$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - prawy przedni kierunkowskaz
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
prawy przedni kierunkowskaz
Autor Wiadomość
szamcio
[Usunięty]

Wysłany: |2 Lut 2006|, 2006 09:21   prawy przedni kierunkowskaz

Witam.Może to drobiazg,ale denerwujący.Co jakis czas przestaje działac prawidłowo prawy przedni kierunkowskaz-tzn w ogóle nie świeci.Za jakiś czas jest ok. Żarówka ok, styki wyglądają też na dobre. Może jakieś inne sugestie??? Gdzie szukać?
NIe powinno to być związane, ale jakiś czas temu była dziwna przypadłośc - na moment auto straciło moc na gazie, przestało jakby jechać, przełączyłem na benzynę, ożyło, za moment na gaz i juz jest ok
Pozdrawiam
Szamcio

Aro 

Auto: 2 x 2,9: 91/96; noLPG/LPG; ghia/ghia
Wysłany: |2 Lut 2006|, 2006 09:38   

W MK1 po drodze od kierunku jest jeszcze jakaś złączka - obejrzyj. Poza tym warto sprawdzić jakość połączeń mas - są sprowadzone w okolice reflektora.

maca_maca
[Usunięty]

Wysłany: |2 Lut 2006|, 2006 11:04   

Witajcie ja miałej jazdy z kierunkami oto moja hstoria:
czasem nie diałał lewy kierunek ale na całej dlugości auta. Jak włączałem awaryjne to wtedy się naprawiało ale ta metoda nie długo też padła. i po jakimś czasie gdy dobrałem się do styków w bezbiecznikach to zadziałało cudem. :) co zrobiłem ? poprostu mocno nacisnełem całą kopułkę gdzie są bezpieczniki niejako ściskając wszytkie styki podspodem i zadziałało i działa do tej pory
Marcin.

Jedrek
[Usunięty]

Wysłany: |2 Lut 2006|, 2006 11:23   

Mogą być przypalone styki przekaźnika i nie zawsze łączy, albo się przycina.

maca_maca
[Usunięty]

Wysłany: |2 Lut 2006|, 2006 11:37   

ja przekaźnik mam za kierownicą ale u mnie jeszcze była inna jazda
bo jak zdjęłem całe to badziewie do kierunków łącznie z przekaźnikiem to okazało się żę rozlutowały się takie malutkie blaszki które idą od przejściówki do przekaźnika
może to to Sprawdź
Ale ma pyt czy nie działa ci cała strona czy tylko jeden kierunek ?

misio_23
[Usunięty]

Wysłany: |2 Lut 2006|, 2006 11:50   

... Szymcio pisze że przedni prawy - Szymcio - szukaj tak jak radzi Aro , gdyby była to wina przekażnika ta pada cała strona / na awaryjnych będą świeciły bo w przekaźniku to osobna ścieżka / szukaj na wiązce łączenia / kostki / sprawdź masę , zobacz styki w samej oprawce żarówki , sól była na drodze więc coś przyśniedziało .
... i do roboty :mrgreen: a potem napisz ..

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |2 Lut 2006|, 2006 11:51   

dociskanie dziala ale tylko chwile ja tez iles tam czasu tak robilem ale w koncu nadszedl dzien,ze nioe dzialal wcale na szczescie prawy bo latwiej bez niego sie jezdzi. pomoglo rozebranie skrzynki bezpiecznikow a w mk2 z 93 roku obstawialbym raczej to samo...
pozdrawiam
maciek

maca_maca
[Usunięty]

Wysłany: |2 Lut 2006|, 2006 11:57   

misio_23 napisał/a:
/ na awaryjnych będą świeciły bo w przekaźniku to osobna ścieżka /

umnie to było tak że i potem awaryje chodziło tylko na jednej stronie

szamcio
[Usunięty]

Wysłany: |2 Lut 2006|, 2006 11:58   kierunek

Właśnie nie działa tylko jedna żarówka, więc skrzynkę, przakażnik, przerywacz na razie wykluczam. Ja mi autko wróci to poszukam osobiście przy żarówce, kostce połączeniowej, masie (choć światła działają ok). Pewnie to sól, ale napiszę. Dzięki za sugestie
szamcio

maca_maca
[Usunięty]

Wysłany: |2 Lut 2006|, 2006 11:58   

mmmk napisał/a:
dociskanie dziala ale tylko chwile

no niestety wiem będzie mnie czekało to jeszcze ale narazie sie cieszę z tego że działapewnei potem to mnie :572:

misio_23
[Usunięty]

Wysłany: |2 Lut 2006|, 2006 12:16   

... za kierunkowskazy odpowiada bezp nr. 29 - ale on też odpowiada za elektryczne otwieranie przednich szyb , św. hamowania i św. cofania - więc nie tu będzie przyczyna ... :wink:

dot. modeli od lutego '92
Ostatnio zmieniony przez misio_23 |2 Lut 2006|, 2006 15:50, w całości zmieniany 1 raz  

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |2 Lut 2006|, 2006 12:25   

mk2 ma ze skrzynki wyprowadzone osobne kabelki do kierunkow. tak mi mowili jak mi naprawiali (tyle,ze mi boczny nie dzialal) a podobny przypadek mial Piraniaa i zrobil to sobie sam. no i moja teoria odnosnie kabelkow sie u niego potwierdzila. uderz do niego na PW jak sam sie nie odezwie i moze ci w tym pomoc
pozdrawiam
maciek

ARUS
[Usunięty]

Wysłany: |3 Lut 2006|, 2006 15:44   

proponuje podczyscic styki i potem przesmaruj smarem lub popstrykaj wd 40 moze pomoze. pozdrawiam

Odpowiedz do tematu