$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Głowice?
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Głowice?
Autor Wiadomość
Waldi_L_N 
VM pa,pa!

Auto: Na szczęście bez Forda :D
Wysłany: |4 Sty 2007|, 2007 10:03   

Stefan każdy z nas ma swój fach, prawda? Ja nie będę za chirurga wycinał czyraków z tyłka, a on za mnie programował obrabiarek. Każdy z nas ma jakieś patenty, z których żyje.

[ Dodano: 2007-01-04, 16:17 ]
Czy może ktoś posiada uszkodzoną głowicę z VM? Potrzebuję kompletny szrot celem zrobienia przyrządu do testów bez zdejmowania swoich, no bo wtedy na parę dni unieruchomiłbym samochód.

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |4 Sty 2007|, 2007 23:58   

Witam! Mnie uczyli ze jak cos sprawdza sie poza miejscem w ktorym pracuje to trzeba zeby to miarodajne bylo stworzyc takie warunki w jakich pracuje.W tym przypadku CISNIENIE i TEMPERATURE.Chirurgiem nie jestem. :one: Pozdrawiam.Stefan.
Ostatnio zmieniony przez Stefan |5 Sty 2007|, 2007 00:14, w całości zmieniany 1 raz  

VIK 
KR673YV

Auto: BMW E38
Wysłany: |5 Sty 2007|, 2007 06:47   

w przypadku szczelności głowic wystarczy sprawdzanie płaszcza wodnego, tak ok. 5 barów ciśnienie, na zimno i gorąco, mozna też prześwietlać.

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |5 Sty 2007|, 2007 08:05   

Witam!
VIK napisał/a:
w przypadku szczelności głowic wystarczy sprawdzanie płaszcza wodnego, tak ok. 5 barów ciśnienie, na zimno i gorąco
-nijak to sie ma do rzeczywistych warunkow pracy.
VIK napisał/a:
mozna też prześwietlać.
-to bardzo skuteczna metoda sprawdzania pod warunkiem ze aparacik jest Ok. :one: Pozdrawiam.Stefan.

Waldi_L_N 
VM pa,pa!

Wysłany: |5 Sty 2007|, 2007 08:23   

VIK napisał/a:
zimno i gorąco, mozna też prześwietlać

U mnie stoi 8 rentgenów i penetracja UV, a w sieci jest 6 atm, i skoro starczy to dla norm ISO, to do wyrypanej głowicy też. Stefan, odpuść :evil: A jak są pory, to jest też największa impregnacja odlewów w Polsce.
Ostatnio zmieniony przez Waldi_L_N |5 Sty 2007|, 2007 08:34, w całości zmieniany 2 razy  

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |5 Sty 2007|, 2007 12:25   

Witam!
Waldi_L_N napisał/a:
U mnie stoi 8 rentgenów i penetracja UV, a w sieci jest 6 atm, i skoro starczy to dla norm ISO
-Bardzo ladnie!Tylko ze to do wykrywania raczej wad odlweniczych a nie starego ZMECZONEGO zelatwa!Tam jest troche inny rodzaj uszkodzen. :one: Pozdrawiam.Stefan.

Waldi_L_N 
VM pa,pa!

Wysłany: |5 Sty 2007|, 2007 14:07   

Stefan jesteś jak Chuck Norris, nie poddajesz się, nigdy. :-d
I jeszcze jedno. Ta głowica może jest zmęczona, ale na 100% nie jest żelastwem :dddddd
Ostatnio zmieniony przez Waldi_L_N |5 Sty 2007|, 2007 14:36, w całości zmieniany 2 razy  

Tlukas
[Usunięty]

Wysłany: |5 Sty 2007|, 2007 20:48   

Mam taką głowicę jakby co do testów. Tylko wysyłka chyba nie bardzo sie opłaci. Jakbyś sie do Katowic wybierał to daj znać to Ci dam za browarka:)

Waldi_L_N 
VM pa,pa!

Wysłany: |5 Sty 2007|, 2007 20:55   

Tlukasdzięki, sprawdzę w następnym tygodniu, może ktoś ode mnie będzie służbowo przejeżdżał przez Śląsk to by odebrał.
Bo faktycznie dla mnie nie po drodze. Specjalnie jeśli bym tam pojechał, to koszty przejazdu mam takie, żę bardziej mi się opłaca na miejscu wziąć tą teoretycznie dobrą uzbrojoną głowicę za 100. :)

Tlukas
[Usunięty]

Wysłany: |5 Sty 2007|, 2007 21:17   

Za 100zł to się nawet opłaci wziąść tą głowicę i niech sobie leży i czeka na wszelki wypadek:) pod warunkiem że 100% sprawna bo ta cena coś podejrzana jest. Daj mi wcześniej znać jakby co to sie zgadamy jakoś na tą moją głowicę.

Waldi_L_N 
VM pa,pa!

Wysłany: |6 Sty 2007|, 2007 07:02   

Ta cena to od mojego, pewnego szrociarza. Facet zwozi tylko forda i opla. Dzisiaj jadę do niego po zbiornik wyrównawczy z czyjnikiem, bo w moim go nie ma, to chyba zgarnę tą głowiczkę.

ssobie
[Usunięty]

Wysłany: |6 Sty 2007|, 2007 20:17   

Apropos sprzedaży: za dychę będzie ciężko - ja próbowałem przez ponad rok i w końcu dałem sobie spokój.

Pozdrawiam
Sławek

Waldi_L_N 
VM pa,pa!

Wysłany: |7 Sty 2007|, 2007 00:59   

A więc byłem po głowicę i zbiornik wody. Okazało się, że głowicę chyba sprzedał, a zbiornik fordowski do 2.5 TD tylko na pewno nie do oczatego. Ze zbiornikiem nie wiem ale na wtorek facet obiecuje mi komplet uzbrojonych głowic a w tym do zwrotu te które nie będą mi potrzebne. Na ile sprawne będą one to zobaczę za parę dni. On twierdzi, że dobre. Jeżeli ma rację to jest to największy magik od części jakiego znam, bo reszta rozkłada ręce.

[ Dodano: 2007-01-07, 01:01 ]
I jego koleś właśnie przywiózł oczatego sedana TD i puścił za 11k na obcych blachach! Hmmm, cud?

Pershing 

Auto: .
Wysłany: |7 Sty 2007|, 2007 01:19   

Waldi_L_N napisał/a:
Hmmm, cud?

Pozazdroscic - ja takich zdolnosci handlowych nigdy nie mialem :):

Waldi_L_N 
VM pa,pa!

Wysłany: |3 Lut 2007|, 2007 17:29   

No to ciąg dalszy porażek jeszcze przed rozebraniem:
mam wyciek płynu między głowicą(1) i blokiem od frontu, a z dwóch stron 3 głowicy są ślady, ale tu nie jestem pewien czy spod głowicy czy po prostu z zalewania zbiorniczka który jest nad nią. I co gorsza permanentny brak czasu na rozebranie.

Odpowiedz do tematu