|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
2,5 TD z Peugeota |
| Autor |
Wiadomość |
kapete [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Kwi 2005|, 2005 20:03 2,5 TD z Peugeota
|
|
|
| Dobrzy ludzie poszukuję informacji na temat tego silnika, Waszych opinii o nim (użytkownicy). Czy warto posiadać furę z takim silnikiem? |
|
|
|
 |
kapete [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Kwi 2005|, 2005 20:49
|
|
|
| Czy naprawdę nikt nie ma takiego silnika? |
|
|
|
 |
wegus

Auto: '95 2.9 12V ASB SEDAN LPG jeden bieg
|
Wysłany: |7 Kwi 2005|, 2005 23:18
|
|
|
| jest bodajze jeden, inni sprzedali..... |
_________________ Scorpio MK III 2.9 V6 12V
Subaru G3X Justy
Grand C Max 1,6 EB 150 KM |
|
|
|
 |
sierars1 [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Kwi 2005|, 2005 00:38
|
|
|
Z tego co obiło mi się o uszy to są awaryjne.
Pozdrawiam
Jacek M.
SIERARS1 2.9 24V COSWORTH |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Kwi 2005|, 2005 10:51
|
|
|
| do tkorego rocznika byly klepane peugoty a odkad to badziewie VM? |
|
|
|
 |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Kwi 2005|, 2005 12:59
|
|
|
Ja mam takowy.
Peugeoty były wsadzane do 1992, od 1992 VM, które w latach późniejszych poddano modyfikacji zwiększającej nieco moc.
Co do awaryjności to silniki francuskie były znacznie mniej awaryjne od włoskich, ale też i słabsze, jeżeli chodzi o osiągi. |
|
|
|
 |
Jacutek [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Kwi 2005|, 2005 23:54
|
|
|
Miałem takiego scorupiaka z francuzem (92PS), którego zwałem garkotłukiem ze względu na "advanced technology", ale był po dryndzie (dla normalnych: po taxi ) miał na moje oko jakieś 500 tkm i ciągle jeźdił i zimą odpalał. Miał co prawda drugi motor ale ten pierwszy dostałem "gratis" w skrzynce - padł na skutek wykończenia głowicy (gniazda zaworowe) i to jest newralgiczny element tego silnika, poza tym spooooko, spalanie na trasie 6,5. W razie jak padnie turbo, to zdejmujesz i jeździsz dalej. Skrzynia wytrzymuje też 500 tkm....drynda haevy duty i wcale nie taki muł bo moment niekiepski, tylko trza się nauczyć jeździć. Na V-max tylko nie licz zbytnio...ale w scorupiaku to parametr drugorzędny. Co do VM to miałem go w Cromie `91 i przez 100 tkm tylko pompa wodna odmówiła wspólpracy, chociaż przy takim luzie inne pompy wywaliły by wodę w ciągu minuty a ta ledwo ciekła. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |