|
Padł kierunek |
| Autor |
Wiadomość |
maca_maca [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Cze 2006|, 2006 08:50 Padł kierunek
|
|
|
Witajcie Barcia Scorpio !!
No dawno sie nie odzywałęm (nie miałęm poprostu problemu ) od paru dni padł mi kierunek lewy ale co okazuje się nie na całej długości auta ale tylko z tyłu. Jak włączam kierunek lewy to po 1 nie świeci się strzałka na desce , przerywacz napierd.. bardoz szybko i generalnie effekt jest taki jakby padłą żaróweczka z tyłu ale co okazuje się nie prawdą. Sprawdzałem jest ok(zaróweczka)
zaczełem bawić się główną skrzynką bezpieczników od dołu i co ciekawe nagel zadziałał kierunek i działa poprawnie ale naprzemian z światłąmi pozycyjnymi. A jak nacisnę stop to wszytko umiera. Nie ma awaryjnych, i tego cholernego bębę bębę pod świateł i otwartych drzwi.
Myślę że czekam mnie rozbiórka skrzynki bezp. czy mozę macie inne pomysły ?
pozdrawaim all
:692: |
|
|
|
 |
maca_maca [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Cze 2006|, 2006 08:53
|
|
|
cholera pytanei czy dam sobie rady z naprawą ?
no szukałem na FAQ ale zadnych fotek jak to wygląda w środku nie znalazłem |
|
|
|
 |
maca_maca [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Cze 2006|, 2006 09:59
|
|
|
na to nie sztuk awyslac komuś ale samemu zrobic tak żeby jak najmneij kasy w to włożyć |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |8 Cze 2006|, 2006 10:29
|
|
|
| maca_maca napisał/a: | | samemu zrobic tak żeby jak najmneij kasy w to włożyć |
no i spierdzielić przy okazji |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
maca_maca [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Cze 2006|, 2006 11:03
|
|
|
| Struna napisał/a: | | spierdzielić | eee jestem pełen nadzieji. poprostu ją na początek wyciągnę. to chyba jej nei zepsuje a potem zobacze jak sie nei da jej ładnie rozebrac i poptrzeć do środka to wdedy będę się martwił |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |8 Cze 2006|, 2006 11:06
|
|
|
| spoko, da się rozebrać i naprawić - ale robota przejebana i żmudna a czasem trzeba poprawki robić. Co się naklniesz przy tym na pojebanego konstruktora tejże skrzynki to Twoje - normalnie nie rozumiem po jakiego grzyba tego typu skrzynki zaczęli wstawiać skoro te w MK1 były prawie niezniszczalne. |
|
|
|
 |
maca_maca [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Cze 2006|, 2006 11:07
|
|
|
| chcieli lepiej a wyszło gorzej moz eto był polski konstruktor?? |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |8 Cze 2006|, 2006 11:08
|
|
|
| maca_maca napisał/a: | | moz eto był polski konstruktor?? | u nas się sensowne rzeczy wymyśla - tylko nikt tego nie chce łyknąć niestety. |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Cze 2006|, 2006 11:08
|
|
|
wlacz sobie kierunek ten co nie dziala dostan sie do kabli nad pedalmi(ta cala gruba wiazka) i sprobuj je docisnac do skrzunki jak zacznie dzialac albo cos sie zmieni to masz jasnosc ze to skrzynka. dociskanie u mnie pomoglo ale na krotko potem peklo to w co ten kabel wlazil i nie dzialalo juz wcale...
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
maca_maca [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Cze 2006|, 2006 11:12
|
|
|
| mmmk napisał/a: | | sie zmieni to masz jasnosc ze to skrzynka | no to wlaśnie tak jest bo jak dociskam to albo jest kierunek ale pada klakson i światła poz. albo jak nie ma kierunku to zato ejst klakson ale kierunek jest zwarty z światełm stop i generalnie jak ruszysz kablami tak się stanie czyli napewno skrzynka
Ps mam pytanie czy jak odepnę wszytkie wtyczki od dołu to czy muszę je zapisywać w jakeij kolejności je wyciągam czy inaczej zadam pyt. czy jest możliwość żeby inaczej wsadzić wyciągnętą wtyczkę niż porawnie ? (żeby czegoś nie zjeb..) |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |8 Cze 2006|, 2006 11:16
|
|
|
mają wcięcia które uniemożliwiają teoretycznie pomieszanie - ale jak się okazało sporo polaków potrafi i udało im się to jakoś wepchnąć |
|
|
|
 |
maca_maca [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Cze 2006|, 2006 11:20
|
|
|
| nosłyszałem jak się popieści to się zmieści |
|
|
|
 |
Aneta

Auto: Jeepnięta 5.7 HEMI
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 21 Kwi 2004 Skąd: Poznań
|
Wysłany: |8 Cze 2006|, 2006 11:28
|
|
|
http://www.fordscorpio.co.uk/fusebox.htm To wieloryb, ale o ile jarzę różnic nie ma. W razie by były, niech koledzy skorygują moją (nie)wiedzę |
_________________ Pozdrawiam - Aneta |
|
|
|
 |
maca_maca [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Cze 2006|, 2006 11:32
|
|
|
Aneta
dzięki za fotki ale przeraziłem się bo zaczynam się zastanawiać czy sam sobie dam rady w 1 dzień |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |8 Cze 2006|, 2006 11:49
|
|
|
| maca_maca napisał/a: | | przeraziłem się bo zaczynam się zastanawiać czy sam sobie dam rady w 1 dzień | ja kiedyś w dwie osoby całą noc ryliśmy - a i tak potem światła coś nie działały. |
|
|
|
 |
|
|