|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
turbina nie dziala |
| Autor |
Wiadomość |
mistrzuniu26 [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lip 2008|, 2008 22:25 turbina nie dziala
|
|
|
| witam mam scorpio 2.5 TDI 97r i chyba coś jest z turbina bo nie wchodzi na obroty tak jak powinien przy 2200obr/min. Po krótkich oględzinach łopatki są suche i nie ma śladu oleju w turbinie a wirnik kręci sie luźno i nie ma luzów.Ostatni działo sie coś takiego ze przy 2000obr/min jakby sie lekko załączyła ale po zwiększeniu obrotów znów mul a dziś załączyła sie na dobre i było słychać jak gwizdała i dostał od razu kopa a potem znowu przestała działać i znowu to samo. Co może być????? czytałem trochę o tym zaworze EGR ale on wygląda w porządku i membrana na nim jest cala. Pomóżcie proszę bo nie idzie jeździć. Pozdro |
|
|
|
 |
slawektg

Auto: Merkur XR4Ti XXXKM
|
Wysłany: |9 Lip 2008|, 2008 19:03
|
|
|
| Moze powinienes uwazniej przeszukac forum..organoleptyczne sprawdzenie turbiny jest opisane.jezeli jednak faktycznie raz slychac,raz nie,to moze byc waste gate.co do reszty to moze byc uszkodzona pompa,Maf,Map,lub popekane wezyki podcisnienia.pzdr |
_________________ 806 turbo,XR4 turbo czyli biTURBO!!!!!JAK TURBO NIE DYMA,TO SILNIKA NI MA!!!! |
|
|
|
 |
mistrzuniu26 [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Lip 2008|, 2008 20:22
|
|
|
| witam. jako powinien chodzic zawor waste gate w scorpio 2.5tdi???? Bo umnie chodzi bardzo lekko i jak zasysam powietrze a potem dmucham w ten wezyk to zawor otwiera i zamyka ta dzwignie w turbinie bez zadnego oporu. czy tak ma byc ???? bo ogolnie nie dziala mi turbina ale czasami sie zalaczy na chwile. pozdro |
|
|
|
 |
Platyn [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Lip 2008|, 2008 22:36
|
|
|
u mnie tego zaworu ręką nie idzie ruszyć nie mówiąc o dmuchaniu
[ Dodano: 2008-07-16, 20:53 ]
a tak odnośnie. To przy jakich obr turbo zaczyna działać? bo u mnie wyczuwalna różnica jest już przy 1800obr/min. |
|
|
|
 |
arturrrr [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Sie 2008|, 2008 22:00
|
|
|
| Platyn napisał/a: | | a tak odnośnie. To przy jakich obr turbo zaczyna działać? bo u mnie wyczuwalna różnica jest już przy 1800obr/min. |
2100-2200 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |