|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
ABS i znow i dalej nieszczesny ABS, ale dziwny problem |
| Autor |
Wiadomość |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |13 Kwi 2006|, 2006 22:06
|
|
|
| nianiu napisał/a: | | zapomniałem dodać że silnik pompy absu tykał jak zegarek przy włączonym zapłonie |
No to zajrzyj do FAQ i poczytaj, jak sobie z tym poradzić |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
nianiu [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Kwi 2006|, 2006 20:51
|
|
|
| Adam_2000 napisał/a: | | No to zajrzyj do FAQ i poczytaj, jak sobie z tym poradzić |
czytałem FAQ szczerze powiem,że za każdym razem kiedy to czytam musiałbym wymienić cały układ ABS ale nie oto chodzi nie prosze oto żeby ktoś mi to zrobił tylko podsunął jakiś punkt zaczepienia co mogło sie zepsuć i jak to sprawdzić nigdy nie miałem styczności z absem naprawde nie wiem jak się z tym uporać
wesołych świąt |
|
|
|
 |
Adam_2000

|
Wysłany: |14 Kwi 2006|, 2006 21:01
|
|
|
| Odłącz silnik pompy od modułu i podłącz go na chwilę bezpośrednio do akumulatora. |
|
|
|
 |
nianiu [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Kwi 2006|, 2006 21:31
|
|
|
ze dwie minuty się kręcił pod aku i dalej nic
[ Dodano: 2006-04-14, 21:44 ]
czy może lepiej kupić interfej i zacząć od tego bo myśle że to szukanie igły w stogu siana
i co myśicie o tym sprzęcie
http://www.allegro.pl/ite...wm_vpw_can.html |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |14 Kwi 2006|, 2006 23:06
|
|
|
| no ale skoro wiesz ze masz padniety moduł ABSu to co chesz z nim wykombinowac? wymianka i tyle |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
nianiu [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Kwi 2006|, 2006 14:29
|
|
|
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | no ale skoro wiesz ze masz padniety moduł ABSu to co chesz z nim wykombinowac? |
witam jeśli wiedziałbym co boli mojego wielorybka to bym nikomu głowy nie zawracał a wracając do tematu to byłem podłączyć moją maszynke pod kompa i pokazał że coś z (obwodem pompy absu) więc prośba do osób które wiedzą co zrobić żeby abs ożył
Wielkie dzięki za każdą odpowiędz |
|
|
|
 |
Adam_2000

|
Wysłany: |18 Kwi 2006|, 2006 14:58
|
|
|
| nianiu napisał/a: | | byłem podłączyć moją maszynke pod kompa i pokazał że coś z (obwodem pompy absu) więc prośba do osób które wiedzą co zrobić żeby abs ożył |
nianiu, toż przecież masz odpowiedź...
Chyba, że chcesz wiedzieć co dalej robić krok, po kroku...
1. podłącz się miernikiem pod zasilnie silnika pompy i sprawdź napięcie w czasie pracy
2. sprawdź główne zasilanie pompy i sterownika
3. sprawdź masy j/w
... jest tego jeszcze trochę, ale bez dokładnej znajomości układu będzie Ci jednak ciężko cokolwiek zdiagnozować.
Przy tego typu pracach wymagana jest znajomość elektroniki, więc podawanie gotowych przepisów naprawy mija się z celem, a może być nawet bardzo szkodliwa (łatwo coś zjarać). |
| Ostatnio zmieniony przez Adam_2000 |18 Kwi 2006|, 2006 14:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
nianiu [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Kwi 2006|, 2006 15:30
|
|
|
Adam_2000,
dzięki za szybką odpowiedz postaram się jednak to uruchomić oczywiście w granicach rozsądku bo elektronika to dla mnie czarna magia |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |