$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Kupiłem Scorpio :) :) :)
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupiłem Scorpio :) :) :)
Autor Wiadomość
monter
[Usunięty]

Wysłany: |20 Mar 2005|, 2005 20:07   Kupiłem Scorpio :) :) :)

Hellou wszystkim :)

Chciałbym podzielić się z Wami zmianami w moim życiu w ciagu ostatnich 3 dni :)
A więc... w piątek po 10 minutowej negocjacji sprzedałem Corse :) To duży wyczyn gdyż miała przerysowany cały lewy bok i wgniecione drzwi. W sobotę dzięki uprzejmości kolegi dotarłem jego autkiem do szkoły i obroniłem prace dyplomową więc jestem inżynierem :) Również w sobotę mojemu synkowi Kacperkowi wyszedł pierwszy ząbek :) A teraz najważniejsze dzisiaj w niedziele kupiłem znowu Scorpio :) Teraz po prawie roku jady innymi badziewiami znowu wsiadając do samochodu mam uśmiech na twarzy :) Jestem niesamowicie zadowolony że znowu moge śmigać Skorupką :)

A teraz coś tylko o moim pupilku:
Rocznik 89, 2.4 V6 z gazem, sądząc po wyposażeniu to chyba GL, ma el.szyby, el.lustra, szyberdach, wspomaganie, centralny zamek, ten fajniusi wyświetlacz nad lusterkiem. Mam to co zawsze chciałem czyli beżowe (czy tam brązowe) wnętrze, kolor samochodu jakiś taki jasny zielony metalik i 16'' alufelgi szprychy.

Niestety:
- muszę kupić zegary (nie działa prędkościomierz i kontroli wariują)
- muszę kupić wiskoze (koleś zamontował wiatraki od Sierki i musze je ręcznie włączać)

Myślę że to niewiele. Mam nadzieje że będzie mi się dobrze sprawował :)

Pozdrawiam wszystkich :)

Waski 
FST Member 000

Auto: FF '94 1.3 hitleredyszyn NO LPG
Wysłany: |20 Mar 2005|, 2005 20:50   

Witam

Wlasnie umowilem sie na BP z monterem zeby olukac jego cacko
Pierwsze tez lukalem na BP

No to na Zlociki już będziemy jeżdzili na dwa uatka z Lubina
Chyba że jeszcze ktoś do nas dołączy

Pozdrawiam
Wąski

Jak wróce to opisze co widziałem
run-log.com

Pershing 

Auto: .
Wysłany: |20 Mar 2005|, 2005 21:02   

Gratuluje zakupu (oby udanego) i bezproblemowej eksploatacji :)

KOREK
[Usunięty]

Wysłany: |20 Mar 2005|, 2005 22:12   

Gratulacje !!

Życzę udanej eksploatacji i samych radosnych wrażeń!!
Ja też dzisiaj kupiłem Scorpio !! :D :D :D

Tijs
[Usunięty]

Wysłany: |20 Mar 2005|, 2005 22:34   

GRATULUJE ZAKUPU :))

PS.Waski ja dołącze jak zdam prawo jazdy ;)) a egzamin juz we wtorek :)

maup 
FST 008

Auto: Subaru OBK '96 2.2 MT LPG
Wysłany: |21 Mar 2005|, 2005 00:21   

No suuper ;D
Gratulacje dla szczęśliwego inżyniera/tatusia/wróconego na łojczyzny łono ;D
Niech ci się wszystko zusammen do kupy sprawuje najlepiej ;D

monter
[Usunięty]

Wysłany: |21 Mar 2005|, 2005 01:16   

Dzieki wszystkim :)

A tak jakos mialem dobry humor ogolnie wiec postanowilem sie z Wami podzielic :)

Maup niestety pozostawilem Cie osamotnionego z nieszczesliwym "gaznikiem". No chyba ze podczas mojej nieobecnosci ktos dolaczyl z takim silniczkiem i ja o tym nie wiem. Dzisiaj wlasnie takiego ogladalem tyle ze w odroznieniu od mojego starego mial wspomaganie i centralny zamek. Niestety poza tymi dwoma "luksusami" nie posiadal nic wiecej i cieszylem sie ze po odpaleniu nie widac z tlumika wogole spalin. Niestety moj ojciec (ktory obserwowal silnik w chwili jego rozruchu) uswiadomil mnie ze spalinki jakos nie wiadomo ktoredy wydostaja sie z silnika :) W sobote jezdzilem slicznym 2.5 d. Granatowy zrobiony na Ghia wygladem ale w sumie GL. TACZKA !! kazdy maluch na drodze mnie robil jak chcial a po polozeniu sie pod spodem okazalo sie ze brakuje mu progu i polowy podlogi (od prawego progu az prawie do walu napedowego :) I na szczescie znalazlem ladego GL'a 2.4. To byl pierwszy ktorego ogladalem juz tydzien temu. Waski pozytywnie sie wypowiedzial wiec jestem zadowolony :)

P.S. Maup moj bordowy "gaznik" sprzedalem w maju i pojechal blizej Ciebie bo do Krakowa. A moze jest juz na forum ?? Hmm...

maup 
FST 008

Auto: Subaru OBK '96 2.2 MT LPG
Wysłany: |21 Mar 2005|, 2005 01:26   

Chyba czas nadszedł, żeby sprzedać gaźnikowca i kupić coś na wtrysku.
"Co tu będę tak sam siedział?"

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |21 Mar 2005|, 2005 01:29   

No to teraz już nic innego niż V6 nie będziesz chciał znać :) To wdzięczne silniki i mają niesamowitą kulture pracy - V6 RULEZ :twisted:
Witaj znowu w rodzinie :)

monter
[Usunięty]

Wysłany: |21 Mar 2005|, 2005 08:39   

Spoko V6 jest cool :) Tylko ze musze wyregulowac zawory bo strasznie klepia. Niestety serwis fiata sie nie podjal :) Stwierdzili "Aaaa to V6 - to nie my tego nie robimy". Heh coz od fiata wymagac :) Szukam dalej :)

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |21 Mar 2005|, 2005 09:23   

a to takie banalne - stary sam byś zrobił - tylko sobie uszczelki pod dekle kup od razu bo potem może cieknąć.

kuba 

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
Wysłany: |21 Mar 2005|, 2005 15:18   

No witamy w rodzinie. Monter synu marnotrawny :mrgreen:
Korek - załatwiaj papiery bo po wsi bez kwitów się ciężko śmiga. :mrgreen:

zommbi
[Usunięty]

Wysłany: |21 Mar 2005|, 2005 15:30   

Moje gratulacje !!

Zamiast kupować wiskoze lepiej zamontować wyłącznik termiczny do tych el. wiatraków - bardziej niezawodne !
i znacznie tańsze
W moim nowym nabytku też jest wiskoza, ale jak przestanie robić - zaraz założe elektryczne :twisted:

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |22 Mar 2005|, 2005 01:36   

Gratuluje zakupu!
a co do zegarow, to moze prodniczka nawalila nie zegary?
http://tinyurl.com/qhaqjsk

monter
[Usunięty]

Wysłany: |22 Mar 2005|, 2005 08:15   

No to czuje sie wywoalany do odpowiedzi po Waszych postach.

Pierwsze. Struna wiesz jak mam byc szczery to ja informatykiem jestem i o zaworach nie mam bladego pojecia. Wczoraj nawet jak usilowalem sie umowic na regulacje w warsztacie mojego kumpla (oni robia same tlusciochy S-ki, A8, SEC, SEL itp itd - az mi bylo wstyd pojechac) to we trzech sie zastanawiali jak tu sie reguluje. Czy tu sa plytki czy dzwigienki nawet padla koncepcja ze sa hudrauliczne ale to akurat ja im wybilem z glowy (wiedzialem bo Wąski mi powiedzial :)) .

Drugie. Propozycja Zommbiego jest w sumie bardzo na miejscu. Dwoch znajomych elektrykow mi wczoraj powiedzialo to samo ze jednak elektryka jest w tym wypadku mniej awaryjna od wynalazku pod tytulem wiskoza. Tym bardziej ze w sumie najgorsze mam za soba bo poprzedni wlasciciel juz wydal kase i kupil wiatraki (od Sierry 2.0 DOHC) no i zamontowal je w samochodzie. Nawet niezle mu to wyszlo wyglada jak oryginal nie jakas tam cepelia. I nwet dal mi czujnik ktory trzeba gdzies zamontowac. Tylko gdzie ?? Powiedzcie mi jak ktos ma to zrobione. Na razie musze o tym pamietac i mam wlacznik w srodku w aucie.

Trzecie. Zegary. Wiesz Antek zastanawiam sie wlasnie czy kupywac cale zegary czy tylko obrotomierz (bo w sumie to on nie dziala). Poza tym jak tylko zapale silnik to mam dyskoteke z kontrolkami nawet ta od dlugis swieci mi jakis czas a potem gasnie. Dzialaja mi wszytkie pokazujace niedomkniete drzwi i gwiazdeczka przymrozkowa tez jest oki. Podobno temperatura silnika nie wyswietla sie wlasciwie (powiedzial mi ze musze wlaczyc wiatraki zanim wskazowka dojdzie do M). Nie mam pojecia jak sie sprawdza wiarygodnosc wlasnie tej kontrolki. Mam silnikowi wepchac termometr pod paszke ?? Czy moze sie dziac tyle problemow z tymi zegarami dlatego ze koles nieumiejetnie je podlaczyl ?? Bo wiem ze zmienial te zegary juz raz (zreszta nie da sie tego ukryc) i nie potrafil normalnie jak czlowiek zalozyc ramki.

Pozdrawiam i dzieki za rady. Oczywiscie nie przestawajcie bo kazda wskazowka jest dla mnie cenna. 2.0 gaznik przez te 5 miesiecy uzytkowania to juz poznalem bardzo dobrze. O 2.4 nic nie wiem ale to tylko kwestia czasu... Tak to juz z naszymi pupilkami jest ze nawet jak ktos nie ma bladego pojecia to w koncu i tak sie zlamie i wszystkiego nauczy bo nasze Skorupki lubia robic niespodzianki. A my je za to kochamy i wybaczamy wszystkie niedomagania :)

Odpowiedz do tematu