. Mogę tylkopowiedzieć kilka ciepłych słów w Volvo. Stare 740 z 2,3 śmigało dobrze. Zbyt wysokie zawieszenie ujmował komfortu przy 180 km/h ale za to wspomaganie bez porównania lepsze. Rownież średnica zawracania ( niestety!) poza tym że jest paskudne w środku - wszystko zbyt kwadratowe. Fotele fajne ale zbyt płaskie.
Inne Volvo s70 2, 0 z 1999 r. kiedy nim jeździłem miało ok. 2 lat i niewiele mogę złego o nim powiedzieć. Zakochałem się. Załowałem że nie miało turbiny :(

Ostatnie moje doświadcze dosłownie z przed tygodnia.
Jeżdziłem wypożyczonym fiatem punto II albo III. W środku pięknie ... jak w krainie kiepskich plastików. Mimo że wersja wypas ele, komp, klima to auto nie dla mnie. Fotel nie do wyregulowania , niewygodny a po 90 km na autostradzie wręcz męczący. Za każdym podmuchem wiatru samochodzik myszkuje po drodze - przerażające!!! Szacunek dla funkcji CITIMATIC! Czasami jestem zmęczony kombinowaniem z parkowaniem , kręceniem kółkiem , szukaniem miejsca i poprawianiem samochodu tak aby do sąsiadujących ludzie mogli wsiąść- cóż uroki Scorpio.
Taki mały samochodzik z takim zaje.... wspomaganiem zaparkuje wszędzie i to bez tudu.

Ogólnie - autko do miasta i pod żadnym pozorem nie wyjeżdzać na autostrady.
Tyle ode mnie .... to mówiłem ja Jarząbek, trener II klasy..

BC_Leszcz
[Usunięty]

Wysłany: |15 Kwi 2005|, 2005 23:50   

Mazda 6 3.0 V6 rocznik 2004 - znajomy lekarz (specjalista radiolog, nie domowy łapiduch) sprowadził sobie taką z niemiec (u nas nidostepna) - muszę przyznać że to auto w pełni zapokoiło by moje ambicje. Prowadziłem ją tylko chwilę, ale to naprawdę super auto.

Począwszy od eleganckich a zarazem sportowych zegarów, poprzez liczne schowki, samo prowadzenie się, przyspieszenie, działanie automatu itd. - w każdym szczególe bije moją scorupę na głowę.

PS: Auto kosztowało 160tys ... więc może za 10 lat

Odpowiedz do tematu