|
jak to bedzie jezdzic? kombinacja z mostem....... |
| Autor |
Wiadomość |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Mar 2005|, 2005 15:28 jak to bedzie jezdzic? kombinacja z mostem.......
|
|
|
moja nowa scorupa kiedys byla 2.9 12v. teraz bedzie tam moj 2 litrowy dohc oczywiscie ze skrzynia most zostaje z 2.9 i teraz sa 2 opcje....:
1. bedzie lepiej przyspieszala ale bedzie wolniejsza
2. bedzie slabo przyspieszala ale bedzie szybsza
ktora wersja jest bardziej prawdopodobna?
w sumie to pytanie czysto teoretyczne bo to juz siei tak sklada i nie ma odwolania ale ciekawi mnie jak to bedzie jezdzic?
oczywiscie przelozen zadnego z mostow nie znam
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
TCQ [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Mar 2005|, 2005 15:33
|
|
|
| Myślę że nie będzie dużej różnicy, ale dokładnie nie wiem, jeśli od Diesla byś założył to by szybciej jeździł. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |8 Mar 2005|, 2005 16:43
|
|
|
| 2.9 np w porównaniu do 2.4 ma dyfer jakby na speed ustawiony 0 dyfer od 2.4 na moc bardziej - więc na analogię idąc będzie słaby ale szybki - ale to tylko domniemanie. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
BC_Leszcz [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Mar 2005|, 2005 23:56
|
|
|
| Po wymianie motoru z 2.9 na 2.0 będzie i słabszy i wolniejszy. Słabszy to wiadomo a wolniejszy bo silnik raczej się nie wkręci na 5-tys. |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Mar 2005|, 2005 09:16
|
|
|
mam cicha nadzieje,ze klamiesz .musze go pomierzyc poki jest jeszcze tak jak jest i kiedys po zmianach. jak bedzie zle to bede musial znowu most zmieniac
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Mar 2005|, 2005 18:35
|
|
|
| mi się wydaje ze bedzie miala mniejsze przyspieszenie niz norm. 2.0 a Vmax moze byc troszke wieksze.. ale pewnie nie beda to roznice kolosalne. |
|
|
|
 |
COSSY [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Mar 2005|, 2005 12:19
|
|
|
| Będzie mułowato wchodził w obroty. Prędkośc maksymalna nieco wzrośnie. |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Mar 2005|, 2005 16:28
|
|
|
czyli od 0 do 100km/h w 5 minut a V max 340?? . ciekawe jak bedzie?? pomierze w ciagu podobno juz 2 tygodni to sie pochwale
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Staszek [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Mar 2005|, 2005 23:07
|
|
|
Nie do końca tak,
1 bieg będzie słabszy ale szybszy itd. a 5 bieg będzie nadbiegiem i paradoksalnie może się okazać , że na 4 biegu bedziesz mógł osiągnąć wyższą predkość niż na 5 biegu, |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Kwi 2005|, 2005 14:26
|
|
|
no to jeszcze nie jezdzi tak jak powinno. nie mam przedniej szyby ale podobno przyspiesza troche wolniej i ma dluzsze biegi. powazniejsze osiagi sprawdze jak juz bedzie z przednia szyba
pozdrawiam
maciek
p.s. i troche sie pozmienialo bo jest zalozony komp od 125 konnego scorpio. |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Kwi 2005|, 2005 11:10
|
|
|
czyli wyszlo na moje |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Kwi 2005|, 2005 14:28
|
|
|
no chyba tak ale to sie dopiero poierzy jak bedzie zlozony. czyli.....a sam juz nie wiem. nie moge siejuz doczekac. i ciekawe jak bedzie z przeklamaniami licznika to bedzie skrzynia z mk przerobiona na linke i zegary od coswortha calkiem ciekawa kombinacja.
pozdrawiam
maciek. |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Kwi 2005|, 2005 16:36
|
|
|
ja mam wklad licznika i linke od sciery. i co? działa. troche zawyza. cofne se wskazowke bedzie dobrze |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Kwi 2005|, 2005 18:52
|
|
|
no ja sie na tym nie znam to xxxxx skladal. jak nie bedzie dzialac to bede jezdzil z reklamacjami ale zawsze dzialalo to juz sobie marke wypracowal i wierze w to,ze bedzie ok.
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Cze 2005|, 2005 01:01
|
|
|
no to odebralem w koncu samochod. jak patrze na daty postow poczatku i tego sam w to nie moge uwierzyc ile to trwalo. wiec przyspiesza prawie tak dobrze jak na moscie od 2.0. most jest cichy i nie ma luzow(to jest normalnie super ) nie sprawdzalem Vmax bo mokro jest i pada. ale 160 km/h pojechal . a w zakretach trudniej zgubic przyczepnosc i go zarzucic. a zeby bylo smiesznie to istnieje ciche podejrzenie,ze ten most ma blokade. na asfalcie nawet suchym ciagna oba kola. to trzeba bedzie jeszcze sprawdzic(no chyba ze ktos wie czy 2.9 12V na recznej skrzyni miala to w serii??)
pozdrawiam
maciek
p.s jak sprawdze v max to dopisze, no chyba,ze nie bedzie sie czym pochwalic |
|
|
|
 |
|
|