|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Przekładka licznika do wersji z kompem pokładowym |
| Autor |
Wiadomość |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |11 Cze 2006|, 2006 22:19
|
|
|
| Damian_Lisu napisał/a: | | Czy zamki bez samochodzika są w jakiś sposób przygotowane do podłączenia tego ? |
tak maja dodatkowy mikrowylacznik w sobie |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Damian_Lisu [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Cze 2006|, 2006 21:52
|
|
|
Rafał A.(antek), proszę cię wytłumacz mi jak to jest z tymi zamkami bo już zgłupiałem.
Jako że wlutowałem diody przed modułem oświetlenia tak jak pisałem post wyżej i robiłem to po ciemku liczyłem się z tym że coś może z czasem odpaść. Stało się to dzisiaj. Objaw - po otwarciu przednich drzwi pasażera lampki oświetlenia zaświecały się tylko na 20 sek a drzwi były nadal otwarte. Okazało się że dioda odpadła ale zastanowiło mnie to jak podawany jest sygnał o otwarciu drzwi skoro z krańcówki nie było bezpośredniego połączenia do modułu. Zrobiłem test, zamknąłem ręką zamek (ten który łapie bolec na słupku) a otwarłem rączką wewnętrzną i moje zdziwienie lampka zaświeciła się (właśnie te 20 sek).
I tutaj moje zapytanie, czy jest to ten sam styk w zamku co steruje samochodzikiem i czy może orientujesz się jak jest to wysterowane z zamka ?
Mówiąc o wysterowaniu mam na myśli czy jest to + czy - bo wg TISa powinna być masa, a ja jakoś omomierzem nie mogłem wytropić tego kabelka we wtyczce modułu |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |12 Cze 2006|, 2006 22:10
|
|
|
| W zamku jest mikrowylacznik, i sadze ze jet to 2 kablowy przełacznik, czyni poprostu wlacznik zwarciowo rozwarciowy, niekoniecznie podajacy mase. A idzie on nie do modułu oswietlenia a do modułu alarmu i zegarow. Jesli masz alarm to i masz te wylaczniki w zamkach, bo są one wspolne, wystarczy odnalesc we wtyczce i podlaczyc odpowiedni uklad. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |12 Cze 2006|, 2006 22:20
|
|
|
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | ... poprostu wlacznik zwarciowo rozwarciowy, niekoniecznie podajacy mase. |
Na 100% podaje MASĘ przy zamknietych drzwiach.
Ale ten switch występuje tylko w wersji z podwójnym ryglowaniem. |
_________________ Always look on the bright side of life |
| Ostatnio zmieniony przez Adam_2000 |12 Cze 2006|, 2006 22:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Damian_Lisu [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Cze 2006|, 2006 06:33
|
|
|
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | A idzie on nie do modułu oswietlenia a do modułu alarmu i zegarow |
Czyli kabelek z zamków idzie sobie najpierw na alarm a następnie z alarmu na oświetlenie ?
| Adam_2000 napisał/a: | | Ale ten switch występuje tylko w wersji z podwójnym ryglowaniem |
Posiadam jak i alarm tak i podwójne ryglowanie. |
| Ostatnio zmieniony przez Damian_Lisu |30 Cze 2006|, 2006 12:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |