|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Kupiłem Scorpio :) :) :) |
| Autor |
Wiadomość |
kuba

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
|
Wysłany: |22 Mar 2005|, 2005 08:39
|
|
|
Monter - dyskoteka sie nie przejmuj - bo to tak ma być, na chwilę powinny się zapalić wszystkie kontrolki, a póżniej świecą sie tylko olej, ładowanie + ew. eęczny, jak jest zaciągnięty. W tym czasie po prostu testuje te wszystkie układy, czujniczki i inne duperele |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |22 Mar 2005|, 2005 10:03
|
|
|
wiesz Monter ja też jestem informatykiem ale o mi wcale nie przeszkadza w mechanice a wręcz pomaga zaworki - nie ma żadnych płytek - śruby drobnozwojowe bez kontrujących nakrętek - wkręca się i się luzy zmniejszają - wykręcając oczywiście odwrotnie
Dodatkowe info o kontrolkach - jeżeli nie wszystkie gasną i niektóre mrugają długo to oznacza uszkodzenie obwodu tegoż o czym dana kontrolka informuje - np. Mruga CI od sprysków to oznacza, że jest jakiś error w kontroli poziomu cieczy do spryskiwaczy itd. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |22 Mar 2005|, 2005 10:24
|
|
|
arc robili do 89 - gdzies do połowy - potem była zmiana na ard - a jak hydraulika klepie to tez ją mażna śrubami poratowac nieco - wiem z autopsji |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Mar 2005|, 2005 22:56
|
|
|
Choelra tak mnie straszycie i dolujecie z tymi zaworkami. Mam nadzieje ze da sie jednak zredukowac ten delikatny stukot. Niestety na razie musze sie z tym wstrzymac. Wyskoczylo mi co innego. Niestety tarzce hamulcowe z przodu sa owalne i strasznie trzesie przy lekkim hamowaniu. Poniewaz sa nowe (1,5 miesiaca) to musze je dac do przetoczenia. poza tym cholernie mi piszczy pasek klinowy wiec jutro musze kupic nowy i zmienic. Niestety w odroznieniu od 2.0 OGH (gaznik) musze przebrnac przez 2 inne paski aby sie do niego dostac. Jeszcze nie wiem jak ale jutro mam zamiar sie dowiedziec.
Powiedzcie mi jak to jest z lancuchem rozrzadu ?? Jak sprawdzic czy jest ok ?? To tez sie zrywa tak jak pasek ?? Ku..a ja juz chce zobaczyc jakiego ma powera V6 !! Na razie jezdze delikatnie i zachowawczo.
A ma ktos jakiegos manuala do tego modelu ?? Jakis podrecznik napraw czy nawet wyposazenia - z checia przyjme cos mailem.
Moze wiecie gdzie jest opis de/montazy zegarow ??
Potrzebuje jescio galke zmiany biegow. NIe jakas tuningowana tylko taka jaka tam jest. Moja zrobila sie zbyt miekka poniewaz jest popekana i niewygodnie sie biegi wrzuca.
AAAAAAAAcha. Z tego co mi sie wydaje jest to wersja GL. Czy nie powinien miec komputerka zamiast puleczki na desce po lewej stronie ?? Wiem ze kolo zmienial juz raz (przynajmniej) zegary i moze zdemontowal kompa wraz ze stara deska. Jak sprawdzic czy on ma komuter czy nie ?? Jak zdejme deske czy bedzie jakas wiazka przewodow ??
To tyle co mi sie na razie przypomnialo. Jesli cos jeszcze mi wpadnie do glowy to mam nadzieje ze pomozecie. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |23 Mar 2005|, 2005 02:57
|
|
|
| co do tarcz, jak sa nowe a telepie kierownica, to spojz czy nie ma luzów w zawieszeniu, na sworzniach lub tulejach, ew droakach kierowniczych , maglownicy, koncowkach. MOze trzepać przez te luzy, anie bicie tarczy, i wydasz niepotrzebnie kase. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |23 Mar 2005|, 2005 10:09
|
|
|
| dokładnie - temat trzepania kierą stary jak świat w skorupkach - taka zawieszka i taki jej uraok - jak wychyśtana to trzepie. |
|
|
|
 |
zommbi [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Mar 2005|, 2005 11:39
|
|
|
Jeżli chodzi o nie działający obrotomierz może tylko nie ma gdześ styku na przewodach
lub przewód może być gdzieś przerwany
jest jeszcze możliwość że są zimne luty na płytce obrotomierza !
ja miałem tak 2x w Sierrce, najlepiej przelutować wszystkie luty na płytce |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |23 Mar 2005|, 2005 12:32
|
|
|
| no to w pierwszsej kolejności sprawdź - ale jak Speedo mówił - faktycznie jakoś w V6 te obrotomierze maja tendencję do dziwnych zachowań - albo klamią albo nie działają wcale. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |