|
WIATRAK OD KLIMY SAM SIE WŁĄCZA ???? |
| Autor |
Wiadomość |
will [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Maj 2006|, 2006 21:35
|
|
|
| Panowie zabieram sie do odlaczenia wentylatora klimy ale jakos nie moge.Powiedzcie czy wypiecie tej białej kostki na dole to jest to czego szukam ??? chodzi mi oczywiscie o zaprzestanie bezsesnownej pracy wiatraka klimy. |
|
|
|
 |
skuter [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Maj 2006|, 2006 21:48
|
|
|
| odłacz sobie najlepiej bezpiecznik nr 35 w podłużnej skrzynce bezpieczników ,ja tak zrobiłem i mam to z głowy.Jak odłaczysz wtyczke to zawsze bedzie ci sie lała tam woda a po co?? wydaje mi sie że bezpiecznik jest lepszym wyjsciem. |
|
|
|
 |
will [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Maj 2006|, 2006 21:51
|
|
|
| Speedo napisał/a: | | biala kostka na dole to moze byc wszystko, wtyczka od wiatraka znajduje sie po prawej stronie chlodnicy (stojac przodem do samochodu to po lewej), od strony zderaka mniej wiecej w polowie wysokosci chlodnicy. Jak znajdzies zmozesz smialo odpiac, zreszta powinno byc widac kabel idacy z wiatraka do wtyczki, jest pod smiglem ukryty w takim plasikowym precie ale na obrzezu sie ujawnia przeciez |
Z Twojego opisu wynika ze to wlasnie ta biala kostka.Czyli wypiac kostke czy lepiej bezpiecznik.Kostke najwyzej zaizoluje zeby woda sie nie dostawala a moze lepiej zeby bezpiecznik został w razie czego. |
|
|
|
 |
skuter [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Maj 2006|, 2006 22:46
|
|
|
| według ksiażki to jest tylko wiatrak 30A i nic wiecej |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |8 Maj 2006|, 2006 22:52
|
|
|
| pomijajac ze kolega raczej dlugiej skrzynki bezp w roczniku 87 to nie ma. Wypnij kostke, tyle ze ona chyba okragla jest |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
skuter [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Maj 2006|, 2006 23:05
|
|
|
A to zonk!!
no to wegług ksiażki jest to umiejscowione w dodatkowej skrzynce nad schowkiem kolor RÓŻOWY 30A wentylator.
A kolega zrobi jak bedzie chciał |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |8 Maj 2006|, 2006 23:10
|
|
|
| dodatkowa skrzynka nad schowkiem a podluzna skrzynka kolo akumulatora to 2 rozne rzeczy |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
skuter [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Maj 2006|, 2006 23:14
|
|
|
| Rafał A.(antek), a czy kolega wszystko wiedział od razu???czy sie uczył po trochu.A mam ksiażke to chciałem pomóc koledze w rozwiazaniu problemu. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |9 Maj 2006|, 2006 00:06
|
|
|
| no to jak masz ksiazke to przecie tam jak WÓŁ stoi roczniki do 92 i po 92 jest ładnie rozgraniczone w opisach skrzynki bezpiecznikow. |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
will [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Maj 2006|, 2006 16:45
|
|
|
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | Wypnij kostke, tyle ze ona chyba okragla jest |
Wiesz co taka okragłą to mam raczej od czujnika cisnienia a do wiatraka wlasnie taka biała.zadnej innej nie zauwazylem. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |9 Maj 2006|, 2006 17:07
|
|
|
| will napisał/a: | | Wiesz co taka okragłą to mam raczej od czujnika cisnienia | no i w sumie po jej wypięciu wiatrak powinien przestać chodzić bo to czujnik ciśnienia zamyka obwód zasilania wiatraka klimy. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
will [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Maj 2006|, 2006 17:23
|
|
|
| Struna napisał/a: | | no i w sumie po jej wypięciu wiatrak powinien przestać chodzić bo to czujnik ciśnienia zamyka obwód zasilania wiatraka klimy. | U mnie po wypieciu tej wtyczki od czujnika cisnienia wiatrak dalej napiera. |
| Ostatnio zmieniony przez will |9 Maj 2006|, 2006 17:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |9 Maj 2006|, 2006 17:26
|
|
|
| dziwne - ale może faktycznie jeszcze jakiś czujnik na chłodnicy od klimy jest do temperatury |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
will [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Maj 2006|, 2006 17:28
|
|
|
| Struna napisał/a: | | dziwne - ale może faktycznie jeszcze jakiś czujnik na chłodnicy od klimy jest do temperatury |
wychodzi na to ze faktycznie jest. |
|
|
|
 |
banan1976 [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Maj 2006|, 2006 17:52
|
|
|
| witam a ja mam takie pytanie wczesniej cztałem ze wentylator klimy idzie na pierwszy ogien po osiagnieciu wysokiej temperatury wody ,to w jakiej temp włanczają sie wentylatory głowne od chłodnicy bo od dwóch lat włancza mi sie tylko wentylator klimy,o ile mi wiadomo to czujnik temp wody ma zakres 100-110 stopni przy 100 włancza sie jeden wentyl a przy 110 stopni drugi wentyl,na zegarach nie ma podziałki na temperature wody w silniku 2.0 dohc,czy te czerwone pole na wskazniku temp to jest 100-110 stopni bo ostatnio zostawiłem go na wolnych obrotach wskaznik temp doszedł do połowy skali i odpalił sie wentyl od klimy po jakims czasie wskaznik temp doszedł prawie do czerwonego pola i wymiekłem bo pierwszy raz doprowadziłem go do takiej temp i wentyle ani drgną czy powinienem go jeszcze bardziej nagrzac bo jezeli tak to po co sa te wentyle skoro jeden od klimy daje sobie rade dodam ze do tak wysokiej temperatury doprowadziłem go po odłaczeniu wentylatora klimy.... |
|
|
|
 |
|
|