|
Podgrzewanie przedniej szyby |
| Autor |
Wiadomość |
MAREKKRAKÓW [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Mar 2006|, 2006 14:32 Podgrzewanie przedniej szyby
|
|
|
Mam problem bo nie grzeje mi przednia szyba.
Sprawdziłem przekaźnik nr 18 i bezpieczniki 38 i 41 w małej skrzynce i jest ok .
Sprawdziłem też włącznik i chyba dobry bo daje impuls lecz nie świeci dioda potwierdzający włączenie i szyba nie grzeje.
Może ktoś wie jaki może być powód i co trzeba jeszcze sprawdzić
Na przekaźniku nr 18 ten od włączenia grzania jest napięcie na stykach głównych ale brak sterowania od przełącznika.
Sprawdziłem skrzynkę bezpieczników czy jakieś styki nie zgniły lub kable i skrzyneczka jest jak nowa.
Proszę o pomoc może ktoś wie jak idą przewody od włącznika w wiązce i gdzie jest sterownik od czasu ogrzewania przedniej szyby.
I pytanie czy można sprawdzić grzanie szyby przez podłączenie bezpośrednie do akumulatora.
Dzięki za każdą poradę Pozdrawiam
Marek |
|
|
|
 |
MAREKKRAKÓW [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Mar 2006|, 2006 15:06
|
|
|
[size=24][color=indigo][color=red]Czemu kolega taki nerwowy
Nowym użytkownikom powinno się pomagać i nie traktować jako ciemniaka
Tak szukałem tam i konkretnego przypadku takiego jak opisałem niema.
Kolega jako adminisdtrator powinien grzecznie przekierować i pomóc a nie od razu się denerwować.
Ktoś kto siedzi w temacie długo i zna problem to szczególnie powinien włączyć się a nie karać.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
michalkrak [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Mar 2006|, 2006 15:09 pzednia szyba
|
|
|
witam ja mialem tak w poprzednim scorpio wyjelismy kilka razy bezpiecznik i wszystko wrócilo do normya a jak nie pomoże to szukaj w problemach...
witamy kolejnego skorpiacza z krk....
speedo nie tak ostro bo nik niedlugo nie bedzie chcial klikać, każdy kiedyś tu zaczynal i pisal co i gdzie popadnie...
Marek napweno gzies jest...... ale masz racje z tym banowaniem ..... ostatnio ostro wszystkich traktują.... |
| Ostatnio zmieniony przez michalkrak |11 Mar 2006|, 2006 15:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
MAREKKRAKÓW [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Mar 2006|, 2006 15:29
|
|
|
Dziękuję za radę jeszce raz napiszę NOWYM POWINNO SIĘ POMAGAĆ
Kolega z treści odpowiedzi udzielonej powinien wyciągnąć wnioski.
Dla informacji to mój scorpiak to tylko hobby bo podoba mi się silnik i wygląd.
Dla twojej informacji to moje podstawowe auto to BMW X5 plus z 2006 roku i parę innych i traktuję moje scorpio jako zabawę i myślałem że na tym forum to pomagają.
Nie jestem osobą której niechce się szukać tylko jeszcze raz powtarzam NOWYM POMAGAMY.
Jeszcze raz proszę o pomoc
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
MAREKKRAKÓW [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Mar 2006|, 2006 15:55
|
|
|
Tych x trochę więcej tylko ja twierdzę że ludzie są równi a nie biedni i bogaci a kolega samym pisaniem na forum takich uwag się wywyższa
Mam ostanie pytanie do kolegi.
Gdzie konkretnie jest opisany taki przypadek jak ja opisałem w prośbie o pomoc
jak kolega znajdzie odpowiedz na moje pytanie to proszę o 10 ostrzeżeń i oświadczam że nigdy się tu niepojawię.
A jak kolega nie pomoże to proszę o usunięcie ostrzeżenia i traktowanie ludzi poważnie na własnym forum.
Jak koledze nie chce się pomóc i umie tylko kierować każdego do szukaj to przepraszam za określenie że z odpowiedzi udzielonych w tym temacie można napisać książkę.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
MAREKKRAKÓW [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Mar 2006|, 2006 16:05
|
|
|
Tak samochód podczas normalnej pracy przy pracującym silniku
Dzięki |
|
|
|
 |
michalkrak [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Mar 2006|, 2006 16:10 szyba
|
|
|
panowie spokojnie.....
tak nie można zamiast poradzic to sie czepiacie ... bezsensu.........
nie wszyscy wszystko wiedzą czy na odpalonym czy nie ..jakim nikt nie podpowie to nie bedą wiedzieć i odrazu nerwówka.....
chyba po to jest to forum aby pomagac .......? tak do tej pory mi sie zdawalo.... |
| Ostatnio zmieniony przez michalkrak |11 Mar 2006|, 2006 16:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
MAREKKRAKÓW [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Mar 2006|, 2006 16:21
|
|
|
Ostatnio przepaliły się żarówki w panelu klimatronic i w przełączniku świateł drogowych ale to wszystko po czasie kiedy przestało działać ogrzewanie szyby ja ten samochód kupiłem dla żony w lutym i od poprzedniego właściciela mam komplet dokumetów i szyba była wymieniana w serwisie Forda jak wszystko w nim buło robione w serwisie.
Mam dość serwisów i chciałbym coś zrobić sam tak dla oderwania się od pracy.
W tym samochodzie wszystko działało ok. za wyjątkiem ogrzewania szyby.
Dziąki |
|
|
|
 |
MAREKKRAKÓW [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Mar 2006|, 2006 16:29
|
|
|
Tak jest to jest grzana szyba ona działała po wymianie jakiś miesiąc i potem przestała
kabelki koło podszybia są nawet widać połączenia po wynianie na konektorach
połączenia sprawdzone są ok |
|
|
|
 |
MAREKKRAKÓW [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Mar 2006|, 2006 16:48
|
|
|
Z tego co widać to zasilanie szyby z prawej i lewej strony wchodzi od dołu podszybia
Może te kable biegną wyżej ale tego nie zobaczę |
|
|
|
 |
Aneta

Auto: Jeepnięta 5.7 HEMI
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 21 Kwi 2004 Skąd: Poznań
|
Wysłany: |11 Mar 2006|, 2006 16:50
|
|
|
Góra i dół. |
_________________ Pozdrawiam - Aneta |
|
|
|
 |
MAREKKRAKÓW [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Mar 2006|, 2006 17:02
|
|
|
Ja widzę na dole dwa kable jeden jest połączony przez standardowy konektor a drugi kabel biegnie do góry.
ten co biegnie do góry to jest drut 2,5 mm2 natomiast ten co idzie do konektora to też jest drut a po przejściu przez konektor to linka 2,5 mm2 |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |12 Mar 2006|, 2006 04:09
|
|
|
| MAREKKRAKÓW napisał/a: | | NOWYM POWINNO SIĘ POMAGAĆ |
Forum jako baza wiedzy jest pomocą
| MAREKKRAKÓW napisał/a: | NOWYM POMAGAMY.
Jeszcze raz proszę o pomoc |
Jasne, a starym to juz nie? czy sadzisz ze jako NOWY masz mieć szczegolne przywileje? bo jesli tak to niestety się mylisz, i chwalenie sie swoim BMW za xxxzł w tym nie pomoze.
| MAREKKRAKÓW napisał/a: | | scorpio jako zabawę i myślałem że na tym forum to pomagają. |
tak pomagamy gdy pytanie jest zadane w sensowny sposob, i jesli nie było na ten temat napisane juz wszytkiego po 15 razy, bo pisanie 16 raz mija sie z celem, ponadto tobie zjaje sie ze jestes jedyny i twoj problem jest unikatowy, a my juz zieleniejemy od powtarzajacych sieproblemow ktore zostały rozwiazane na 200 000 sposobow.
Naddto zadajesz pytanie samemu sobie odpowiadajac wlasciwie nanie, i wskazujac przyczyne usterki.
| Cytat: | | tak nie można zamiast poradzic to sie czepiacie ... bezsensu......... |
mozna radzic jak jest o czym radzic. a czepiac sie bedziemy, bo inaczej dojdziemy do kuriozum |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
| Ostatnio zmieniony przez Rafał A.(antek) |12 Mar 2006|, 2006 04:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |12 Mar 2006|, 2006 04:11
|
|
|
| MAREKKRAKÓW napisał/a: | | I pytanie czy można sprawdzić grzanie szyby przez podłączenie bezpośrednie do akumulatora. |
tak mozna, normalne urzadzenie elektryczne 12V
| MAREKKRAKÓW napisał/a: | | Na przekaźniku nr 18 ten od włączenia grzania jest napięcie na stykach głównych ale brak sterowania od przełącznika. |
sam sobie odpowiedziałes gdzie lezy problem w takim razie. Wiec o co szum? zprawdz przełacznik, ew zewrzyj styki przłęacznika i zobacz czy zadziała przekaźnik |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
| Ostatnio zmieniony przez Rafał A.(antek) |12 Mar 2006|, 2006 04:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Mar 2006|, 2006 09:21
|
|
|
| Słuchajcie ten schemacik który wrzuciła Aneta może odności sie także do mk1?podpiecia do szyby są podone?? |
|
|
|
 |
|
|