|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Odplywy w MKI liftback |
| Autor |
Wiadomość |
Adam73
603-820-181

Auto: Mk2 1992 2.0 DOHC,manual,Ghia lift. + LPG
Pomógł: 15 razy Wiek: 53 Dołączył: 23 Kwi 2006 Skąd: Zgierz EZG
|
Wysłany: |25 Sie 2006|, 2006 20:01
|
|
|
| Mattai napisał/a: | | po 20 latach ma prawo |
Jak orginał i dobrze wklejone to nawet po 50 latach nie powinno. |
_________________ Było:
Tarpan 237 -79r.
Dacia1310-86r.
Opel Kadett 1.6D- 89r.
Vw transp.T2 -80r.
Scorpio Mk1 -91r./2.0 DOHC |
|
|
|
 |
Mattai [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Cze 2007|, 2007 00:27
|
|
|
No moja wyglada niestety na zmieniana...i niestety tu i owdzie sie rozkleja zwlaszcza na dole.
dodatkowo gdzies mi leciutko przepuszcza i mi czasem, jak ma zly dzien i deszczyk pada ,kapie na gorze szyby na styku |
| Ostatnio zmieniony przez Mattai |29 Cze 2007|, 2007 00:28, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Cze 2007|, 2007 10:25
|
|
|
| rozłazi sie rozłazi, troche musi |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |29 Cze 2007|, 2007 11:05
|
|
|
| Mattai napisał/a: | | kapie na gorze szyby na styku | zdejmij tą listewkę ozdobną i zobacz co tam się dzieje, mi kiedyś też kapało w poprzednim 2.9 bo ktoś kiepsko szybę wkleił, wyczyściłem, zakleiłem silikonem i był święty spokój. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Mattai [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Lip 2007|, 2007 10:09
|
|
|
Ta listewka na co jest zamocowana? bo nie ruszalem jeszcze a nie chcialbym jej rozwalic.
Ponadto sie zastanawiam na odplywami...naprawial to kiedys ktos? Jaki do tego jest najwygodniejszy dostep?
Bo mam jedna skorodowana i musialbym to wymienic bo mi dach zje |
| Ostatnio zmieniony przez Mattai |9 Lip 2007|, 2007 10:11, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
adwes [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Lip 2007|, 2007 22:28
|
|
|
na wcisk , ja tej listewki nie mam i widac podwöjne blaszki ( powyginane ) , pomiedzy ktöre wciska sie ta listewke
odnosnie odplywöw z szyberdachu , mialem kiedys scorpio 87 r. i czyscilem te odplywy , przednie szly w przednich slupkach i konczyly sie chyba w nadkolach a tylne na 100 % koncza sie pomiedzy dachem , a tylny klapa u göry , po lewej i prawej stronie sa takie wezyki wygiete w zetke i woda splywa obok uszczelki tylnego otworu ( bagaznika ) na döl , wystarczy w wiekszosci jakims cienkim srubokretem wygrzebac syf z tej zetki ( ona jest taka charmonijkowa , zwezajaca sie troche ) i odplyw bedzie drozny , na tym zwezeniu i charmonijce zatrzymuje sie caly syf |
|
|
|
 |
Mattai [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Lip 2007|, 2007 10:14
|
|
|
Drozne sa sprawdzalem lalem ostro z weza
A jak mam pordzewiale te rurki? to jak sie mozna do nich dostac?
Od trony szyba jest scianka...od strony okna nie da rady...przednie slupki sa za waskie...sciaganie dachu?
Czy to wogole mozliwe bez ciecia? |
|
|
|
 |
Mattai [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Lip 2007|, 2007 11:37
|
|
|
No i to wlasnie mi chodzilo...bo nie wiedzialem czy pod podsufitka jest dostep do tej jak mowisz "wanny"
Podsufitka jest na cos przyklejana czy wystarczy poodkrecac plastiki i wyciagnac zawleczki? |
| Ostatnio zmieniony przez Mattai |10 Lip 2007|, 2007 11:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Mattai [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Lip 2007|, 2007 11:44
|
|
|
| adwes napisał/a: | na wcisk , ja tej listewki nie mam i widac podwöjne blaszki ( powyginane ) , pomiedzy ktöre wciska sie ta listewke
odnosnie odplywöw z szyberdachu , mialem kiedys scorpio 87 r. i czyscilem te odplywy , przednie szly w przednich slupkach i konczyly sie chyba w nadkolach a tylne na 100 % koncza sie pomiedzy dachem , a tylny klapa u göry , po lewej i prawej stronie sa takie wezyki wygiete w zetke i woda splywa obok uszczelki tylnego otworu ( bagaznika ) na döl , wystarczy w wiekszosci jakims cienkim srubokretem wygrzebac syf z tej zetki ( ona jest taka charmonijkowa , zwezajaca sie troche ) i odplyw bedzie drozny , na tym zwezeniu i charmonijce zatrzymuje sie caly syf |
U mnie sie koncza mocowaniem w progu mniej wiecej w 1/3 dlugosci ...sa takie uchwyty do weza...fatalna sprawa...jakby nie mozna wyprowadzic wezyka na zewnatrz i lac pod podwozie tylko do progu;p
[ Dodano: 2007-07-10, 11:45 ]
Dziekuje za pomoc... juz sie boje ja sciagac |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |23 Lip 2007|, 2007 17:03
|
|
|
| Mattai napisał/a: | | jakby nie mozna wyprowadzic wezyka na zewnatrz i lac pod podwozie tylko do progu;p | no niestety, z tymi odpływami to jest niesamowita porażka. |
|
|
|
 |
robkom

Auto: Omega '98 MV6 nivo
Pomógł: 8 razy Wiek: 45 Dołączył: 02 Lut 2007 Skąd: Osięciny
|
Wysłany: |24 Lip 2007|, 2007 07:35
|
|
|
| Mattai napisał/a: | | jakby nie mozna wyprowadzic wezyka na zewnatrz i lac pod podwozie tylko do progu;p | no powiem Wam że coś macie nie tak z tymi odpływami bo u mnie te węże z wanny są wyprowadzone na zewnątrz samochodu... po lewej i prawej stronie zderzaka (pod nim) są takie plastki bodajrze odpowietrzniki bagarznika i u mnie te węże wchodzą do tych odpowietrzników i nimi woda spływa... |
_________________ Jest:
Omega '98 B 3,0 MV6 ASB TECH, HANA, GOLD
Vectra B 1,6 '96 LPG
Były:
MK3 Coss '98 Ghia AGIS |
|
|
|
 |
Mattai [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Lip 2007|, 2007 08:33
|
|
|
| U mnie to wyglada na oryginalne rozwiazanie...tyl wychodza takie gumowe rurki a przod to wezyki do progow...niestety... za tydzien remoncik skorupiaka |
| Ostatnio zmieniony przez Mattai |24 Lip 2007|, 2007 08:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |24 Lip 2007|, 2007 10:05
|
|
|
| robkom napisał/a: | | są takie plastki bodajrze odpowietrzniki bagarznika i u mnie te węże wchodzą do tych odpowietrzników i nimi woda spływa... | to mówisz o tylnych odpływach w sedanie, a zobacz gdzie Ci idą przednie, gwarantuję Ci, że na 100% woda leje się do progów, chyba że ktoś tam już coś gmerał i to przerobił. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |