|
SCORPIO kupiłem |
| Autor |
Wiadomość |
KOREK [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Mar 2005|, 2005 23:08 SCORPIO kupiłem
|
|
|
Witam
To co dzisiaj przeżyłem to plątanina wrażeń.
Najpierw jechaliśmy prawie 300 km, żeby oblookać Scorpiaka z ogłosznia internetowego. Z pomocą w oględzinach pospieszyli mi Kuba i Marcyś.
To auto:
http://www.otomoto.pl/ind...show&id=C196070
to jedna wielka kupa i nie polecam go nawet największemu wrogowi. Został ochrzczony jako : "HEBEL". Tak też chodził i tak się prezentował.
Decyzja jury oceniającego mogła być tylko jedna: 6x NIE
Byłem troszkę zdegustowany, wiadomo, koszty, przegnębienie itp.
Jednak koledzy jadąc do Skoczowa po drodze widzieli Scorpio wystawione na sprzedaż.
Pojechaliśmy je obejrzeć i było w znacznie lepszym stanie. Po odpaleniu silnika - miodzio. Mała rundka bez tablic - też miodzio.
Decyzja była: 6xTAK i zbijamy cenę
I udało się !!
W sumie jest pare niedociągnięć - ale to typowe rzeczy: trochę nadkola, gumy stabilizatora i pare rysek.
Reszta jest ok i zrobienie tych braków mnie nie zrujnuje.
Teraz trzeba tylko przebrnąć przez całą ścieżkę biurokracji związaną z rejestrowaniem auta sprowadzanego. O postępach bede informował na bieżąco.
Na koniec chciałem jeszcze raz na forum FST podziękować :
Kubie - za pomoc w oględzinach, fachowe rady, użyczenie garażu i poświęcenie swojego wolnego czasu
Marcysiowi - za pomoc w oględzinach, rady, niezapomnianą przejażdzjkę i również za poswięcenie swojego czasu
Koledzy WIELKIE DZIĘKI !!!
Zdjęcia furki bede miał wkrótce
Ps .: I taka mała refleksja na koniec - jeżeli ktoś się zastanawia czy warto ucześtniczyć w tym forum, utrzymywać je, wymieniać uwagi, spotykać się na zlotach i nie tylko - mówię stanowczo TAK!! WARTO. Pozna sie fajnych ludzi na których pomoc bedzie można liczyć. |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Mar 2005|, 2005 00:27
|
|
|
wesoło było zwłaszcza po drodze kuba jak dostał stresa na widok niebieskich po drodze to pół paczki fajek wypalił i trzeba było zrobic postój na stacji celem uzupełnienia zapasów
ale ten pierwszy to byl dopiero paszcz.... ale na zdjatkach faktycznie wyglada niezle, aż sie wierzyć niechce.... tradegia...
w kazdym razie dobre masz autko i powinno sluzyc. rejestruj szybko zeby ci kuba za garaz nie skasował za duzo
w kazdym razie na ew. pytania o wrazenia z jazdy odpowiadam ja
a swoja droga przez to ze jechalem twoim autkiem przekonałem sie niestety ze jednak sprzeglo sie w moim slizga |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Mar 2005|, 2005 01:06
|
|
|
Korek gratulacje !! Widze ze razem zakupilismy drugie Scorpio w zyciu w tym samym dniu Oby Ci dobrze sluzyl
Pozdro dla Ciebie i Twojej kobitki |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |21 Mar 2005|, 2005 01:33
|
|
|
| No i na powrót mamy Kolegę z powrotem - kurcze chłopaki było jakoś się skontaktowac to bym nawet i może do bielska podskoczył i byśmy wspólnie pojechali - no ale najważniejsze, ze fura kupiona. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Mar 2005|, 2005 08:49
|
|
|
a tak ladnie na zdjeciach wyglada i rocznik 93 to az dziwne. teraz rozumiem dlaczego np przejsciofffffka za 3500 na bialych blachach stoi i nikt jej nie chce. kiedys chcialem jechac ale nie wyszlo jakbym wydal 500 na paliwo i 200 na zycie w podrozy i bym zobaczyl takie badziewie to bym sie troszeczke zdenerwowal .
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
kuba

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
|
Wysłany: |22 Mar 2005|, 2005 08:12
|
|
|
| ten jest naprawdę fajny, 2 x elektryczne szybki, ładne aluski, "panel z samochodzikiem", podwójne ryglowanie i alarm. Całkiem sympatyczne autko w tych pieniądzach. No i ten silniczek - wzorcowy DOHC, zagadał i cichutko sobie mruczał, żadnego pukania stukania. No fajny jest.! |
|
|
|
 |
Waski
FST Member 000

Auto: FF '94 1.3 hitleredyszyn NO LPG
|
Wysłany: |22 Mar 2005|, 2005 10:58
|
|
|
Witam
To i ja korek dolaczam sie do gratulacji.
Mam nadzieje, że już niedługo obejrze Twego Korkowatego Skorka ):)
Pozdrawiam bardzo serdecznie i zycze szybkiego przebrnięcia przez urzędy.
Gdybyś mial jakies probloemy to wal smiało - przebrnęłem w tamtym roku przez to z 20 razy ::P:P:):):)
Wąski |
_________________ Uwaga! Zwracaj uwagę na treść i formę swojej wypowiedzi ! Zanim wciśniesz "Wyślij", przeczytaj i przemyśl co napisałeś !
Posty nie wnoszące absolutnie nic do tematu, a także obraźliwe i nietaktowne, mogą zostać usunięte bez podania przyczyn !
------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
kuba

|
Wysłany: |22 Mar 2005|, 2005 11:05
|
|
|
| Ciekawe jak on załatwi przegląd, skoro autko stoi u mnie? |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Mar 2005|, 2005 11:41
|
|
|
no jak |
|
|
|
 |
kuba

|
Wysłany: |22 Mar 2005|, 2005 12:38
|
|
|
Wiemy jak, ale nie napiszemy |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Mar 2005|, 2005 14:55
|
|
|
ciiii.... przeciez zyjemy w Polsce wszyscy wiedzą o co chodzi po co komu zbedne nerwy w dyskuzji z panami z SKP |
|
|
|
 |
KOREK [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Mar 2005|, 2005 19:34
|
|
|
no papiery przetłumaczone już mam...
...jutro ładnie eksponuję gipsik ( jeszcze kilka dni musze mieć to badziewie), odpalam kule i wbijam się w kolejki do UC i US...
inwalidę to powinni poza kolejnością przyjąć no nie ?? |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Mar 2005|, 2005 21:09
|
|
|
| wal do urzedów zanim gipsa zrzucisz:)) |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Mar 2005|, 2005 22:21
|
|
|
No to bidny Koreczek. To pewnie sie jescio nie bryknales swoja furka ?? A ta "ozdoba" to w zwiazku z kasacja dieselka czy jakies inne nieszczesliwe zdarzenie ??
Pozdro i szybkiego powrotu do zdrowka !!! |
|
|
|
 |
KOREK [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Mar 2005|, 2005 16:54
|
|
|
...nieszczęśliwy dzwon diselkiem .....