|
Ciekawostki: 500 KM BEZ OLEJU W SILNIKU |
| Autor |
Wiadomość |
misio_23 [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Kwi 2005|, 2005 20:20
|
|
|
Nie wierzę w cuda do silnika , silnik nie wymaga naprawy bo po zastosowaniu wymaga wymiany - kilka lat temu były cuda do silnika coś na bazie teflonu testowane na pustyniach - reklama podobna - efekt taki sam - nie wymaga naprawy tylko wymiany,czemu nie stosują go powszechnie przy pierwszym zalaniu silnika olejem w czasie produkcji ?
Może sprzedający przetestuje na tym 500 km? |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Kwi 2005|, 2005 21:48
|
|
|
wycieraczka w spray'u - rewelacyjna sprawa. Ja teraz uzywam anty mgłe- przetrzesz tym szyby od srodka i na miesiac spokoj z parowaniem szyb. Kiedys z ojczulkiem zapodalismy poldozerowi Millitec M1 nie wiem jak z trwałoscia ale silnik sie znacznie wyciszyl i lepiej sie wkrecał na obroty. a Moto doktor.... heh jak sprzedajes auto z zajechanym silnikiem to wlewasz tą breje do niego i silnik elegancki:)) tylko warunek: trzeba to robic latem bo zima silnik na tym nie zapali |
|
|
|
 |
IBOL [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Kwi 2005|, 2005 23:00
|
|
|
| Cytat: | | silnik nie wymaga naprawy bo po zastosowaniu wymaga wymiany |
Min. dlatego zainteresowala mnie ta aukcja, bo w opisie sa same cuda wianki och i ach, tyle ze az strach pomyslec jak ktos lekkomyslny zaleje to do swojego kochanego auta i sie rozczaruje. Chetnie poczytalbym o wypowiedziach z opiniami z autopsji na ten temat
| Cytat: | | wycieraczka w spray'u - rewelacyjna sprawa |
Czyli trzeba bedzie sie zaopatrzyc na jesien
Co do motodoctora, to slyszalem sopro opinii na ten temat, min taka ze gosc przed sprzedaza wlal to do poldka a ten jeszcze ladnych paredziesiat tysiecy na tym zrobil.
Wiem tez, ze w Niemczech ten produkt jest rownie dobrze znany - bedac niejednokrotnie samochodowych flomarktach, wystarczylo sie przejsc obok siatki by zobaczyc conajmniej kilka pustych opakowan
Jedno jest pewne - olej po motodoctorze jest ostatnim jaki zobaczy potraktowany nim silnik |
|
|
|
 |
Marcin
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
|
Wysłany: |2 Kwi 2005|, 2005 08:17
|
|
|
| Cytat: | | Jedno jest pewne - olej po motodoctorze jest ostatnim jaki zobaczy potraktowany nim silnik |
a mi kumple zalecał wlac to guwno, zeby pozbyć się wycieków, dobrze, ze dałem wymienić uszczelki |
_________________ Było:
-Scorpio sedan; 2.0 DOHC; 1990r
-Scorpio sedan; 2.3 DOHC; 1996r
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Kwi 2005|, 2005 11:42
|
|
|
| o motodoktorku powiem tak: stary wlewal to do kanciaka przy przebiegu 55tys (chyba byl zanizony) bo kopcil na niebiesko przy zmianach biegów potwornie... zrobil tak 30 tys i spokoj był....a potem to auto kupił koles z mojego osiedla i zrobil na tym jeszcze 150 tys.... i sprzedał kanta bez remontu silnika:)) jak robisz sobie auto to nie warto...ale jak masz jakiesgos grata i jest jedyny warunek zeby jezdzil to moze warto... |
|
|
|
 |
VIK
KR673YV

Auto: BMW E38
|
Wysłany: |2 Kwi 2005|, 2005 18:36
|
|
|
wosk do karoserii też służy
a co do dodatku zamiast oleju-brednie
nie wlej oleju do niezbędnego minimum w DOHCu, pojedziesz?? do dupy, a łańcuch co napnie jak oleju ni ma??
KIT JAK BERET |
_________________ "mądremu wystarczą dwa słowa a głupiemu to i referatu mało..."
tel.: 502894108. |
|
|
|
 |
Waski
FST Member 000

Auto: FF '94 1.3 hitleredyszyn NO LPG
|
Wysłany: |3 Kwi 2005|, 2005 15:16
|
|
|
Witam
Zanim doczytalem do postu VIKa to samo mialem napisac co On
Zawsze jak z rana odpale silniczek to slucham jak mi sie napinacz napina.
A tak na marginesie VIK to powiedz mi czy ja powinienem zaraz po odpaleniu slyszec takie cyk cyk cyk zanim tam olej nie dotrze ???
I jak dlugo to ma trwac.
Prpopnuje zebys podal w sekundach
Natomiast jesli chodzi o szybke to ja uzywam wycieraczek jak juz musze.
Idzie mi 4l plynu do spryskiwazy rocznie.
A jak wypastuje sobie szybe popularnym "żółwikiem" to wycieraczek nie wlaczam przez misiac prawie.
Pozdrawiam
Wąski
Pozdrawiam Wąski |
_________________ Uwaga! Zwracaj uwagę na treść i formę swojej wypowiedzi ! Zanim wciśniesz "Wyślij", przeczytaj i przemyśl co napisałeś !
Posty nie wnoszące absolutnie nic do tematu, a także obraźliwe i nietaktowne, mogą zostać usunięte bez podania przyczyn !
------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
IBOL [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Kwi 2005|, 2005 21:19
|
|
|
| Cytat: | | czy ja powinienem zaraz po odpaleniu slyszec takie cyk cyk cyk zanim tam olej nie dotrze ??? |
hmm, cykaja zawory bo od razu nie dostaja oleju. U mnie dzieje sie to tylko z rana (po dluzszym postoju) i trwa to roznie w zaleznosci od oleju i temperatury. Ostatnio na Mineralu okolo 5-10 sek. |
|
|
|
 |
|
|