|
Większa moc w Cossim |
| Autor |
Wiadomość |
Cichy_Cossi [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Lis 2004|, 2004 19:25 Większa moc w Cossim
|
|
|
Czy wiecie może, jak mozna tanim kosztem zwiększyć moc w cossim???
Wlaśnie mam go u mechanika, więc może wykorzystam to, i zwieksze przy okazji scorupce moc
W tej chwili mam strumienice zamiast katalizatora i pusty wydech... kumple mi mówią , ze moja scorupka ma odglos jak samoch WRC ( i troche za glosno) ale jest ok :Z góry wielkie dzięki
szerokiej drogi |
|
|
|
 |
seru123 [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Lis 2004|, 2004 20:31
|
|
|
Moze zalozenie normalnego ukladu wydechowego pomoze ...........ludzie ze sporym doswiadczeniem pracowali nad tym coby go zgrac z silnikiem ......
pzdr
ss
p.s.
no i mniejszy wstyd jezdzic.....:)) |
|
|
|
 |
maakee [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Lis 2004|, 2004 00:29
|
|
|
| Zgadzam się z przedmówcą. Czy czasem wstawienie strumienic i pustych tłumików nie spodowało wzrostu zuzycia paliwa, często sie tak zdaża, spada też moc. Jest pare firm które profsjonalnie zajmują się tuningiem wydechu dzięki czemu nie wzrasta zuzycie paliwa, poprawia się przyspieszenie i wcale nie musi być głośno. Pomyśl również nad wymianą kolektorów na sportowe, stalowe. |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Lis 2004|, 2004 07:59
|
|
|
Witam
puste tlumiki nic nie daja bo tworza sie w nich zawirowania ktore prozaicznie obnizaja moc... ale strumienica jak najbardziej plus dobre sportowe tlumiki moze byc uklad podwojny zeby aby spaliny szybciej wylatywaly a nie jak jest fabrycznie ostatni tlumik wspolny, poza tym mozna poszukac lepszych walkow rozrzadu ale w cossim sa az 4 takze koszt kosmiczny no i zmienic mape wtrysku tym z taki modyfikaciami juz mozna poszalec:) chociaz fabryczne blisko 200KM tez nie jest malo poza tym mozna manulala poszukac od sierry WRC (da sie to kupic) ktory ma 7 biegow i pasuje do silnikow scorpia z takimi modyfikacjami czasy przyspieszen powinny byc lepsze a V-max zalezy od przelozen w skrzyni i na moscie (np wstawiajac most od 2.4 mozna poprawic przyspiesznie silnika 2.9 ale spadnie V-max.) ale cos za cos
pozdrawiam
ps. no niestey tuning mechaniczny jest bardzo drogi dobze zaczac od elektroniki silnika ale do tego trzeba mies hamowie podwoziowa i pozadnego tuningowca |
|
|
|
 |
Pershing

Auto: .
|
Wysłany: |10 Lis 2004|, 2004 11:00
|
|
|
| Tak jak mowili przedmowcy. Samemu i działając "na oko" mozna co najwyzej pogorszyc osiagi. Zarowno z dolotem (stozki i inne cuda) jak i wydechem (wywalanie tlumikow, nieodpowiednie strumiennice i tlumiki). Samemu jesli sie nie ma odpowiedniej wiedzy lepiej sie za to nie brac. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |10 Lis 2004|, 2004 12:43
|
|
|
| Ano dokladnie - zamontowany na zbyt krótkim lub zbyt długim ptrzewodzie stożek pogorszy tylko sprawę, to samo ze strumienicą - jeżeli masz ją wstawioną w miejsce katalizatora to może sie to skończyc podpalaniem zaworów i uszkodzeniami uszczelki głowicy. Tak jak koledzy proponują - załóż konkretny wydech a nie puste baniaki bo tylko silnik męczysz - zainwestuj w zmiane mapy zapłonu, dobrze zrobiony dolot powietrza i zobaczysz jak Ci będzie śmigało. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
sierars1 [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Lis 2004|, 2004 18:18
|
|
|
Witam
Swego czasu swego chciałem podrasować do 300 koników i pojechałe mdo firmy która się w tym specjalizuje i spytałem ile będzie kosztować modyfikacja silnika więc odparli że się nie opłaca bo koszt może wynieść 10tyś lub więcej że względu na zmiane skrzyni bo automat tego nie wytrzyma i poradzili jak już to zprzedać dołożyć te pieniądze i kupić coś takiego gdzie wystarczy wsadzićczipa czyli S2 lub S4 i napewno będe zadowolony jak podmachą będzie śmigało ponad 300 kucy.
Ale jednak wolałem zostać przy cossim komfort nie jest porównywalny z eskami.
Pozdrawiam
Jacek M.
SIERARS1 2.9 24V COSWORTH |
|
|
|
 |
IBOL [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Kwi 2005|, 2005 14:38
|
|
|
| O rany, Wy to macie problemy - czy 200 kucy pod macha, tez po pewnym czasie kazdemu codziennieje jak mnie 120 w DOHCu? |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |11 Kwi 2005|, 2005 14:10
|
|
|
no niestety - zwłaszcza, że tyle to masz książkowo - wybież sie na hamownie to jak 70 -80 na gazie będziesz miał z tych 120 to wszystko - więc jak ma nie spowszednieć |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
|
|